Να πως αντιμετωπίζετε η καθημερινότητα από τον Δήμο μας

Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου στις 13 Μαρτίου 2017 στην ώρα τού Δημάρχου  ακούστηκαν πολλά ( βλέπε βίντεο στα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσής). Εμείς
θα αναφερθούμε μόνο σε ένα θέμα καθημερινότητας που έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Τρ. Γεωργού, τον ελλιπή ηλεκτροφωτισμό των Τοπικών Κοινοτήτων. Μας εξέπληξε η συμπεριφορά του αρμόδιου αντιδημάρχου όταν πήρε τον λόγο να απάντηση στο ερώτημα του δημοτικού συμβούλου τον οποίο αποκάλεσε ΑΘΛΙΟ??? Αντί να απαντήσει γατί ενέργειες που έχει κάνει η πρόκειται να κάνει για το θέμα που έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος πού είναι και αίτημα των δημοτών. Δεν θα σχολιάσουμε την συμπεριφορά του αντιδημάρχου, θα τον κρίνουν οι δημότες. Εμείς θα αναφερθούμε στο πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού στο Ξινό Νερό σε τι κατάσταση βρίσκεται τα τελευταία 2 χρόνια και πιστεύουμε και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες,. Θα αναφερθούμε μόνο στα ποιο σημαντικά  σημεία  που είναι πολυσύχναστα ειδικά από παιδιά και υπάρχει κίνδυνος για ατύχημα. Από ότι γνωρίζουμε είναι γνωστά στο Δήμο από την ενημέρωση που τους έχει γίνει από τον Πρόεδρο. Η επίλυση  δεν αφορά το προσωπικό του Δήμου αλλά αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις για να διαθέσουν τα υλικά, τις αντικαταστάσεις  ή τις βελτιώσεις των φωτιστικών.

1.      Περιμετρικά του δημοτικού σχολείου και τα 16 φωτιστικά πεζοδρομίου είναι εκτός.
2.      Η χελώνα ηλεκτροφωτισμού της Λαογραφικής Συλλογής κρέμεται από τα καλώδια
3.      Από  τα 17 φωτιστικά του πεζοδρομίου από τον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου προς Φανό τα 10 είναι εκτός, ευτυχώς μονωμένα με ταινία.
4.      Πλατεία «Βιστέρνας» όλα τα φωτιστικά εκτός.
5.      Στην Κ. Πλατεία τα μισά φωτιστικά είναι εκτός.
6.      Στην Στάση του Ο.Σ.Ε. το φωτιστικό εδώ και μήνες είναι εκτός, όσοι χρησιμοποιούνε την τελευταία αμαξοστοιχία διατρέχουν κίνδυνο από τα αδέσποτα σκυλιά κ.λ.π.
7.      Νέος φωτισμός με συχνά προβλήματα (υπάρχουν φωτιστικά από καιρό εκτός) 


Νομίζουμε ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί για την επίλυση καθημερινών  προβλημάτων και να θυμίσουμε στους υπεύθυνους αντιδημάρχους ότι: η συντήρηση του φωτισμού, της ύδρευσης, της αποχέτευσης, η καθαριότητα και οι χώροι πρασίνου είναι ανταποδοτικά γιατί φορολογούνται όλοι οι δημότες από τον δήμο με τα δημοτικά τέλη (ΔΤ),ΤΑΠ, βεβαίως και τα καύσιμα των οχημάτων των αντιδημάρχων που τα βλέπουμε να κάνουν συχνούς περιπάτους.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Με την  δημοσίευση τέτοιων θεμάτων βοηθάτε την τοπική κοινωνία για τη επίλυση τους. Παράδειγμα για το θέμα της πινακίδας για το Αιολικό Πάρκο ο Δήμος ανταποκρίθηκε την ίδια ημέρα της ανάρτησης στα μέσα σας.
Φυσικά μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερώσει την τοπική κοινωνία αν θα γίνει το Αιολικό Πάρκο. Περιμένουμε.





Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Από ότι είδαμε και ακούσαμε στο δημ.συμβούλιο,ο χαρακτηρισμός "άθλιος" ειπώθηκε για τις διακοπές που δημιουργεί ο συγκεκριμένος σύμβουλος της αντιπολίτευσης και δεν μπορεί να απαντήση κανένας στα ερωτήματά του.Απορώ για ποιό λόγο θέλετε να διαμμορφώνεται άλλη άποψη με την διαστρέβλωση της όλης υπόθεσης!Όσο για το θέμα με το Ξινό Νερό και τον φωτισμό δεν μπορώ να πω τίποτε και πρέπει να κανονιστεί από τους αρμόδιους του δήμου μας,διότι η όλη κατάσταση σε όλο τον δήμο μας είναι αρκετά ικανοποιητική και βλέπουμε ότι γίνετε καθημερινός αγώνας για την καλύτερη αντιμετώπιση της καθημερινότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα φώτα και τους γλόμπους που έγινα πρόσφατα από τον δήμο,ποιοί είναι αυτοί που τα διαλύουν;Μα ποιοί άλλοι από τα παιδιά και τα εγκώνια μας,με τις μπάλες αλλά και τις πέτρες που τα σημαδεύουν.Γιατί λοιπόν φταίει ο δήμος και οι όποιοι αρμόδιοι;Εξάλλου δεν υπάρχει πρόεδρος στο χωριό μας;Δεν τα βλέπει,ή δεν ξέρει του γνωστούς-άγνωστους;Την τρύπα του πόϊρο ποιοί την βρωμίζουν;Δεν τους ξέρει ο πρόεδρος;Τα μηχανήματα του δήμου δουλεύουν σχεδόν καθημερινά και προσπαθούν να καθαρίζουν τον χώρο,αλλά για ποιούς;Για το αιολικό πάρκο επί Ιωσηφίδη χάλασε η δουλειά,δεν το ξέρον ο πρόεδρος και ο Χάσος;Τώρα όλα μας φταίνε και μας ενοχλούν,ακόμη και η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόντρα για την λειτουργεία τους.διότι θα υπήρχε οπτική όχλιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμπρος καλο μου μουφακι. Αξιο το δυμηνο στο εργοστασιο που σε εβαλαν/θα σε βαλουν

      Διαγραφή
    2. Αφηνε και κανενα κενο μετα απο κομμα η τελεια γιατι σε καταλαβανε ολοι οτι εχεις παρει εργολαβια το θεμα...

      Διαγραφή
  3. Δεν υπάρχουν προβλήματα.δεν υπάρχουν δουλειές...ολοι στα καφέ.μονο αυτα δουλεύουν..καληνύχτα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα παρακαλούσα να μάθετε ορθογραφία εσείς που αρθρογραφείτε, διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ να μας βγαίνουν τα μάτια κάθε φορά που βλέπουμε μια είδηση...Ο σωστός δημοσιογράφος ξέρει ορθογραφία! Και υπενθυμίζω το "ποιηματάκι" που έμαθα στην Γ' Δημοτικού για το "ε": 1)για το α΄ πληθυντικό, β) για το β΄ πληθυντικό, γ) για το χθες και δ) όταν διατάζω, δηλ. Προστακτική....Μη ξεφτιλίζετε έτσι τη γλώσσα μας! Είναι ντροπή και αίσχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .