Στις 12 Σεπτεμβρίου Ανοίγουν τα Σχολεία, Αγώνας Δρόμου και για τα Προσφυγόπουλα






Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα σημάνει η έναρξη του σχολικού έτους 2016-2017 και μετά τον αγιασμό να διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.


Οι εξετάσεις κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως τη 9η Σεπτεμβρίου 2016 στα Γυμνάσια και στα Γενικά Λύκεια.

Οι κηδεμόνες των μαθητών Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για αναβαθμολόγηση γραπτών δοκιμίων μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων.


«Χτυπάει» το κουδούνι και για 18.000 προσφυγόπουλα

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα έχουν εκδοθεί οι αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίσουν αναλυτικά το πώς θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, το οποίο έχει καταρτιστεί από τέλη Μαΐου. Μάλιστα, η πρώτη υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, στις 31 Αυγούστου, νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη που δίνει στον υπουργό Παιδείας τη δυνατότητα έκδοσης υπουργικών αποφάσεων σχετικών με την εκπαίδευση των προσφύγων.

Με την εν λόγω απόφαση, μεταξύ άλλων, θα ορίζεται ο ρόλος του Συντονιστή Εκπαίδευσης Κέντρου Φιλοξενίας και οι αρμοδιότητες του, ενώ θα περιλαμβάνεται ειδική πρόσκληση προς εκπαιδευτικούς, κυρίως φιλόλογους και δασκάλους, για θέσεις που θα αφορούν στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Ο αριθμός των διαθέσιμων εκπαιδευτικών με τα ανάλογα προσόντα υπολογίζεται στους 250 ανάμεσα στους περίπου 90.000 που έχουν κάνει αίτηση για αναπληρωτές.


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .