Metron Analysis: Προβάδισμα σχεδόν 10 μονάδων για τη Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου

Προβάδισμα 9,9 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία για «Τα Νέα», η ΝΔ συγκεντρώνει το 26% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ.


Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,2% ενώ στο 10% κυμαίνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.


Την ίδια στιγμή στην εκτίμηση ψήφου: 
Ν.Δ. 36,7% 
ΣΥΡΙΖΑ το 22,7%. 
Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,8%
Χρυσή Αυγή 7,3%
ΚΚΕ 7,1, 
Ένωση Κεντρώων 3,4%, 
ΑΝΕΛ 2,9% 
Ποτάμι 2,8%.


Στην παράσταση νίκης, το 68% «βλέπει» επικράτηση της ΝΔ και μόλις το 17% νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.


Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης μει ποσοστό 25% έναντι 13% του Αλέξη Τσίπρα, με το 43% ωστόσο να απαντά «Κανένας».



Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι με τη συμπλήρωση της διετίας από τις τελευταίες εθνικές εκλογές και την επανασυγκρότηση του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει συντελεστεί μια μεγάλη μεταστροφή του εκλογικού σώματος που προδικάζει εν πολλοίς και την επόμενη ημέρα. Μέσα σε αυτό το σκηνικό καταλυτική είναι και η υπεροπλία του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ενώ συντριπτικό είναι το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη λεγόμενη παράσταση νίκης.

Η πολιτική αντεπίθεση που επεδίωξε ο κυβερνητικός συνασπισμός από τις αρχές Σεπτεμβρίου, με την επίσκεψη Μακρόν και την πρωθυπουργική παρουσία στη ΔΕΘ, είχε οριακά μόνον αποτελέσματα - πρωτίστως έβαλε φρένο στην πολύμηνη καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά διαμόρφωσε συνθήκες για μια ουσιαστική ανάκαμψη της κυβέρνησης. Αντίστοιχο φρενάρισμα, εξάλλου, καταγράφεται και στην απαισιοδοξία της ελληνικής κοινωνίας, η οποία παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη (άνω του 75%).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια