Δελτίο Τύπου του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου για τη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων για τη Βεγορίτιδα


Σε κλίμα μεγάλης έντασης αλλά και αποκατάστασης της αλήθειας πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της βουλής στις 28/11/2017 με θέμα, «Η προστασία της Λίμνης Βεγορίτιδας  ως καθοριστικός παράγοντας βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής».


          Δόθηκε η δυνατότητα του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου, του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη και της Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Αμυνταίου κας Διαμάντως Κρητικού, να κάνουν σαφές ότι δεν υπάρχουν καταπατημένες εκτάσεις και καταπατητές αγρότες στις παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βεγορίτιδας.

          Εδώ και τέσσερα χρόνια αυξάνεται η στάθμη της  λίμνης τον χειμώνα  και μειώνεται το καλοκαίρι, δημιουργώντας προβλήματα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις που είτε έχουν παραχωρηθεί στους αγρότες είτε έχουν ενοικιαστεί από το ελληνικό δημόσιο. 


 Αποτέλεσμα της συνεδρίασης της επιτροπής είναι η σύσταση ενός φορέα διαχείρισης με σκοπό την σταθεροποίηση του υψόμετρου της λίμνης Βεγορίτιδας έτσι ώστε ούτε οι καλλιέργειες των παραγωγών να βλάπτονται, ούτε να καταστρέφονται οι  δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές αλλά και να μη διαταράσσεται το οικοσύστημα της λίμνης.


          Εκ μέρους των παραγωγών είμαστε ικανοποιημένοι που σε επίπεδο της ελληνικής βουλής και στην αρμόδια επιτροπή  αποσαφηνίστηκε ότι οι αγρότες καλλιεργούν νόμιμα στις παραλίμνιες εκτάσεις της Βεγορίτιδας και οτιδήποτε άλλο γράφεται και λέγεται γίνεται είτε από δόλο είτε από ανοησία και ειδικότερα από ανθρώπους που κατοικούν εκτός Δυτικής Μακεδονίας και νομίζουν ότι με το να κατηγορούν τους αγρότες της περιοχής μας προστατεύουν την λίμνη.





                                                                                                 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                 ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                                                                                                 ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ


Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

  1. Τι εχετε να πειτε τωρα κυριοι οικολογοι??τελικα πιο πολυ αξια εχουν τα ψαρια κ οι παπιες που τις σκοτωνετε εσεις οι ιδιοι η ο ΑΘΡΩΠΟΣ???τι να πειτε τωρα...ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις κυκλοφορήσει το βίντεο θα δούμε ποιος μίλησε και τι ακριβώς είπε. Ευτυχώς υπήρχαν κάμερες προς αποκατάσταση της αλήθειας Κυρία Κρητικού και τότε να δούμε τι δελτίο θα βγάλεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γελανε και οι πετρες με τα ψεμματα του Δελτιου τύπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατι τετοια μας ελεγε και ο μπιρος, αλλα του έλεγε ο τσιρωνης και άλλα μας σερβιρε απανω.Τις Περισσοτερες φορεσ δεν τον είχε δει καν.
    ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΑΖΟ ΠΕΡΝΆΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ιδιοι που το 98 πήγαν να μας πατήσουν με τα τρακτερ,για ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΈΝΗ γη, το παιζουν νομιμόφρονες.
    Για αυτο και δεν σας καλεσαν, για αυτο και δεν σας εδωσαν δικαιωμα λογου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να φτάσουν να σας πατήσουν για ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΗ γη όπως το λες άρα ήσασταν κ εσείς εκεί να ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΤΕ τη γη που αποκάλυψε η λίμνη, κ έχετε δικαίωμα λόγου εσείς? Το ζόρι κ η ζήλεια σας δεν έχει προηγούμενα. 20 χρόνια δεν μπορείτε να το χωνεψετε ότι τα γύρω χωριά εκτός Αγίου τα αξιοποίησαν τα χώματα που τους παραχωρήθηκαν νόμιμα κ βγάζετε χολή.

      Διαγραφή
  6. Βρε βρε η Διαμάντω.... Εσένα τελικά πρέπει να σε ανακυρηξουν Αγία. Για πες μας πόσα πλακωμενα έχεις στην κατοχή σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε κανενα έγγραφο του κρατους δεν γραφει, οτι η λιμνη απαγορευεται να γυρισει πισω και να ανεβει, απεναντίας οι λιμνες προστατευονται με νομο και δεν ειναι ιδιοκτησια κανενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ αυτή η λίμνη μεγαλώνει μόνη της και παράνομα βάλτε την φυλακή αφού τηρεί την νομιμότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδη ειδα την Επιτροπή να ρωτησω!
    1) μηπως ο αγροτικος συλλογος εχει εκλογες και η κα Κρητικου θελει να αποδείξει οτι καμει αγωνες και οτι εκπροσώπησε τον συλλογο στην Βουλη;
    2) μηπως τα εξοδα για την εκδρομη (γιατι εκδρομη αποδείχτηκε η επισκεψη της κας Κρητικου στην Βουλη), πληρωθηκαν απο τα ταμεια του Συλλογου και πρεπει καπως να δικαιολογησετε αυτα τα λεφτα;
    Προς ενημερωση. Η κα Κρητικου ΔΕΝ μιλησε στην βουλη. ΔΕΝ της δωθηκε ο λογος. Φυσικα η αποψη της ακουστηκε εν μερη απο 3 ομιλητές. Απο Μπιρο,Θεοδωρίδη και προς εκπληξη ολων ο Δελλης του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαλακες όλοι σας θα σκάσετε ρεμαλια αγνοώντας τα κολοχαρτα του κολο κράτους αυτού αλλα που θα πάει τελειώνουν τα ψωμιά σας.οταν τα έδινε ο Λιάνης τα χωράφια με τα νομιμότητα χαρτιά καλά είταν κουφάλες ξερολες ΕΕ ξερολες τωρα δεν σας αρέσει.αντε στον διάολο ρεμαλια ψευτο οικολόγοι τις δεκαρας η Διαμάντω σας πειράζει αν είταν Ελένη Μαρία σοφία Καλλιόπη καλύτερα θα είταν ποια η διαφορά ρε ρουφιάνοι ΕΕ ρουφιάνοι ανθελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ !
    Οι ίδιοι άνθρωποι που πριν 20 χρόνια μετέτρεψαν τις παραλίμνιες εκτάσεις σε αγροκτήματα και διεκδίκησαν να βγάλουν εκτός χωραφιών τους γείτονες τους ,ενώ τα καλλιεργούσαν πολλά χρόνια , οι ίδιοι άνθρωποι που κάνουν διανομή σε 400 οικογένειες στον Άγιο Παντελεήμονα 2000 στρέμματα χωραφιών , αυτοί ι ίδιοι άνθρωποι έρχονται τώρα και ζητανε αυτά τα συγκεκριμένα χωράφια να πλημμυρίζουν και να γίνονται βαλτώδες εκτάσεις. Είναι πραγματικά για ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ η όλη ιστορία , αλλά τα γέλια λείπουν ,γιατί πρόκειται για το εισόδημα πολλών αγροτικών οικογενειών , χάρη σε σας φίλοι της προστασίας της λίμνης Αυτές οι εκτάσεις είναι αγροκτήματα και όχι λίμνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .