Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

To blog ‘’ΑΝΑΠΟΔΟΙ’’ βρέθηκε για μια ακόμα φορά στο γραφείο του Δημάρχου Κων/νου Θεοδωρίδη, για μια συνέντευξη επι των εξελίξεων στα ζητήματα που σχετίζονται με τον δήμο.

Αναφορικά με το αίτημα των εκθετών και παραγωγών της τοπικής λαϊκής αγοράς και την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβουλίου, ο κ. Θεοδωρίδης σημείωσε:
«Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομοφώνως να ικανοποιήσει τα αίτημα των εκθετών και παραγωγών λαϊκών αγορών, για καταβολή του ημερησίου τέλους, με κριτήριο το τρέχον μέτρο με 1 ευρώ, πολιτική την οποία ακολούθησαν και οι υπόλοιποι δήμοι. Βέβαια με το διαμορφωθέν αντίτιμο, δεν μπορεί να υφίσταται ανταποδοτικότητα, αφού τα έξοδα υπερβαίνουν τα έσοδα.
Ωστόσο, έστω και μετά απο 8 χρόνια μη εισπραξιμότητας του ημερησίου τέλους, η εξέλιξη αυτή μπορεί να θεωρηθεί μια καλή αρχή. Η απόφαση που ελήφθη έχει αναδρομική ισχύ και για το 2016, ενώ το 2018 το θέμα θα επανέλθει εκ νέου το θέμα προς διαβούλευση, καθώς το τίμημα θα διαμορφωθεί με βάση τον νέο νόμο, ο οποίος θα επιτρέπει στον δήμο να κάνει προσαύξηση μέχρι 50%» .

Αναφορικά με τις επαφές του δήμου με του ιθύνοντες του Υπ. Ενέργειας, για την κατασκευή μονάδων θερμικής ενέργειας που θα υποστηρίξουν το δίκτυο της τηλεθέρμανσης, τόνισε: «Η υποστήριξη τόσο του Βουλευτού της ΠΕ Φλώρινας κ. Κων/νου Σέλτσα, όσο και της της Γενικής Γραμματέως κ. Πέτης Πέρκα, ήταν σημαντική στη πρόοδο της εν λόγου υποθέσεως. Αρχικά επισκεφτήκαμε στο Υπ. ενέργειας, οπου παρουσία του βουλευτή Κων/νου Σέλτσα, διαπιστώσαμε με ικανοποίηση την πρόθεση της ΔΕΗ ανανεώσιμες -παρά την απουσία του υπουργού- να κατασκευάσει θερμική μονάδα 25ΜW , η οποία θα καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας του δικτύου. Εν τούτοις επισημάναμε την ανάγκη δημιουργίας ακόμα μίας μονάδας 15ΜW ή δυο των 15ΜW, που θα έχουν επικουρικό χαρακτήρα, σε περίπτωση βλάβης ή συντήρησης του κύριων μονάδων τροφοδοσίας.
Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε, πραγματοποιήσαμε συνάντηση και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ-ανανεώσιμες Ηλία Μοναχολιά, όπου παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Φλώρινας Στέφανου Μπίρου, εξηγήσαμε την ανάγκη δημιουργίας των επικουρικών μονάδων, θέμα το οποίο υποσχέθηκε οτι θα εξετάσει. Σε περίπτωση πάντως που η ΔΕΗ ανανεώσιμες δεν κάνει πράξεις τις προθέσεις της, είμαστε σε ετοιμότητα να υποβάλουμε αίτημα υλοποιήσεις των εν λόγω έργων, μόλις δημοσιευτεί η σχετική προκήρυξη» .

Σ’ οτι είχε να κάνει με τη συνάντηση των πολιτικών φορέων της περιοχής με τον Υπ. Ενέργειας τον κ. Σταθάκη, σχετικά με την μετεγκατάσταση το οικισμού των Αναργύρων, ο κ. Θεοδωρίδης υπογράμμισε: «Αν κάποιος παρακολούθησε τα δελτία τύπου, που εκδόθηκαν μετα τη σχετική συνάντηση, θα διαπίστωνε δυο αντίθετες προσεγγίσεις.
Η μία πλευρά εξέφραζε την αισιοδοξία της για την δρομολόγηση της έκδοσης του προεδρικού διατάγματος, ενώ απο την άλλη οι κάτοικοι διατύπωναν τον προβληματισμό τους για τον χρόνο διευθέτησης της γραφειοκρατικής διαδικασίας.
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, ο κ. Σταθάκης δεσμεύτηκε οτι θα τρέξει το γραφειοκρατικό κομμάτι, μελετώντας την κατάρτιση σχεδίου για το προεδρικό διάταγμα, ώστε να κατατεθεί πλήρες στο συμβούλιο επικρατείας. Απο την άλλη όμως είναι εύλογη η αγωνία που δημιουργείται στους κατοίκους των Αναργύρων, καθώς δεν προσδιορίστηκε το χρονοδιάγραμμα διευθέτησης του όλου σχεδιασμού. Γι’ αυτό και θα οριστεί εκ νέου συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό , προκειμένου να αποσαφηνιστού οι όποιες εκκρεμότητες» .

Για τη επίσκεψη του Υπ. Παιδείας έρευνας και θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου στο Αμύνταιο, σχολίασε: «Συναντήσαμε τον Υπουργό παιδείας κ. Γαβρόγλου στο Γυμνάσιο Αμυνταίου, στον οποίο καταθέσαμε δυο αιτήματα. Συγκεκριμένα να αποκτήσει η νεόδμητη βιβλιοθήκη της πόλης, δημόσιο χαρακτήρα, με την έκδοση του σχετικού προεδρικού διατάγματος, καθώς ο δήμος δεν διαθέτει τα τα κονδύλια και το προσωπικό για να υποστηρίξει αυτόνομα τη βιβλιοθήκη, λειτουργώντας με δημοτικό χαρακτήρα. Αυτή τη στιγμή η βιβλιοθήκη λειτουργεί υποτυπωδώς, με επισκέψεις απο τα σχολεία κατόπιν συνεννοήσεως και ώς αναγνωστήριο τις πρωινές ώρες. Η υπόσχεση του Υπουργό οτι θα επιλύσει ολα τα προβλήματα που λιμνάζουν επι του θέματος, μας έδωσε την εντύπωση οτι ίσως να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το δεύτερο θέμα το δεύτερο αίτημα μας είχε να κάνει με την ανάγκη κατασκευής στέγης για το μουσικό Γυμνάσιο, καθώς είναι το μοναδικό σε επίπεδο δημοτικών περιφερειών και το οποίο αυτή τη στιγμή συστεγάζεται με το ΕΠΑΛ, με συνέπεια να μην πληρούνται στους χώρους αυτούς, οι κανόνες και οι προδιαγραφές που απαιτούνται. Ωστόσο ο κ. Γαβρόγλου σ ΄ αυτό το θέμα εμφανίστηκε ιδιαιτέρως επιφυλακτικός και κράτησε αποστάσεις» .

«Ενα μεγάλο πρόγραμμα το οποίο αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε, αφορά την εξ’ ολοκλήρου αντικατάσταση των υποδομών των παιδότοπων, επένδυση που ξεπερνά το 1εκ. Ευρώ και η οποία κρίθηκε αναγκαία, λόγω της φθοράς που υπέστησαν με την πάροδο του χρόνου.
Έτσι το χειμώνα προχωρήσαμε στο ξήλωμα του εξοπλισμού των παιδικών χαρών και προχωρήσαμε σταδιακά στην αποκατάσταση τους. Ήδη υλοποιούνται έργα στο Αμύνταιο, το Ξινό Νερό, τον Αγ. Παντελεήμονα και το Αντίγονο , ενώ θα ακολουθήσουμε άλλες τρεις εργολαβίες, ούτως ώστε μέχρι το τέλος της θητείας μας να αντικατασταθούν και στις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες οι παιδότοποι, οι οποίοι θα πληρούν όλους του κανόνες ασφαλείας για τα παιδιά και τους επισκέπτες» . Δήλωσε ο κ. Θεοδωρίδης σχετικά με το ερώτημα μας, για τα έργα αντικατάστασης των παιδικών χαρών.

Για την εκδήλωση προβολής της ταινίας «Κρίνα στο Χιόνι» στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε τα ακόλουθα: «Με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήσαμε την εκδήλωση προβολής της ταινίας «Κρίνα στο Χιόνι» στη Θεσσαλονίκη. Η αλήθεια είναι οτι ανταπόκριση των ετεροδημοτών ήταν εντυπωσιακή, γεγονός που φανερώνει την ανάγκη τους να αναζητήσουν τρόπους επικοινωνίας-επαφής με τον τόπος τους. Πραγματικά για μας ήταν για μας μια ημέρα ευχαρίστησης και ικανοποιήσεις.
Ευελπιστούμε οτι πριν την ολοκλήρωση της θητείας, θα προβληθεί ακόμα ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η πολιτεία των 4 λιμνών», μέσα απο το οποίο στοχεύουμε να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μας» .

Τέλος, σχετικά με τισ κατηγορίες της αντιπολίτευσης για την απένταξη του έργου του βιολογικού καθαρισμού στον Φιλώταμ τόνισε: «Υποτίθεται οτι το έργο του βιολογικού καθαρισμού του Φιλώτα, είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα απο την προηγούμενη δημοτική αρχή, Εκδόθηκε μια πράξη τον 2ο μήνα του 2014 και μέχρι τον 9ο μήνα, μεσολάβησαν 7μήνες αδράνειας και απραξίας, με κυριότερο το γεγονός οτί η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε πληρώσει την μελέτη-σχεδιασμό του έργου, με συνέπεια να υποβληθούν κατ΄ αυτόν τον τρόπο στην αρμόδια διαχειριστική αρχή. Την ίδια περίοδο στο ΕΠΠΕΡΡΑ υπήρχαν τα κονδύλια για την αποπεράτωση του έργου, τα οποία όμως έμειναν ανεκμετάλλευτα.
Όταν αναλάβαμε τις τύχες του δήμου, σταμάτησαν η πράξη υλοποίησης του επιχειρησιακού προγράμματος περιβάλλοντος, με συνέπεια την απένταξη του έργου. Εντούτοις προβήκαμε στην πληρωμή των μελετών ύψους 580.000 ευρώ και αναμένουμε να εκδοθεί σχετική προκήρυξη, ώστε να επανυποβάλλουμε αίτημα για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού στον Φιλώτα και την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου όλων των τοπικών κοινοτήτων της Δ.Ε. Φιλώτα.
Εκείνο όμως που μας προβληματίζει είναι το εάν μας δοθεί παρόμοια ευκαιρία για την υλοποίηση αυτών των έργων, όπως δόθηκε στην προηγούμενη δημοτική αρχή και έμεινε αναξιοποίητη. Συνεπώς δεν μπορώ να καταλάβω πως η αντιπολίτευση μας κατηγορεί για έναν έργο το οποίο ή ίδια μπορούσε να φέρει εις και πέρα και δεν το έπραξε, σε μια περίοδο μάλιστα που εκτελέστηκαν όλα τα έργα του ΕΣΠΑ . Φαίνεται όμως οτι η αντιπολίτευση συνεχίζει φέρει τον μανδύα του αμνού, νομίζοντας πως έτσι θα καλύψει τα λάθη και αστοχίες του παρελθόντος».

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Που ηταν η περκα βρε μα@ψψ@ψ,ουτε που εμφανιστικε ποθενα,,μονο με τον σταθακη απροσλητη αναιδης και αφδαδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΡΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΚΑ? ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙΣ... ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΣΑΙ;

      Διαγραφή
  2. Τι παραμύθια είναι αυτά για τους βιολογικούς του Φιλώτα. Οι προηγούμενοι εντάξαν το έργο τον Φεβρουάριο του 2014 και δεν έκαναν τίποτα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβες εσύ. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα που απεντάχθηκε το έργο ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ; Όχι άλλο παραμύθι μας κούρασες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχα τουτος δουλευει μονο για τον μεγαλο σκηνοθετη ολων των εποχων Σκουρα σκουτα ησκουπα.ποσα εχει παρει,?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ......ΠΑΧΕΙΑ ΛΟΓΙΑ , ΜΕΛΕΤΕΣ ... ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΤΙΠΟΤΑ.......ΠΟΤΕ ? ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ??? ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΕΙΣ ΠΑΛΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.....Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eμείς φταίμε οχι μονο που σε ψηφίσαμε, αλλα που ανεχομαστε αυτη την κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαγοποτι για τους λιγους, κουτοχορτο για τους πόλους,
    ειμαστε αξιοι της τυχης μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη. Τον μουφα δεν τον φτάνουν με τίποτα, ούτε και τώρα που είναι πιο μαζεμένος και ήπιος. Ότι σημαντικό έχε γίνει στο Δήμο, είναι δική του δουλειά. Τους προηγούμενους τους έδιωξε ο κόσμος απλά επειδή ήταν πλήρως ανίκανοι να κάνουν οποιοδήποτε έργο. Ούτε την καθημερινότητα μπορούσαν να φέρουν βόλτα! Ο Μουφας είναι 15 χρονιά δήμαρχος όχι επειδή είναι εξαιρετικής ικανότητας, απλά οι άλλοι είναι παντελώς άχρηστοι. Μεγάλα λογία, δούλεμα στο φουλ και καταγγελίες. Για αυτό φύγαν κακήν κακώς. Το δε εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης ούτε οι δικοί του δίνουν πλέον σημασία. Τε θέματα του Δήμου ούτε καν τα αντιλαμβάνεται. Υπήρχαν ένα σωρό θέματα που θα μπορούσε να ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση, αλλά δε μπορεί το παιδί. Προτιμά τα μεγάλα λογία και το δούλεμα. Καθ' ομοίωση του πρώην αποτυχόντα αρχηγού του… Αν δεν σοβαρευτούν, ο μουφας θα είναι δήμαρχος έως το 2031.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολα όσα λες θα γινουν πραγματικοτητα μονο στη νεα θητεία ΛΙΑΣΗ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
    ο ανθεωπος εχει παθει σοκ και τουτο διοτι του λειπει
    το ΠΑΣΟΚ και τα πρασινα αλογα υποσχεσεων αλλα τωρα εχουν
    αρχισει να κοκινιζουν χαρι στο συριζα
    αλλα δεν φταιει κανεις αλλος αλλα εσεις που το ψηφισατε με τα τεσσερα , τωρα καλα να παθετε
    μφχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .