Με κατάνυξη το προσκύνημα των ιερών λειψάνων του Αγίου Αλεξίου στην Τ.Κ. Βαρικού

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 ο Ναός του Αγίου Δημητρίου στο Βαρικό γέμισε από πλήθος πιστών οι οποίοι βρέθηκαν εκεί με σκοπό τη συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία και την προσκύνηση των ιερών λειψάνων του Αγίου Αλεξίου.
Με αφορμή την ημέρα της γιορτής του Αγίου, μέρος των λειψάνων του μεταφέρθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην ενορία του Βαρικού, όπου και θα παραμείνουν εκεί προσθέτοντας ακόμη έναν Άγιο προστάτη στο χωριό. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ, τον ιερέα του χωριού κ. Λάζαρο Σίμο, αλλά και από πολλούς ακόμη ιερείς της Μητρόπολης. Η εκκλησία ήταν γεμάτη από ανθρώπους που ταξίδεψαν από μακριά για να προσκυνήσουν τα άγια λείψανα αλλά και από τους κατοίκους του Βαρικού που βρέθηκαν εκεί προκειμένου να γιορτάσουν την ιδιαίτερη, για την ενορία τους, στιγμή. 

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης καθώς και τα υπόλοιπα στελέχη της ηγεσίας του Δήμου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όλους όσους έφτασαν από μακριά για να τιμήσουν με την παρουσία τους τη λαμπρή αυτή γιορτή, καθώς και τη Μητρόπολη Καστοριάς που με την ενέργεια αυτή τίμησαν το χωριό μας για άλλη μια φορά. Ευχόμαστε ο Άγιος Αλέξιος να μας δίνει υγεία και ευημερία, να μας έχει όλους καλά έτσι ώστε και του χρόνου την ίδια ημέρα να γιορτάσουμε την μνήμη του με τις πρέπουσες τιμές.

Με τιμή
Τοπικό Συμβούλιο Βαρικού        Εκκλησιαστική Επιτροπή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια