Δραματική μείωση της παραγωγής φασολιών στη Φλώρινα λόγω υψηλών θερμοκρασιών κατά την ανθοφορία - Ερώτηση του βουλευτή Γ. Αντωνιάδη


EΡΩΤΗΣΗ
 

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 
 
Θέμα: Μείωση παραγωγής έως και 50% στα φασόλια Πρεσπών λόγω υψηλών θερμοκρασιών κατά την ανθοφορία


Κύριε Υπουργέ,
Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στον κατά τ΄άλλα κρύο νομό Φλώρινας, κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο του τρέχοντος έτους και συνέπεσαν με την ανθοφορία των φασολιών, επηρέασαν αρνητικά την παραγωγή που υπέστη μείωση έως και 50%.
Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση διότι με βάση τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, για να αποζημιωθούν θα έπρεπε η θερμοκρασία να υπερβεί τους 40˚C. Η πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η ζημιά είναι πραγματική και είναι μεγάλη και οι παραγωγοί πρέπει να αποζημιωθούν οπωσδήποτε (είτε μέσω ΠΣΕΑ είτε με κάποιο άλλο τρόπο).
Κατόπιν των ανωτέρω,
  Ερωτάται ο κ. Υπουργός
 
Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί φασολιών του Νομού Φλώρινας;


Ο ερωτών βουλευτής
   
Γιάννης Αντωνιάδης

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Κάθε χρόνο τα ίδια ,η παραγωγή , παραγωγή και η επιδότηση , επιδότηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λες ρε άσχετε δε ντρέπεσαι λίγο! Η παραγωγή είναι μισή. κάτι πρέπει να γίνει. Μπράβο στον Αντωνιάδη που ασχολείται με το πρόβλημα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε πάλι θα λύσει το πρόβλημα ο Αντωνιάδης. Με τόσες ερωτήσεις - επερωτήσεις απορώ πως και υπάρχουν προβλήματα στην Φλώρινα. Μάλλον για να ρωτάει δεν ξέρει ή θέλει να μάθει.
      Πάντως ρωτώντας πάνε στο σπίτι τους εεεε στην Πόλη ήθελα να πω

      Διαγραφή
    2. Αφού κάθε χρόνο η παραγωγή αντιμετωπίζει προβλήματα , γιατί ακομα συνεχίζουν να φυτεύουν φασόλια, αφού κάθε χρόνο μπαίνουν μέσα πως έχουν χρήματα για να ζήσουν και να συνεχίσουν να καλλιεργούν.Μηπως τα φασόλια από την άλλη πλευρά της Πρέσπας είναι πιο προσοδοφόρα;

      Διαγραφή
  3. Γιάννη πάντα είσαι κοντά στα προβλήματα του κόσμου με παρεμβασεις ουσιαστικές και πανταχου παρων σε ολες τις εξελιξεις. Επιτελους η Φλώρινα ξανα-εχει βουλευτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .