Ανησυχία στο ΣΥΡΙΖΑ απο τις Δημοσκοπήσεις...Στις 9,6 Μονάδες η Διαφορά!


Με 9,6 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ,στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή των απαντήσεων χωρίς τον υπολογισμό πρόθεσης αποχής. λευκού και άκυρου.Τη δημοσκόπηση πραγμτοποίησε η εταιρεία marc για λογαριασμό του Alpha.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 22,3%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,8%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,7%. Στη Βουλή μπαίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων, αλλά με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα μένουν εκτός Το Ποτάμι, η ΛΑΕ και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Την ίδια ώρα, συντριπτικά είναι τα ποσοστά που καταγράφονται στη λεγόμενη «παράσταση νίκης» για τη ΝΔ, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης οι πολίτες πιστεύουν σε ποσοστό 64,9% ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 15,5%. Όπως επισημαίνουν οι δημοσκόποι, ιστορικά, το κόμμα που υπερέχει στη λεγόμενη «παράσταση νίκης» κερδίζει και τις εκλογές.





Αρνητικά αξιολογούν την πορεία της κυβέρνησης έναν χρόνο μετά τις εκλογές οι πολίτες, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έπεισε με την παρουσία του στη ΔΕΘ, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέγραψε θετικότερες εντυπώσεις.
Το 76,7% απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο που διενεργήθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και ο έλεγχος του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, το 16,2% δηλώνει ικανοποιημένο και το 7,1% δεν απαντά.
Αντίστοιχα, το 74,6% θεωρεί πως ο διαγωνισμός για τις άδειες υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες και μόλις το 16,7% απαντά πως στόχευε πράγματι στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.




Την ίδια στιγμή,  το 45,9% απαντά πως ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ικανοποιητικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, το 33,7% προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 15,2% τον Αλέξη Τσίπρα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια