Εγκαινιάζεται Αύριο η Δημόσια Βιβλιοθήκη στο Αμύνταιο, από τον Προκόπη Παυλόπουλο



Δημόσια βιβλιοθήκη του Αμυνταίου θα εγκαινιάσει το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 12:00 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, έργο συνολικού προυπολογισμού  265.000 ευρώ, που θα αποτελέσει  κύτταρο πολιτισμού, γνώσης, εκπαίδευσης και πληροφόρησης για τον Δήμο Αμυνταίου.


Πρόκειται για ένα λαμπρό κτήριο που θα το κοσμούν πάνω από 6.000 τόμοι βιβλία πολλά υπογεγραμμένα από τον Ρίτσο, τον Καρούζο ,τον Αναγνωστάκη, τον Κατσαρό, τον Χριστιανοπούλο, τον Χειμωνά, τον Ταχτσή. Θα το κοσμούν επίσης πίνακες του Γιάννη Τσαρούχη, του Αλέκου Φασιανού, του Γιάννη Μετζικωφ, του Γιάννη Χαδούλη, του Γιώργου Λαζόγκα και Φλωριναίων ζωγράφων. Γλυπτά του Δημήτρη Καλαμάρα.

Το βιβλιακό υλικό προέρχεται από δωρεές πολλών δημοτών, με κυριότερους τους Νικόλαο Μέρτζο και Γιώργο Λιάνη, ο οποίος πέρα από τα βιβλία του κατέθεσε και ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού του αρχείου που περιλαμβάνει σημαντικά ντοκουμέντα της σύγχρονης ιστορίας μας καθώς και 4,000 φωτογραφίες. Μάλιστα η βιβλιοθήκη θα συνδεθεί ψηφιακά με την βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων. Μετά το πέρας των εγκαινίων στον περίβολο της βιβλιοθήκης η Σοφία Σπυράτου σκηνοθέτησε ένα μικρό θεατρικό δρώμενο με τίτλο οι «Κυρίες των Λιμνών».

Τα εγκαίνια θα τιμήσουν με την παρουσία πέρα  του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, καθώς και πολιτικές και πολιτειακές αρχές της ευρύτερης περιοχής.

Αρχικά βιβλιοθήκη, μέσα από ένα δίκτυο εθελοντών,  θα λειτουργήσει ως αναγνωστική και εν συνεχεία, αφού ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις από το Υπουργείο Παιδείας και χαρακτηριστεί Δημοτική, θα έχει και δανειστικικό χαρακτήρα.  

Δημοσίευση σχολίου

17 Σχόλια

  1. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΚΟΠΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατι τετοι λαμπερά μυαλά λυμαίνονται την περιοχη μας και δεν προκειται να δουμε ασπρη μερα

      Διαγραφή
    2. Μόλις σκέφτηκα έναν λόγο που θα πιάσουν τόπο τα λεφτά της βιβλιοθήκης.
      Θα μπορούσε να σου μάθει ορθογραφία για αρχή...

      Διαγραφή
  2. Όσο για σένα ανώνυμε της 09:38μ.μ. ώρας,δεν έχω να σχολιάσω,διότι δεν μπορείς να συλλάβεις το νόημα αυτής της προσπάθειας!Μήπως όμως πρέπει να τονισθεί ότι η βιβλιοθήκη έγινε από τον Θεοδωρίδη και εγκαινιάζεταιεπί δημαρχίας του;Για το αν φανεί χρήσιμη θα το κρίνουν οι νέες γενιές που θα ευγνωμονούν αυτούς που την πραγματοποίησαν!Όσο για ορισμένους,μάλλον δεν βλέπουν μπροστά!Αυτή η βιβλιοθήκη θα είναι το σημείο αναφοράς των γραμμάτων και των τεχνών για τον δήμο Αμυνταίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΣΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ,ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ,ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ,Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΩΡΙΑ Η ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΡΟΧΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΠΡΑΤΣΑΚΙΑ,ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΑ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟ ΠΑΡΚΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ,ΟΠΟΙΟΣ ΤΗ ΠΑΡΤΗ ΚΟΙΤΑΝΕ ΟΛΟΙ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ,ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΩ ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ,ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΑΦΟΥ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και επι τη ευκαιρια θα χωσει και δυο τρεις δικους του αργομισθους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ 12.51...σε διαβεβαιώ το ρουσφέτι πάει σύννεφο ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. έτσι είναι στα ,....καθεστώτα!

      Διαγραφή
  6. Αφού θυμηθήκατε και την βιβλιοθήκη 15 χρόνια μετά, πάλι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 9:38 εχεις δικιο. Η βιβλιοθηκη εγινε επι Θεοδωρίδη αλλα πριν 15 χρονια αν θυμάμαι καλα. Αυτο τι ειναι επιτυχία; και ποσες φορές εγινε ανακαίνιση και βάψιμο να μην το σχολιάσουμε. Ειναι ντροπη μας να τιθεται σε λειτουργία μετα απο 15 χρόνια. Αλλα αυτούς που βγάζουμε αυτους λουζομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πού θα τα έδινες εσύ να πιάσουν τόπο Ανώνυμε; Πραγματικά θέλω να μάθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο για να καθαρίσουν τα φρεάτια , φτάνει ,κέρδος θα είχαν οι δημότες

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραία: να χαρακτηρισθεί και Δημοτική ώστε να αποσπώνται εκπαιδευτικοί για να ξεκουράζονται από τις τάξεις...
    L.V

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα εάν εγκαινίαζαν οι νοτιοΑθηναίοι την επιστροφή του στρατοπέδου πεζικού και μηχανοκίνητων αρμάτων στο Αμύνταιο μαζί με την επαναλειτουργία ορυχείων και εργοστασίων στην ευρύτερη περιοχή.

    Τα όσπρια ταίζουν το στομάχι τα βιβλία το μυαλό και οι ...ΦΙΕΣΤΕΣ τον ελληνικό λαό!

    καληνύχτα και του χρόνου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΑΝΩΝΗΜΕ 6,43 ΘΑ ΤΑ ΕΔΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΩ ΕΙΣΑΣΤΕ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΝΗΜΟ 4,53 ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΟΥΣ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ Ε ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΕ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΥΤΥΧΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΑΝΩΝΥΜΕ 7,26 ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΙΕΝΙΕ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΗΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΥΡΑ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΠΡΩΤΕΡΕΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .