Τα ελληνικά δεύτερη επίσημη γλώσσα στα Ρωσικά σχολεία

Πραγματική «Άνοιξη» στις ελληνορωσικές σχέσεις θα φέρει η υιοθέτηση της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας μετά τα αγγλικά στα σχολεία της Ρωσίας παρακάμπτοντας την γλώσσα των διπλωματών την γαλλική και την γλώσσα των εμπορικών συναλλαγών την γερμανική.


Όπως γίνεται κατανοητό η ελληνική επιλέχθηκε επειδή ήταν πολιτική απόφαση. Χαρακτηριστικό είναι ότι η γλώσσα μας μιλιέται μόνο στην Ελλάδα, την Κύπρο και από τους ομογενείς του εξωτερικού.

Κι όμως η Μόσχα επέλεξε αποκλειστικά αυτήν ως δεύτερη ξένη γλώσσα δείχνοντας έτσι στον ελληνικό λαό αλλά και στο πολιτικό σύστημα «that they mean business»
Τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα επιλογής θα διδάσκονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 στα σχολεία της Ρωσίας, τη σχετική απόφαση και έγκριση των εκπαιδευτικών εγχειριδίων υπέγραψε η Ρωσίδα υπουργός Παιδείας, Όλγα Βασίλιεβα, στις 30 Νοεμβρίου.

Της υπουργικής απόφασης είχε προηγηθεί σχετική πρόταση για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως γλώσσας επιλογής από την έδρα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Κουμπάν στο Κρασνοντάρ (νότια Ρωσία), στο πλαίσιο της πολιτικής της χώρας για τη διδασκαλία των γλωσσών των μειονοτήτων της περιοχής. Τελικά αποφασίστηκε η εκπαίδευση στα ελληνικά ως δεύτερη /ξένη γλώσσα να παρέχεται σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα στην Ε΄και Στ΄Δημοτικού και στις τρεις τάξεις του γυμνασίου.
Σημειώνεται ότι μιλάμε για την νέα ελληνική γλώσσα και όχι την αρχαία. Οι Ρώσοι ανέκαθεν θαύμαζαν την Ελλάδα ως Μητέρα της Ορθοδοξίας και παρά την παρακμή της σημερινής ελληνικής κοινωνίας ακόμα θωρούν ότι μπορεί να επανέλθει στην πρότερη αξιοσέβαστη κατάσταση.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΩ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ SAS
    ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΟΙΕΣ ΜΙΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ,
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣ ΘΕΛΕΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΦΥΣΙΚA ΚΑΤΟΠΙΝ
    ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
    ΛΕΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ
    Η ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΣΑΣ?
    MFX
    APO BERLIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον κι εσύ χρειάζεσαι φροντιστήριο ελληνικών γιατί όπως τα γράφεις δεν πήραμε πρέφα τι εννοείς...

      Διαγραφή
  2. Την εποχή που στη Ελλάδα όλες οι..ελληνοφανείς κυβερνήσεις ( με "ηγέτες" της καρπαζιάς) από την δεκαετία του 70 και μετά ροκανίζουν την ελληνική γλώσσα , καταργούν τα αρχαία Ελληνικά, καταργήσαν το πολυτονικό , καταργούν τα θρησκευτικά μαθήματα κλπ κλπ η ΡΩΣΙΑ του ΗΓΕΤΗ VLADIMIR PUTIN καθιερώνει την Ελληνική γλώσσα ως δεύτερη προαιρετική γλώσσα επιλογής! Τι Τιμή για την γλώσσα μας την γλώσσα μας την Ελληνική που διέδωσε ο Μέγιστος των Ελλήνων από την Βεργίνα μέχρι τα πέρατα της Ασίας !!!!! . Υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις και σε άλλες χώρες .

    Δυστυχώς ζούμε σε μία περίοδο και σε μία χώρα που κατρακύλησε σε απύθμενη παρακμή στον καιάδα των Ανωτέρων αξιών και αρχών που δίδασκε ο Πλάτωνας ο Σωκράτης και ο Αριστοτέλης ΄σε σημείο να θαυμάζουμε το ένδοξο παρελθόν των ΕΛΛΗΝΩΝ προγόνων μας να σιχαινόμαστε το σημερινό κράτος όπως κατάντησαν ολες μα όλες οι κυβερνήσεις της παρακμής της κλωτσιάς και της σφαλιάρας και να μετατρεπόμαστε σε μία ΆΜΟΡΦΗ ΜΑΖΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ που μας επέβαλε η δύση και λοιποί "πολιτισμένοι" βάσει σχεδίου επι μακράν περίοδο προκειμένου να γίνουμε ευρωπαίοι, να γίνουμε "πολυπολιτισμικοί, να εκσυγχρονιστούμε στις νέες τάξεις και νέες παπαριές των θίνκ τανκ της άγριας δύσης ,να γίνουμε πιότερο δημοκράτες από πιότερο δημαγωγούς πολιτικάντες, να γίνουμε "ισότιμο" μέρος των δυτικών συμμαχιών, να γίνουμε μέλος της ΟΝΕ να γίνουμε ολυμπιονίκες του καλατράβα , όμως δυστυχώς γίναμε ..επαίτες και ζητιάνοι των δανειστών της υφηλίου χωρίς εθνικό φρόνημα αξιοπρέπεια αξίες και αρχές όπως είχαν γαλουχηθεί οι ΕΛΛΗΝΕΣ πρόγονοι μας .Για όσους οι πρόγονοι τους δεν ήταν ΈΛΛΗΝΕΣ φυσικό είναι σήμερα να χαίρονται και να ζούν την πρόοδο της παρακμής της χώρας μας που έχτισαν οι δικοί τους πρόγονοι ροκανίζοντας σαν τα σκουλήκια τις ρίζες του ελληνικου έθνους μας ( το κράτος περνάει σε δεύτερη μοίρα ) ...



    Έάν μου δινόταν η επιλογή - η οικονομική δυνατότητα ναι ευχαρίστως θα μετανάστευα στην Μόσχα ΄. Η Ελλάδα έπαψε να ανοίκει στους Έλληνες αλλα στους ξένους δυνάστες σου αρέσει δεν σου αρέσει και θα πάψουν σε λίγα χρόνια οι κάτοικοι αυτής της χώρας να μιλουν η να γράφουν ελληνικά

    Υπάρχουν όμως στα σπλάχνα αυτής της χώρας Έλληνες που όταν έρθει η ώρα θα αποδείξουν εκείνο που έλεγε ο στίχος του εμβατηρίου που ακούγεται εις τις εθνικές εορτές μας ..
    Η ΕΛΛΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ...
    σήμερα 2016 σίγουρα αργοπεθαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .