ΑΣΕΠ-3Κ/2018: Πώς & πότε θα υποβάλλουν την αίτηση οι υποψήφιοι

Αναλυτικές και χρηστικές οδηγίες το πώς πρέπει να υποβάλλουν οι υποψήφιοι για την προκήρυξη 3Κ/2018 που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 4/2.2.2018 και στο Φ.Ε.Κ. 9/9.2.2018 (τ. ΑΣΕΠ) και αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτώ χιλιάδων εκατόν εξήντα έξι (8.166) θέσεων
τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου 
Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ (Υπουργείο Εσωτερικών),

Συγκεκριμένα, μπορείτε να βρείτε όλες τις οδηγίες στους παρακάτω πίνακες:

Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην παρούσα διαδικασία έχει ως ακολούθως.
Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης:
Αρχίζει στις
26 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Δευτέρα
Λήγει στις
13 Μαρτίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.
Για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
Αρχίζει στις
20 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Τρίτη
Λήγει στις
7 Μαρτίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.
Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης:
Αρχίζει στις
8 Μαρτίου 2018, ημέρα Πέμπτη
Λήγει στις
23 Μαρτίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.
Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.
Ταχυδρομική αποστολή δικαιολογητικών
Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά:
Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, λήγει με την πάροδο της
 16ης Μαρτίου 2018, ημέρας Παρασκευής.
Για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
λήγει με την πάροδο της
 12ης Μαρτίου 2018, ημέρας Δευτέρας.
Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης,
λήγει με την πάροδο της
 27ης Μαρτίου 2018, ημέρας Τρίτης.
Το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής αποστολής αυτών κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης.

1. Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης

Για τις θέσεις της εν λόγω προκήρυξης οι υποψήφιοι των κατηγοριών Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής (ΥΕ) Εκπαίδευσης πρέπει να συμπληρώσουν – υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) αίτηση συμμετοχής.

Για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 3Κ/2018, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Εγγραφή στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ, στη διαδρομή: Πολίτες-> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες η οποία πραγματοποιείται με:
Εγγραφή Νέου Χρήστη μέσω ΓΓΠΣ (τα προσωπικά στοιχεία συμπληρώνονται αυτόματα) ή
Εγγραφή Νέου Χρήστη (με πλήρη συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων από τους υποψήφιους)
και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα Στοιχεία Σύνδεσης, οι υποψήφιοι προχωρούν στην Είσοδο Μέλους.
Οι υποψήφιοι που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ προχωρούν στην Είσοδο Μέλους χρησιμοποιώντας τα Στοιχεία Σύνδεσης. Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων παρέχεται ειδικά σχεδιασμένος σύνδεσμος Ξέχασα τον κωδικό μου στη διαδρομή: Πολίτες -> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.

Ακολούθως οι υποψήφιοι, επιλέγοντας Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων, προβαίνουν στη δημιουργία νέας αίτησης επιλέγοντας Νέα Αίτηση (βλ. Διαχείριση ηλεκτρονικών αιτήσεων).
Σε κάθε περίπτωση κρίνεται σκόπιμο οι υποψήφιοι, να συμβουλεύονται τον Οδηγό Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για πολίτες στην αρχική σελίδα του διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), όπου παρέχονται ηλεκτρονικά αναλυτικές οδηγίες, ειδικά κείμενα βοήθειας, βίντεο και παραδείγματα συμπλήρωσης ανά πεδίο.
Στους υποψήφιους παρέχεται η δυνατότητα να προχωρήσουν στην υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, να την εκτυπώσουν, να εξέλθουν από την οθόνη της ηλεκτρονικής αίτησης και να επιστρέψουν στη λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων.
Συνιστάται κατά τη συμπλήρωση της αίτησης να γίνεται αποθήκευση των δεδομένων κατά τακτά χρονικά διαστήματα και όχι πέραν των δέκα λεπτών.
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν με ακρίβεια και πληρότητα τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης που αντιστοιχούν στα προσόντα, τις ιδιότητες ή τα κριτήρια της υποψηφιότητάς τους.

•ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

•Οι υποψήφιοι των κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης αναγράφουν στην ηλεκτρονική αίτηση, κατά σειρά προτίμησης, τους κωδικούς των θέσεων, στις οποίες επιθυμούν να διορισθούν, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαραίτητα προσόντα διορισμού.
•Οι υποψήφιοι των κατηγοριών Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καταγράφουν στην ηλεκτρονική αίτηση, κατά σειρά προτίμησης, τους κωδικούς των θέσεων, κατά ανώτατο όριο 120 κωδικοί θέσεων και τις λοιπές προτιμήσεις (πέραν των 120) με τα στοιχεία αυτών (προσόντα, κριτήρια) στις οποίες επιθυμούν να διορισθούν, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαραίτητα προσόντα διορισμού, τα δηλώνουν σε ειδικό προς τούτο διαμορφωμένο αρχείο (σε μορφή pdf) το οποίο το επισυνάπτουν στην καρτέλα του μητρώου τους και το επικαλούνται στην ηλεκτρονική αίτηση. Για τη συγκεκριμένη διαδικασία θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ σχετικές οδηγίες.
•Ο υποψήφιος πρέπει να δηλώσει τα προσόντα (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, εμπειρία, δεύτερος τίτλος σπουδών κ.λ.π.) στις αντίστοιχες θέσεις της ηλεκτρονικής αίτησης και στο πεδίο Επιδιωκόμενες Θέσεις με Σειρά Προτίμησης προκειμένου να μοριοδοτηθεί για τα κριτήρια αυτά.
•Αν ένα από τα προσόντα (π.χ. μεταπτυχιακό, ξένη γλώσσα, εμπειρία) αποτελεί ταυτόχρονα και απαραίτητο πρόσθετο προσόν (βλέπε Πίνακα Κατανομής Θέσεων ΠΕ ή Πίνακα Κατανομής Θέσεων ΤΕ ή Πίνακα Κατανομής Θέσεων ΔΕ  στήλη Απαραίτητα Πρόσθετα Προσόντα) που πρέπει να κατέχει ο υποψήφιος προκειμένου να συμμετέχει στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων της προκήρυξης για τις οποίες απαιτούνται τα προσόντα αυτά, είναι υποχρεωτικό να συμπληρώσει τον κωδικό που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο προσόν στο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης Απαραίτητα Πρόσθετα Προσόντα, εφόσον διαθέτει τα απαραίτητα για την απόδειξή τους δικαιολογητικά.

πηγή:  aftodioikisi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια