Κέντρο τεχνικού ελέγχου οχημάτων AUTOVISION εδώ η οδική ασφάλεια γίνεται προσωπική μας υπόθεση

Το Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων AUTOVISION στην Πτολεμαίδα είναι ένας θεσμός που ήρθε για να συμπληρώσει και να αποσυμφορήσει τα δημόσια κέντρα ελέγχου.                      

Τo Ιδιωτικό ΚΤΕΟ (ΙΚΤΕΟ) στην Πτολεμαίδα είναι μια σύγχρονη μονάδα που δεν αποτελεί απλά και μόνο συνεργείο, αλλά κέντρο διάγνωσης για το αυτοκίνητο, κατι που μπορεί να διαπιστώσει κανείς ιδίοις όμμασι.


Ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει ένας οδηγός για να περάσει από έλεγχο;
Καλεί το ΙΚΤΕΟ , ορίζει ώρα και ημέρα που τον βολεύει και προσέρχεται για έλεγχο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, σε αντίθεση με ό,τι γίνεται στα δημόσια ΚΤΕΟ, ο οδηγός δεν υποχρεούται να βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο. Το Ι.Χ. προσέρχεται στις εγκαταστάσεις, καταγράφονται τα στοιχεία του και αυτά του κατόχου. Στη συνέχεια τα στοιχεία προσκομίζονται on-line στο Υπουργείο Μεταφορών και γίνεται ο έλεγχός τους. Εφόσον όλα είναι εντάξει, τότε περνάει στο κύριο στάδιο του ελέγχου.


Ποιος είναι ο μέσος χρόνος διάρκειας του ελέγχου;

Για να γίνει ένας σωστός έλεγχος, ποιοτικός και βέβαια να τηρούνται όλες οι διαδικασίες ποιότητας, από έναν έμπειρο ελεγκτή χρειάζονται 22-30 λεπτά για ένα αυτοκίνητο τετραετίας. Φυσιολογικό είναι αν το αυτοκίνητο είναι παλαιότερο ο χρόνος αυτός να παρατείνεται, αλλά αυτό γίνεται για να γίνει ο σωστός έλεγχος.


Πώς διασφαλίζεται από τα ΙΚΤΕΟ η εγκυρότητα και η διαφάνεια των ελέγχων;
Στα ΙΚΤΕΟ, πλην του υποχρεωτικού οπτικού ελέγχου, τα υπόλοιπα γίνονται αυτόματα από υπολογιστές και η παρέμβαση του ελεγκτή είναι αδύνατη. Επίσης τα αποτελέσματα μεταφέρονται αυτόματα στο Υπουργείο Μεταφορών. Ο ελεγκτής κάνει τον οπτικό έλεγχο χωρίς να γνωρίζει τον κάτοχο του αυτοκινήτου.



Ποιοι είναι οι λόγοι που πρέπει κάποιος να επιλέξει τα ΙΚΤΕΟ;
Το ΙΚΤΕΟ θέτει βασική αρχή του την ασφάλεια, την ενημέρωση και την οικονομία χρόνου. Γενικά ο πολίτης φεύγει σίγουρος ότι έχει γίνει ο σωστός έλεγχος.



ΤεχνικόςΈλεγχος σε:



-Επιβατικά Οχήματα



-Δίκυκλα



-Φορτηγά έως 3,5 τόνους




 
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ: Ε. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ – Π. ΚΟΛΚΑΣ





ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:



1 χλμ. Πτολεμαίδας – Φλώρινας, Πτολεμαίδα Τ.Κ. 50200



Τηλ: 24630 55720



Fax: 24630 55723


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια