Κοινωνικό μέρισμα: Οι τυχεροί και οι άτυχοι για την επιστροφή εισφορών στους συνταξιούχους

Περίπου 440 χιλιάδες συνταξιούχοι θα λάβουν επιστροφή εισφορών, μεγαλύτερη των 200 ευρώ μετά και την ανακοίνωση δια στόματος πρωθυπουργού για
την διανομή του κοινωνικού μερίσματος αλλά και την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου.

Τα στοιχεία που επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας δείχνουν ότι θα υπάρξουν και ορισμένοι υπερ - τυχεροί συνταξιούχοι, περίπου 1.500, που θα λάβουν ποσά από 2.000 έως και 3.000 ευρώ έκαστος, από τη διαδικασία επιστροφής, που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί μαζί με τις συντάξεις του μηνός Δεκεμβρίου.

Πάντως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός συνταξιούχων, περίπου 1 εκατομμύριο θα λάβει ως επιστροφή μικροποσά, που δεν υπερβαίνουν τα 10 ευρώ, ανά περίπτωση.
Ο κύριος όγκος των ωφελούμενων είναι οι συνταξιούχοι των οποίων το καταβαλλόμενο ποσό είναι άνω των 1.000 ευρώ το μήνα. Άλλωστε όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός επισήμανε στο προχθεσινό τηλεοπτικό του διάγγελμα, συνταξιούχοι με 1.100 ευρώ το μήνα θα λάβουν ως επιστροφή 240 ευρώ, όσοι λαμβάνουν 1.200 ευρώ θα εισπράξουν 370 ευρώ και όσοι παίρνουν σύνταξη 1.300 ευρώ θα λάβουν 450 ευρώ έκαστος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένο να δοθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ και του ΝΑΤ. Την 1η Δεκεμβρίου θα χορηγηθούν οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ και στις 4 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια