Εγκαίνια της 5ης μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα απο τον Αλέξη Τσίπρα



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πρόκειται να θεμελιώσει τον επόμενο μήνα, τη νέα μονάδα της ΔΕΗ «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V». Στην κυβέρνηση δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο επενδυτικό έργο, καθώς είναι ένα από τα λίγα πολυδάπανα έργα, που εκτελούνται στη χώρα, σε τούτη την παρατεταμένη μνημονιακή περίοδο της επενδυτικής άπνοιας.
 

Μαξίμου και Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έχουν συμφωνήσει για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κοζάνη και το μόνο που αναζητείται είναι η κατάλληλη ημερομηνία της επίσκεψης, με κυβερνητικούς κύκλους να κρίνουν πιθανότερη ημερομηνία, το διάστημα μεταξύ αρχές Σεπτεμβρίου  με αρχές Οκτωβρίου.

Πάντως, ο περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης προσκάλεσε τον πρωθυπουργό, πέραν από τα εγκαίνια της μονάδας,  να διαπιστώσει από κοντά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Μακεδονίας, με τον υδάτινο πλούτο των λιμνών, τη στρατηγική θέση που κατέχει ως η πύλη των Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ακριτική περιφέρεια στο ενεργειακό τοπίο της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός της μονάδος ανέρχεται στα 1,4  δισ. ευρώ, είναι  δυναμικότητας 600 μεγαβάτ, με δυνατότητα παραγωγής  140 θερμικά μεγαβάτ για τηλεθέρμανση και έχει σχεδιαστεί περιβαντολλογικά κριτήρια, με σκοπό να παράγει περισσότερο ενέργεια, με λιγότερο λιγνίτη αλλά και ακόμα λιγότερους ρύπους.
 
Συγκεκριμένα η νέα Μονάδα V:
• Μειώνει την κατανάλωση λιγνίτη κατά 40%,
• Μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 40%,
• Μειώνει κατά 60% τις εκπομπές ρύπων
• Μειώνει κατά 90% τις εκπομπές σωματιδίων.

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. μονο για εγκαινια ειναι οι τυποι αυτοι,δεν κοιτανε οτι παμε απο το κακο στο χειροτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τσιράκι του Τσίπρα ο Καμμένος δεν θα έρθει;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και Tην Μελίτη ΙΙ ποιος θα την εγκαινιάσει; Γι αυτό έγινε η τεράστια συγκέντρωση στο Αμύνταιο ; Το ...διαβόητο πόρισμα για το παρανάλωμα του πυρός σε εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πτολεμαίδα εξεδόθηκε; Αν ναι τι απεφάνθηκε η ειδική επιτροπή; Εχω κι άλλα καυτά ερωτήματα αλλά με πονάει ο ...κυνόδοντας!!! Όχι τίποτα άλλο γιατί σε λίγο την Μελίτη 2 θα την βλέπουμε μόνο σε ...μακέτες!!! Ετσι λένε οι κακές γλώσσες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το...βλέπω να... .Ξαναέρχοντε οι εναερήτες της ΓΚΡΙΠΙΣ για νέα σκέρτς εναεριτισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο καμενοσ θα ερθει μπουσουλοντασ στα 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .