Κλείνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων – τι θα γίνει μ΄ αυτό των Γρεβενών;



Τέλος στα κέντρα εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς. Από την επόμενη σειρά (Β ΕΣΣΟ 2018 )του Μαρτίου, οι υπόχρεοι στράτευσης θα λάβουν χαρτί από την στρατολογία, προκειμένου να καταταγούν απευθείας στη μονάδα που θα υπηρετήσουν τη θητεία τους.



Επί της ουσίας τα κέντρα νεοσυλλέκτων θα μετατραπούν σε μονάδες, οπου  οι νεοσύλλεκτοι  στρατιώτες θα παραμένουν για μία ή δύο μέρες μέχρι να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις και να λάβουν τον ιματισμό τους. 


Η εν λόγω εξέλιξη θα οδηγήσει στο κλείσιμο 11 Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν στη χώρα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Θα παραμείνει ένας μικρός αριθμός, όπως είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων και του Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από της αλλαγές δεν επηρεάζονται τα κέντρα εκπαιδεύσεως των άλλων δύο κλάδων, του Ναυτικού και της Αεροπορίας. 


Τα Κέντρα Εκπαίδευσης που καταργούνται:

Πυροβολικού – Θήβα
Μηχανικού – Ναύπλιο

9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα

547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο

2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι

1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ – Τρίπολη

Πεζικό  – Άρτα

Εφοδιασμού- Μεταφορών – Σπάρτη

586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – Γρεβενά

Υλικού Πολέμου – Λαμία

Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη





Αντιδράσεις στα Γρεβενά


Ανάστατη είναι η κοινωνία των Γρεβενών από την επικείμενη αναδιάρθρωση στις δομές των ενόπλων δυνάμεων, που θα φέρει την κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών.


Θεσμικοί φορείς και πολίτες της ΠΕ Γρεβενών, υποστηρίζουν ότι Το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Γρεβενών είναι ίσως το καλύτερο από πλευράς υποδομών στη βόρεια Ελλάδα και ζητούν σε περίπτωση που απωλέσει το σημερινό του χαρακτήρα, να λειτουργήσει σαν υποδομή που θα στεγάσει άλλες στρατιωτικές μονάδες, έτσι ώστε να συνεχίσει να αποτελεί πυλώνα στήριξης και ανάπτυξης της περιοχής.

Τέλος, ζητούν από τον Υπ. Εθνικής Αμύνης, κ. Πάνο Καμμένο να τηρήσει την υπόσχεση του, ότι η στρατιωτική δομή στα Γρεβενά  θα παραμείνει σε πλήρη λειτουργία, η οποία έχει καταγραφή στον ηλεκτρονικό και έντυπο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια