Παρακολουθήστε Ζωντανά την Εξέλιξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου 19/10



Λίγο πρίν την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης, αναμένεται να απουσιάσουν για προσωπικούς λόγους και αφού ενημέρωσαν το προεδρείο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Ιωάννου Χρήστος και Ταμήλιας Αλέξανδρος (συμπολίτευση).
Μπούτσκου Λεμονιά, Γεώργου Τρύφων, Κύρκου Κυριάκος, Ταπακαράκης Βασίλειος και Κόλκας Παναγιώτης (αντιπολίτευση).
20 παρόντες.
Ξεκίνησε η συνεδρίαση , με τον  πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να παίρνει το λόγο και να ευχαριστεί τους παρευρισκόμενους συνδημότες.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου σε θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, ενημέρωσε τον  πρόεδρο της Κοινότητας Ασπρογείων, ότι για ζήτημα της βοσκείς από όμορες κοινότητες στα Ασπρόγεια, σύμφωνα με τον νόμο 42/15/ 2015, το θέμα βοσκής καθορίζεται  από τις περιφερειακές ενότητες και όχι από τον δήμο.
Υπενθύμισε ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου από την εμποροπανήγυρη  τα έσοδα ανήλθαν στα 246.000 έσοδα ενώ έξοδα ήταν 58.000 ευρώ.



Η κ. Βεράνη έθεσε ερωτήματα σχετικά με το ΚΑΠΗ,  για το αν θα μπορούσε να λειτουργήσει προσωρινά το ΚΑΠΗ, το οποίο είναι κλειστό λόγω ελλειψη υπευθύνου και αν εχει προχωρήσει η διαδικάσία δημοπρατησης του κυλικείου.

ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Παπαχρήστου , επανάφερε το ζήτημα της μη λειτουργίας των 2 παιδικών σταθμών και εαν τίθενται ζητήματα επιθεώρησης.
Το δεύτερο ερώτημα που θέτει έχει να κάνει με τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, διαπιστώνοντας ότι έχει υποστεί  ΄΄συρρικνωθεί΄΄ και ότι δεν αποδίδει τα προσδοκόμενα.
Χαρακτήρισε θεατρική την προηγούμενη συνεδρίαση, με το ζήτημα της ΔΕΤΕΠΑ το οποίο έχει μπει στο αρχείο και ταλαιπωρούσε  τον δήμο περισσότερα από 8χρόνια και γενικά τις ενέργειες που 'έγιναν στην επιχείρηση και εμπλέκου το όνομα του. Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος δεν θα προχωρήσει σε ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, ζητώντας απο τη δημοτική να πράξει κάτι ανάλογο.

ο κ. Βολιώτης έλαβε το λόγο, έθιξε το πρόβλημα καθορισμού των χωραφιών και των βοσκοτόπων από την αρμόδια αρχή.

ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μπάντης, έψεξε τον Δήμαρχο ότι απέκλεισε άτομα του δήμου από το συνέδριο  της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο.

ο κ. Θοεδωρίδης Αβαάμ απαντώντας για το κοινωνικό παντοπωλείο, υπογράμμισε οτι λειτουργεί με αντικειμενικά κριτήρια και σε καμία περίπτωση δεν ειναι απαξιωμένο, τουναντίον λειτουργεί σύννομά και χωρίς σκοπιμότητες,  όπως γινόταν επι δημαρχίας Ιωσηφίδη.

ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας, Τρυφωνόπουλος Γεώργιος ανακοίνωσε την πρωτοβουλία σύστασης κοινωνικού φροντιστηρίου , με την εθελοντική συμμετοχή καθηγητών, το οποίο θα στεγαστεί στο γυμνάσιο Αμυνταίου και ενημέρωσε ότι οι αιτήσεις κατατίθενται στο κτίριο του Δημαρχείου.

Η υπεύθυνη του νομικού προσώπου, η κ. Ιωαννίδου, απατώντας για το το κλείσιμο των ΚΑΠΗ ενημέρωσε οτι θα πρέπει να τηρηθεί η τυπική διαδικασία, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει μεταβατική περίοδος, λόγω νομικού κώλύματος. Ωστόσο τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη μίσθωση του κυλικείου, με τη διαδικασία των προσφορών να ολοκληρώνεται στις  25/10.

ο κ. Χαριτίδης απατώντας στον κ. Παπαχρήστου, προχώρησε σε μια αναδρομή των όσων εξελίχθηκαν στην υπόθεση της τηλεθέρμανσης, και ότι η μηχανορραφίες εναντίον του κ, κων/νου Θεοδωριδη αποσκοπούσαν στο να μη κατέβει στις εκλογές.

αναφορικα΄με το ερώτημα που τέθηκα για το ζήτημα των διακανονισμών, διασαφήνισε ότι η επιχείρηση έκανε και κάνει πάντα διακανονισμούς, αλλά δεν μπορεί να προχωρά σε διευκολύνσεις χωρίς αυτές να τηρούνται απο τους καταναλωτές, τονίζοντας ότι η δετεπα δεν είναι επιδοτούμενη επιχείρηση και ότι έχει πολλαπλά έξοδα.

ο αντιδήμαρχος ο κ. Νάτσης, ζήτησε απο τον κύριο Μπάντη να ανασκευάσει την δημοσίευση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με το οποίο όπως τόνισε παραπληροφορεί τους συνδημότες ότι συμμετείχε -με ατομικά έξοδα- στις διεργασίες της ΚΕΔΕ στο Βόλο.

Τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Αμυνταίου ,ο  κ. Θεοδωρίδης τόνισε ότι το ΚΑΠΗ δεν λειτουργούσε στο βαθμό που θα ήθελε η δημοτική αρχή γι αυτό και προχώρησε η διαδικασία μίσθωσης-δημοπρασίας του κυλικείου, ενημέρωσε ότι η ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών (ταμειακή μηχανή, ασφάλιση κτλ.) απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα και τόνισε ότι το κυλικείο απαιτεί συνετή διαχείριση απο τον επόμενο ιδιοκτήτη, για να είναι ανταποδοτικό.

Σχετικά με τους παιδικούς σταθμούς ο κ. θεοδωρίδης τόνισε ότι υπάρχοτν παιδικοί σταθμοί στο Αμυνταίου,που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών, γι αυτό και δεν επείγει η λειτουργία των νέων παιδικών σταθμών.

Σ' οτι έχει να κάνει με το κοινωνικό παντοπωλείο , κατηγόρησε την προηγουμένη δημοτική αρχή για κακοδιαχείριση  και   κατανομή των αγαθών με υποκειμενικά κριτήρια και εκθείασε τα  άτομα που έχουν επιμεληθεί της λειτουργίας του.

Απατώντας στον κ. Μπάντη επισήμανε ότι δεν απέκλεισε κανέναν από την αντιπολίτευση να συμμετάσχει στην ΚΕΔΕ, επίσης παρατήρησε οτι κανένας σύμβουλος από τις μειοψηφίες των δήμων της  Δυτικής Μακεδονίας δεν παρίσταντο στην ΚΕΔΕ, καθώς το εν λόγω συνέδριο αφορούσε τους συμβούλους που ασκούν διοίκηση.



Το συμβούλιο εισήλθε στα 39 θέματα της ημερησιας διάταξης

1.                1.   Λήψη απόφασης για έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής δημότη από  ιδιοκτησία Δήμου Αμυνταίου.

το θέμα έλαβε αναβολή, μέχρι οι τεχνικές υπηρεσίες διατυπώσουν τις προτάσεις τους. 


2.                  2. Έγκριση Νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) ΔΕΤΕΠΑ.

       το θέμα  ψηφίστηκε ομόφωνα

Ωστόσο, ο κ. Παπαχρήστου, χαρακτήρισε τα μέλη της παράταξης του για παραπλανημένα επι του ζητήματος της τηλεθέρμασνης, υποχρέωσε τις κ. Γιαννιτσοπούλου και Βεράνη να αποχωρήσουν για λόγους ευθιξίας, αφού προηγουμένως απάντησαν στον κ. παπαχρήστου οτι δεν είναι παραπλανημένες και οτι είχαν και έχουν και γνώση και γνώμη επι του θέματος.


3.                  3. Τροποποίηση του κανονισμού Tηλεθέρμανσης Δήμου Αμυνταίου.

      το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα

4.                4.   Έγκριση χορήγησης έκπτωσης επί των λογαριασμών Τ/Θ των σχολικών μονάδων και του αθλητικού κέντρου Αμυνταίου 

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα (σχετικό ρεπορτάζ υπάρχει στη σελίδα)


5.                 5.  Έγκριση χορήγησης έκπτωσης επί της κατανάλωσης Τ/Θ των καταναλωτών που έχουν συμβασιοποιηθεί βάσει των αναμορφωμένων τελών σύνδεσης και δεν έχουν λάβει επιδότηση του Τέλους Σύνδεσης από το ΕΑΠ 2007-2011 μέσω της ΑΝ.ΦΛΩ. ΑΕ

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


6.                 6.  Εγκριση Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας.

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


7.                7.   Εξαγορά αγροτεμαχίου κτηματικής περιοχής αναδασμού ΤΚ Σκλήθρου, για την εγκατάσταση διϋλιστηρίου, για το έργο της Ύδρευσης οικισμών Δήμου Αμυνταίου από επιφανειακά υδάτινα σώματα.

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


8.              8.    Παραλαβή της μελέτης με τίτλο "Στατική μελέτη  γέφυρας οδού Αναργύρων - Βαλτονέρων - Λιμνοχωρίου"

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


9.               9.    Λήψη απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση χώρων λειτουργίας Παιδικών Χαρών στην ΔΚ Αμυνταίου και στις ΤΚ Αγίου Παντελεήμονα, Ξινού Νερού και Αντιγόνου του Δήμου Αμυνταίου

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


10.             10.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για άνοιγμα άτοκου τραπεζικού λογαριασμού και ορισμού υπολόγου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE"

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


11.             11.   Αποδοχή Υλοποίησης του έργου με τίτλο “Improving Human-Bear Coexistence Conditions in Municipality of Amyntaio” και ακρωνύμιο AMYBEAR LIFE 

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα

12.              12.  Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «ΝΕΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΉΜΟΝΑ».

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


13.            13.    Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Νέων Τιμών Μονάδος του έργου «Κατασκευή οδοποιίας Τ.Κ. Νυμφαίου» προϋπολογισμού 88.792,00€.

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα

14.            14.    Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Νέων Τιμών Μονάδος του έργου «Συντήρηση - Βελτίωση  βατότητας δασικών οδών της τοπικής κοινότητας Ασπρογείων» προϋπολογισμού 44.280,00€.

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


15.              15.  Έγκριση πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής και Οριστική Παραλαβή του έργου «Κατασκευή Δημοτικού Περιμετρικού Δρόμου Σχεδίου Πόλης Αμυνταίου» προϋπολογισμού 6.330.000,00€.

το θέμα  ψηφίστηκε ομόφωνα


16.               16.  Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Δεξαμενή ΄Υδρευσης Τ.Κ. Κέλλης».

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα

17.             17.   Ορισμός επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής για το έργο «Εξωτερικοί αγωγοί λυμάτων Αετού-Αγραπιδιών-Πεδινού».

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


18.             18.   Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


19.             19.   Παραλαβή μελέτης : «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΕΠΟ ΕΕΛ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ»

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


20.           20. Παραλαβή μελέτης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΕΠΟ ΕΕΛ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ»

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


21.            21.    Ορισμός και Συγκρότηση Τριμελούς Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμών Προμηθειών.

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


22.            22.    Ορισμός και Συγκρότηση Τριμελούς Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμών Παροχής Γενικών Υπηρεσιών.


το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


23.              23.  Ορισμός και Συγκρότηση Τριμελούς Επιτροπής Εξέτασης Ενστάσεων και Προσφυγών κατά την ανάθεση και εκτέλεση Συμβάσεων Έργων, Μελετών, Παροχής Τεχνικών Υπηρεσιών & Λοιπών Συναφών Επιστημονικών Υπηρεσιών, Προμηθειών και Παροχής Γενικών Υπηρεσιών Δήμου Αμυνταίου .

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


24.              24.  Ορισμός και Συγκρότηση Τριμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής Συμβάσεων Προμηθειών Δήμου Αμυνταίου.

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα

25.               25. Ορισμός και Συγκρότηση Τριμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής Συμβάσεων Παροχής Γενικών Υπηρεσιών Δήμου Αμυνταίου.

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


26.             26.   Ορισμός και Συγκρότηση Τριμελούς Επιτροπής Εξέτασης Ενστάσεων και Προσφυγών κατά την ανάθεση και εκτέλεση Προμηθειών και Παροχής Γενικών Υπηρεσιών ΔΗΚΕΑ Δήμου Αμυνταίου .

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


27.              27.  Ορισμός και Συγκρότηση Τριμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής Συμβάσεων Προμηθειών ΔΗΚΕΑ Δήμου Αμυνταίου.

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


28.              28  Ορισμός και Συγκρότηση Τριμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής Συμβάσεων Παροχής Γενικών Υπηρεσιών ΔΗΚΕΑ Δήμου Αμυνταίου.
               
το             θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα

29.              29.  Oρισμός μελών για την δημοτική επιτροπή παιδείας

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα

30.             30.   Eγκριση απολογισμού ενιαίας σχολικής επιτροπής A/θμιας εκπαίδευσης οικονομικού έτους 2015

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


31.             31.   ΄Eγκριση απολογισμού ενιαίας σχολικής επιτροπής Β/θμιας εκπαίδευσης οικονομικού έτους 2015

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


32.             32.   Ορισμός μέλους για τη σύσταση της τριμελούς επιτροπής βεβαιώσεων σε παραγωγούς πωλητές Λαϊκών Αγορών.

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα

33.              33Απομάκρυνση περιπτέρου στις Εργατικές Κατοικίες Δ. Αμυνταίου

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


34.             34.   Έγκριση Ανανέωσης - Χορήγησης Παραγωγικής άδειας πωλητή Λαϊκής Αγοράς Αμυνταίου του Κυριακόπουλου Γρηγόριου.

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα

  
35.            35.    Έγκριση Ανανέωσης - Χορήγησης Παραγωγικής άδειας πωλητή Λαϊκής Αγοράς Αμυνταίου του Γιαννιτσόπουλου Κων/νου.

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
              
36.              36Συνδιοργάνωση εκδήλωσης του Δήμου Αμυνταίου με την ΟΧΕ.

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα
 

37.              37Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού σύμφωνα με την κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης της Οικονομικής Επιτροπής. 

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα

38.             38.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού σύμφωνα με την με αριθμό 250/2016απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. 

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα


39.             39Διάθεση και ψήφιση πιστώσεων.

το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια