150 ευρώ μηνιαίως το επίδομα τέκνων ανακοίνωσε η Θεανώ Φωτίου

Την αύξηση στο επίδομα τέκνων του ΟΓΑ που χορηγείται για το πρώτο και για το δεύτερο παιδί, με στόχο να φτάσει συνολικά στα 150 ευρώ το μήνα, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου.

Ουσιαστικά η κ. Φωτίου προανήγγειλε διπλασιασμό του επιδόματος, αφού σήμερα για το πρώτο και δεύτερο παιδί κάθε οικογένειας είναι συνολικά 80 ευρώ, 40 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ πλέον θα ανέλθει στα 60 ευρώ για το πρώτο τέκνο και στα 90 ευρώ για το δεύτερο.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επίσης τόνισε: «Εμείς δώσαμε την εν μέρει 13η σύνταξη το Δεκέμβριο». Η ίδια μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο βοήθημα προς τους συνταξιούχους με την ίδια μορφή.

Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών στη χώρα, επισημαίνοντας ότι θα δίνεται «voucher στη μητέρα» για να στηριχθούν πρωταρχικά όσες οικογένειες δεν έχουν καθόλου εισόδημα. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι ήδη από τα 91.000 παιδιά που πηγαίνουν φέτος σε παιδικούς σταθμούς, τα 47.000 προέρχονται από άνεργες οικογένειες. Στις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας είναι οι παιδικοί σταθμοί να αυξηθούν κατά 50% έως το 2020.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια