Τηλεθέρμανση Αμυνταίου: Τέλη του 2019, οι δύο μονάδες με βιομάζα

Στα  τέλη του 2019 αναμένεται  να έχει ολοκληρωθεί το έργο κατασκευής των δύο μονάδων-λεβήτων  με  βιομάζα , 30  MW  συνολικά , οι οποίες θα  εξασφαλίσουν  την συνέχιση της λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης στο  Αμύνταιο, τον  Φιλώτα και την Λεβαία.
Η  πρόσφατη  έγκριση   χρηματοδότησης με το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ από τον  τοπικό πόρο ανάπτυξης και η συζήτηση  στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  Δυτ. Μακεδονίας , έθεσε  το  έργο στην τελική ευθεία της υλοποίησης του και όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας  Θεοδωρίδης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, «πρόκειται  για  ένα σημαντικότατο έργο, το οποίο θα υποκαταστήσει την διαφαινόμενη παύση λειτουργίας  του ΑΗΣ  Αμυνταίου-Φιλώτα που τροφοδοτεί σήμερα το σύστημα  Τηλεθέρμανσης στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αμυνταίου, «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα συμπληρωθεί το υπόλοιπο της πίστωσης που απαιτείται για το έργο, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι  διαδικασίες δημοπράτησης του και εφόσον συνεχισθεί  η λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα , η κατασκευή των δύο μονάδων με βιομάζα, θα αποτελέσει ένα σύστημα ασφάλειας και εφεδρείας, για  την αντιμετώπιση των όποιων διακοπών ή βλαβών».


Η Τηλεθέρμανση στο  Αμύνταιο, τον  Φιλώτα και την Λεβαία, τροφοδοτείται σήμερα με  25 MW από  τον ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα  και  η  κατασκευή  των δύο μονάδων με βιομάζα θα τροφοδοτήσει την Τηλεθέρμανση της περιοχής με 15 MW η κάθε μία -συνολικά δηλαδή με επιπλέον 30 MW- καθιστώντας  απόλυτα βιώσιμο και λειτουργικό το σύστημα.

Μιλώντας  στην  ΕΡΤ Κοζάνης, ο κ.Θεοδωρίδης  έκανε γνωστό μάλιστα ότι  προχωρούν και οι  διαδικασίες  για  την  επέκταση του συστήματος της Τηλεθέρμανσης, στις  τοπικές κοινότητες  Σωτήρα και  Ξινού Νερού, με  την σύνταξη σχετικής μελέτης.


Η ενεργειακή ισχύς αρκεί σε κάθε περίπτωση και για την επέκταση της Τηλεθέρμανσης, η οποία  εξυπηρετεί σήμερα 8000-10.000 κατοίκους  και με την ένταξη των δύο νέων κοινοτήτων τα επόμενα χρόνια,  θα  μπορέσουν να μπουν στο σύστημα  άλλοι  1000 κάτοικοι, εξασφαλίζοντας  φθηνότερη  θέρμανση και  καλύτερη ποιότητας ζωής, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ας ελπίσουμε να μην εκτιναχτεί το κόστος της γιατί δεν θα μπορούν να βρουν τόσο μεγαλες ποσότητες βιομάζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .