Ερευνα: Τελικά γιορτάζουν οι Ελληνες τον Αγ. Βαλεντίνο; -Πόσοι αγόρασαν δώρα, πόσα χάλασαν, τι πήραν

Σοκολατάκια, λουλούδια, αρκουδάκια... Πόσοι Ελληνες βγήκαν με αυτά στο χέρι την περασμένη Τετάρτη για να γιορτάσουν τον έρωτα;
Φέτος, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, οι Ελληνες δαπάνησαν για δώρα κατά μέσο όρο 43,6 ευρώ, με ελάχιστη δαπάνη 2 ευρώ και μέγιστη 1.507 ευρώ. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ MARLAB του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που δημοσίευσε το ΑΠΕ.
Το 25% δήλωσε ότι αγόρασε δώρα και το 36% των ερωτηθέντων ότι δέχθηκε. Από όσους αγόρασαν δώρα, το 71% τα προσέφερε στο/η σύντροφο, το 9% στο/η σύζυγο, και το 7% στο/η φίλο/η. Το υπόλοιπο 13% προσέφερε δώρα στους γονείς, παιδιά, συγγενείς, συναδέλφους, και συμφοιτητές/τριες. Από όσους δέχτηκαν δώρα την ημέρα αυτή, το 73% τα έλαβε από το/ην σύντροφο, το 8,2% από φίλους, το 8,5% από το/τη σύζυγο και το υπόλοιπο 10,3% από γονείς, παιδιά, συγγενείς, συναδέλφους και συμφοιτητές/τριες.
Οσο για το τι αγόρασαν, το 37% προτίμησε γλυκά, το 28% λουλούδια, το 16,4% ρούχα, το 14,8% προσέφερε ένα ρομαντικό δείπνο και το 4% καλλυντικά. Οι περισσότεροι έκαναν τις αγορές σε καταστήματα (81%) ενώ μόνο το 10% αγόρασε μέσω διαδικτύου και το 9% από τα καταστήματα και το διαδίκτυο. Για την αγορά των παραπάνω δώρων, το 81% πλήρωσε με μετρητά, το 7% με πιστωτική κάρτα και το 12% με χρεωστική κάρτα.
Πηγή: iefimerida.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια