Στο "αέρα" από 1/6/2018 1.500 εργαζόμενοι στις Λιγνιτικές Μονάδες Φλώρινας και Μεγαλόπολης που πωλούνται

Η Ερώτηση που ακολουθεί κατατέθηκε από το βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννη Αντωνιάδη και συνυπεγράφη από το βουλευτή Αρκαδίας κ. Κώστα Βλάση και Κοζάνης κ. Γιώργο Κασαπίδη.
αρ. πρωτ. Ερώτησης: 6075-18/5/2018

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Στον «αέρα» από 1 Ιουνίου 2018 1.500 εργαζόμενοι στις Λιγνιτικές Μονάδες της ΔΕΗ Φλώρινας και Μεγαλόπολης που πωλούνται σε ιδιώτες λόγω μη υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ)
 
Κύριε υπουργέ,
Πρόσφατα, η κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, ψήφισε την πώληση σε ιδιώτες των Λιγνιτικών Μοναδων της ΔΕΗ που βρίσκονται στη Φλώρινα και τη Μεγαλόπολη του νομού Αρκαδίας. Πλέον, την 1 Ιουνίου 2018 δημιουργούνται δύο νέες θυγατρικές οι οποίες θα πωληθούν σε ιδιώτες.
Η Συλλογική σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) των 1.500 εργαζομένων σε αυτές τις δύο Λιγνιτικές Μονάδες της ΔΕΗ έληξε στις 28/2/2018. Αν δεν υπογραφεί νέα ΣΣΕ, από 1/6/2018 που δημιουργούνται οι δύο νέες θυγατρικές, οι εργαζόμενοι αυτοί θα μπουν σε μετενέργεια, και θα είναι όμηροι των νέων ιδιοκτητών με ό,τι αυτό σημαίνει για το εργασιακό τους μέλλον.
Κατά τη συζήτηση του εν λόγω σχεδίου νόμου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, και την ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών Φορέων παρουσία των συνδικάτων, δώσατε τη διαβεβαίωση πως η νέα ΣΣΕ εργασίας θα υπογραφεί εγκαίρως και πριν από το τέλος Μαΐου. Δυστυχώς βρισκόμαστε λίγες μόνο μέρες πριν από το τέλος του μήνα και ουδεμία ενέργεια έχει γίνει από την πλευρά του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
  1. Πότε σκοπεύετε να υπογράψετε τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους 1.500 εργαζόμενους στις προς πώληση Λιγνιτικές Μονάδες Φλώρινας και Μεγαλόπολης νομού Αρκαδίας;
  2. Μήπως η κωλυσιεργία από την πλευρά του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι σκόπιμη, προκειμένου να «χαρίσετε» στους νέους ιδιοκτήτες των Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ, 1.500 εργαζόμενους με μισθούς πείνας και χωρίς εργασιακά δικαιώματα;
  Οι ερωτώντες Βουλευτές
  1. Αντωνιάδης Γιάννης
  2. Βλάσης Κώστας
  3. Κασαπίδης Γιώργος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια