Έργα Εσωτερικής Επέκτασης της Τ/Θ σε Αμύνταιο, Λεβαία και Φιλώτα

Ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής παροχών και μικρο-επεκτάσεων δικτύων, απο τα οποία θα προκύψουν συνολικά 60 παροχές στους οικισμούς Αμυνταίου, Λεβαίας και Φιλώτα, συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται οτι η σύμβαση του έργου υπογράφτηκε το Νοέμβριο του 2016 και ξεκίνησε να υλοποιείται την 1η Μαρτίου, ενω αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού του τρέχοντος έτους. Αμέσως μετά η ΔΕΤΕΠΑ θα προβεί στις τοποθετήσεις θερμικών υποσταθμών, προκειμένου οι νέοι καταναλωτές να λάβουν άμεσα θέρμανση.

Εν το μεταξύ, η ΔΕΤΕΠΑ βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων, με στόχο τη κατασκευή μονάδων παραγωγής θερμικής ενέργειας 30 ΜW (1 μεγαβάτ (MW) = 1.000.000 W ) που θα εξασφαλίσουν εύρυθμη λειτουργία του δικτύου, σε περίπτωση παύσης δραστηριότητας των μονάδων της ΔΕΗ.

Για τον σκοπό αυτό άλλωστε, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κων/νος Θεοδωρίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ Ευθύμιος Χαριτίδης και ο διευθυντής της επιχείρισης Κων/νος Κυριακόπουλος, θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη του Υπουργείου ενέργειας, ώστε να εξασφαλιστεί η απιτούμενη χρηματοδότηση ύψους 12,5 εκ. Ευρώ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια