EKTAKTO: Κίνδυνος απο τις κατολισθήσεις στο Ορυχείο Αμυνταίου – Σε επιφυλακή το ΛΚΔΜ !

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα η διοίκηση του Ορυχείου Αμυνταίου και του ΛΚΔΜ (Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας), καθώς σημειώθηκαν μετακινήσεις πρανών (κατολισθήσεις) στο εν λόγω ορυχείο της ΔΕΗ.


Το μεγάλο εστιακό βάθος εστιακό βάθος λειτουργίας των μηχανημάτων, σε συνάρτηση με τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και την απόθεση εσκαφικών υλικών (χώματα) σε ακατάλληλα γειτνιάζοντα σημεία, επιδείνωσε την αστάθεια των πρανών, προκαλώντας ρήγματα στην ευρύτερη περιοχή. Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, είναι το ρήγμα στον επαρχιακό δρόμο βαλτονέρων – Αναργύρων και αποτυπώνεται στην συγκεκριμένη φωτογραφία.



Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το εργατικό δυναμικό έχει απομακρυνθεί απο την επικίνδυνη ζώνη, όπως επίσης και τα μηχανήματα, τα οποία τέθηκαν εκτός λειτουργίας και βρίσκονται σε ασφαλή θέση.



Το φαινόμενο παρακολουθείται στενά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ, οι οποίες είναι καθησυχαστικές, καθώς κρίνουν οτι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να βρεθεί στην περιοχή ο καθηγητής του Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Καββαθάς ο οποίος είναι τεχνικός σύμβουλος της ΔΕΗ για θέματα μετατοπίσεων πρανών.


Πάντως, σε περίπτωση που το φαινόμενο δεν εκτονωθεί και παραμείνει το ορυχείο ανενεργό, τότε τίθενται ζήτημα ανησυχίας για τη λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης, τα αποθέματα του οποίου είναι περιορισμένα, εν αντιθέσει μ΄ αυτά του Αμυνταίου-Φιλώτα, που επαρκούν για τις επόμενες 20-25 ημέρες, σενάριο που δεν είναι κυρίαρχο, αλλά που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Οι τοπικές κοινότητες ΑΝΑΡΓΎΡΩΝ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΝΕΡΩΝ βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών με συνεχή προβλήματα και βάσει των τελευταίων εξελίξεων είναι καταδικασμένες σε καθημερινό κίνδυνο. Αυτή η γεωλογική ανισορροπία​ σε συνδυασμό με την αδιαφορία που έχουν επιδείξει οι "ΤΟΠΙΚΟΊ ΆΡΧΟΝΤΕΣ" (Παλαιότεροι και τωρινοί) καθιστά τις δύο αυτές ΤΟΠΙΚΈΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΕΣ και τους κατοίκους τους ανυπεράσπιστα έρμαια έναντι της ΔΕΗ και μικροπολιτικών συμφερόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ βάζω στοίχημα οτι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, η αντιπολίτευση θα κατηγορήσει ανοιχτά τον θεοδωρίδη για τη δημιουργία των ρηγμάτων χεχεχεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΙ ΚΩΛΟΦΑΡΔΗ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΜΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΝ Α ΕΜΕΙΣ ΔΩΣΑΜΕ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ , ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΡΙΑΝ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .