Ενημερωτική ημερίδα για τα αναπτυξιακά προγράμματα στον Δήμο Πρεσπών

Θ. Καρυπίδης: Ξεκινάμε από τις ακριτικές περιοχές και συνεχίζουμε προς τα αστικά κέντρα για να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να οδηγήσουμε στην πραγματική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Δυτικομακεδόνων.


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου στο Λαιμό του Δήμου Πρεσπών, η 1η Ενημερωτική Ημερίδα για την πορεία και τον προγραμματισμό των Συγχρηματοδοτούμενων και Εθνικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων στη Δυτική Μακεδονία.

«Η Περιφέρεια ξεπερνά τις αρμοδιότητές της δίνοντας συνεχώς τις μάχες με την κεντρική εξουσία προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και τα προβλήματα και να προωθούνται οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις για το κοινό όφελος των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας», τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος στο κλείσιμο της ομιλίας του αναφέρθηκε στο έργο της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου (TAP) από τη Δυτική Μακεδονία και τις δυνατότητες που δίνει η χρήση του φυσικού αερίου σε οικισμούς της Δυτικής Μακεδονίας, χαρακτήρισε «ευλογημένο τόπο» την περιοχή, η οποία με τη δημιουργία της διασυνοριακής διάβασης στο Λαιμό θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα Δυτικά Βαλκάνια, και πρότεινε την ανάδειξη των Πρεσπών σε καινοτόμο «Πράσινο Δήμο» σε Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε παρουσίαση από τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, της ΑΝΦΛΩ Αναπτυξιακές Εταιρείες και του Δήμου Πρεσπών της πορείας υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων και εθνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων και του προγραμματισμού δράσεων και των ευκαιριών χρηματοδότησης νέων έργων στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος ΕΣΠΑ Σταύρος Γιαννακίδης, ενώ παρόντες στην ημερίδα ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, ο Αντιπεριφερειάρχης.

Οικονομικών Ηλίας Κάτανας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης - Επιχειρηματικότητας – Εμπορίου & Τουρισμού Παναγιώτης Κώττας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας – Περιβάλλοντος και Μεταφορών Κώστας Γέρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού Αντώνης Δασκαλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Καρακασίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Ρούσης Αλεξανδρής, ο εντεταλμένος σύμβουλος ΠΑΑ Κυριάκος Ιωαννίδης, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πασχαλίδης και ο Αντιδήμαρχος Κων. Μανούρης του Δήμου Πρεσπών, εκπρόσωποι της Γεν. Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά τους οι Αντιπεριφερειάρχες και ο Δήμαρχος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των αναπτυξιακών έργων και αναφέρθηκαν σε θέματα της αρμοδιότητάς τους.


Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις – ερωτήσεις των συμμετεχόντων και τις απαντήσεις από τους εισηγητές και τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια