Ντοκιμαντέρ από το Ουράνιο Τόξο στην Μελίτη Φλώρινας (video)

 Στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίτης Φλώρινας, παρουσιάστηκε από το Ουράνιο Τόξο η ταινία “Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ” σε σκηνοθεσία του Πέτρο Αλέξοφσκι.
Πρόκειται για μια ταινία – ντοκιμαντέρ που αναφέρεται
στο παιδομάζωμα που είχε γίνει κατά τον εμφύλιο και μεταξύ των άλλων υποστηρίζει ότι οι ντόπιοι Εθνικά Έλληνες … αυταπατώνται νομίζοντας πως είναι Έλληνες….
Στην παρουσίαση της ταινίας παραβρέθηκε και ο πατέρας του Σκοπιανού πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι, ο οποίος κατάγεται από την Αχλάδα Φλώρινας.

Δείτε το βίντεο:



Δημοσίευση σχολίου

73 Σχόλια

  1. "Μπράβο" στον "Πολιτιστικό-Προπαγανδιστικο" Συλλογο Μελίτης. Στη χώρα που όλα επιτρέπονται με την ανοχη όλων πραγματοποιούν εκδηλώσεις μισους και προπαγανδας ψευτικης μαζι με το Ουράνιο Τόξο. Μαλιστα το Δημοτικο Συμβουλιο Φλώρινας χρηματοδοτησε την εκδηλωση. Μπραβο να τους χαιρόμαστε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος νοιώθει Μακεδόνας- Βούλγαρος να του θυμίσω ότι έχει λεωφορείο για τα Σκόπια κάθε μέρα. Αντίο και στο καλό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος τους γουστάρει τόσο πολύ να πάει να μείνει εκει και να μη ξαναπατήσει το πόδι του στην Ελλάδα. Λαμόγια ε λαμόγια, αλλού τρώτε, αλλού πίνετε και αλλού... κτλ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν κατάλαβες καλά....διεκδικουν περαν από το όνομα - φθηνή τους προπαγάνδα και περιουσίες Ελλήνων στην Φλώρινα στην Έδεσσα ....Πάντως χαίρομαι ιδιαίτερα που ομολογούν ότι η νέα γενιά τους γυρίζει την πλάτη και δηλώνει ότι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ....!!!!

      Διαγραφή
  4. Καθώς και ο πατέρας του Πούτιν απο τις Αγραπιδιες, του Ομπάμα απο το Αρμενοχωρι και της Μερκελ απο την Άνω ραχούλα! Πόση βλακεία μπορείτε να κουβαλάτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του ομπαμα ή καταγωγή πρέπει να ειναι από μηλοχωρι η πεδινό ακόμη το ψάχνουν λόγο χρώματος

      Διαγραφή
    2. Ο ΓΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΛΑΔΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΓΡΟΥΙΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ.

      Διαγραφή
  5. Ο καθένας έχει δικαίωμα να υποστηρίζει ότι μπορεί να κατάγεται από όπου θέλει, αλλά στην Ελλάδα του 2016 να βλέπεις νέους ανθρώπους σε τέτοιες προπαγανδιστικές εκδηλώσεις μόνο λύπη προκαλούν και τίποτα άλλο. Κρίμα για τους Φλωρινιώτες τους αρχαίους Λυγγίστες, που σίγουρα κανένας τους δεν λέγονταν Γκρουέφσκι η Κλαβτσοβι. Κ.Η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντροπη σας προδοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπότιτλος "Όταν ο εορτασμός του προφήτη Ηλία γίνεται πολιτική "παράγκα" του Ουρα.Τόξου" μοιραίο είναι να ξεφτιλιστεί ο θρησκευτικός εορτασμός ενός Αγίου των Ορθοδόων Χριστιανών αλλα και η Μελίτη των εγχωρίων εντοπίων και εισαγωμένων σουβλακίων .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τουριστική Ατραξιόν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γυφτοσκοπιανοί , αν δεν σας αρέσει ΟΥΣΤ. Αρκετά σας ανεχτήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και την χρηματοδότηση από το δήμο Φλώρινας με απόφαση δημοτικού συμβουλείου πού την βάζετε .
    Νά 'ναι καλά ο δήμαρχος .
    Αιντε και την επόμενη φορά συνεργασία με ουράνιο τόξο δήμαρχε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αρε Παπαδοπουλος που σας χρειαζεται. Με τα ποδια θα σας εστελνε στα σκοπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος Παπαδόπουλος ;;; Η μισή Ελλάδα Παπαδόπουλοι είναι ...

      Διαγραφή
    2. και οι άλλοι μισοί.... Βελουχιωτόπουλοι !!!

      Διαγραφή
  12. Άλλο η παράδοση κι άλλο η προπαγάνδα.

    Σλάβοι ησασταν μια ζωή
    Σλαβοι θα είστε για παντα.

    Καμια σχέση με Μακεδόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σε διορθώσω
      Βούλγαροι ήταν μία ζωή - Βούλγαροι και νοσταλγοί Βουλγάρων θα παραμείνουν οποιαδήποτε ...προβιά κι εάν φορέσουν . Καμιά σχέση με ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ .

      Διαγραφή
  13. στα τσακιδια.Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Οποιος δεν του αρεσει να παει στα σκοπια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι τουρκοποντιοι να πάνε στην Τουρκία !!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Παύλος Μελάς: «Εις αυτούς ζωηρότατα, ευγλωττότατα και πειστικώτατα -μετέφραζεν ο Πύρζας- ωμίλησε, μακεδονικά, ο Κώτας.» (Ναταλίας Μελά, «Παύλος Μελάς»),

      Διαγραφή
    3. Λάθος διατύπωση...στα ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ θα 'ηθελε ο Πάυλες να το γράψει γιατί ως γνωστό τοις πάσοι επι Οθωμανικού βιλεατίου Μοναστερ υπήρχαν μονάχα περαν των Τούρκων και Αλβανών σημαντικοί πληθυσμοί Βουλγάρων - Ελλήνων ( τους λέγαν Ρομάνων ) και Αρομάνων .

      -Ραζμπρα Βούλγαρε ;;;;;

      Διαγραφή
  14. Ακόμα ένα γεγονός γύρω από το Μακεδονικό για το οποίο το σύνολο των Ελλήνων πολιτών αγνοεί ακόμα και τα γεγονότα και παρόλα αυτά εκφράζει άποψη ή παίρνει θέση για ζητήματα που αγνοεί παντελώς.
    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ενημερώνοντας πρώτα απ όλα για την ταινία.
    Ένα παλληκάρι από την Πολωνία επισκέπτεται το χωριό που γεννήθηκε ο πατέρας του, βρίσκει συγγενείς και συγχωριανούς που μιλούν για τα χρόνια του εμφυλίου που ο πατέρας του μαζί με άλλα παιδιά ηλικίας από 3 μέχρι 12 – 13 ετών αναγκάσθηκαν να βρεθούν εκτός συνόρων.
    Τα παιδιά -28000 τον αριθμό- σκόρπισαν στις χώρες του ανατολικού μπλοκ και ενώ όλοι ήλπιζαν πως σύντομα θα γυρίσουν στα χωριά τους οι κυβερνήσεις μετά τον εμφύλιο αποφάσισαν να αφήσουν τον κύριο όγκο των παιδιών εκτός πατρίδας , Τους αφαίρεσαν την ιθαγένεια και τα καταδίκασαν σε μια εξορία που κρατά μέχρι και σήμερα!
    Αυτά είναι γεγονότα και αν δεν τα γνωρίζετε φροντίστε να τα μάθετε προτού να εκφέρετε γνώμη και προτού να βρίσετε.
    Ο σκηνοθέτης λοιπόν εκπληρώνει το όνειρο του πατέρα του , να βάλει μια πινακίδα στο τάφο του παππού του στο Σιστέοβο – Σιδηροχώρι Καστοριάς.
    Αναζητώντας και ένα πιστοποιητικό γέννησης, βάφτισης ή κάποιο άλλο έγγραφο σχετικό με τον πατέρα του βρίσκει πόρτες και στόματα κλειστά.
    Οι υπηρεσίες έχασαν τα χαρτιά, αρχεία καήκαν και ουσιαστικά ένα παιδί που γεννήθηκε και έζησε σε ένα χωριό της Καστοριάς την παιδική του ηλικία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στα χαρτιά.
    Δεν είναι το μοναδικό , χιλιάδες ανάλογες τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν.
    Το ότι τα παιδιά του 1948 ήταν κυρίως από Μακεδόνικα χωριά, με καταγωγή και γλώσσα Μακεδόνικη φυσικά μόνο τυχαίο δεν είναι.
    Το ότι καταδικάστηκαν σε εξορία ενώ δεν έφταιγαν σε τίποτα είναι προφανές.
    Το ότι η πατρίδα μας επέλεξε το 1952 να τα αφαιρέσει την ιθαγένεια δείχνει την κρατική επιλογή η οποία συνεχίστηκε και τα άλλα χρόνια αφού το 1982 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επέλεξε να αφήσει εκτός συνόρων τα παιδιά του 1948 αλλά και τους υπόλοιπους Μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες με τον νόμο Γεννηματά-Σκουλαρίκη που έλεγε : «Επανέρχονται στην Ελλάδα οι πολιτικοί πρόσφυγες οι Έλληνες στο γένος»!!
    Άρα η ίδια η πατρίδα μας το 1982 θεώρησε ότι οι πολιτικοί πρόσφυγες και τα παιδιά του 1948 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ.
    Σκεφθείτε λοιπόν πως και οι συγγενείς Α ή Β βαθμού αυτών των ανθρώπων που έμειναν στην Ελλάδα άραγε τι γένος να είναι;;;
    (Α σχόλιο....απο Makedontsi)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Σιδηροχώρι Καστοριάς δεν υπάρχει τέτοιο επίθετο γιατί είναι όλα Ελληνικά κατά επιλογή των παπούδων μας το 1926 και πρωτού να φύγουν στις χώρες της υπαναπτυξίας εθελοντικά οι πολιτικοί πρόσφυγες τύπου (Κλαβτσοβι). Μπορούσαν να παραδοθούν στον Ελληνικό στρατό και να δικαστούν για τα εγκλήματά τους στην Ελλάδα και αφού εκτίσουν τις ποινές τους θα ζούσαν εδώ ελεύθερα. Όσοι παραδόθηκαν δεν εκτελέστηκαν σου θυμίζω, αλλά μάλλον είχαν βαριά εγκλήματα εθνικής προδοσίας και ήταν θρασύδειλοι. Τα παιδιά επίσης 28000 τον αριθμό που σκόρπισαν στις χώρες του ανατολικού μπλοκ τα έδωσαν οικιοθελώς οι συγγενείς τους γιατί πίστευαν ότι θα νικήσουν στον εμφύλιο και ενώ όλοι ήλπιζαν πως σύντομα θα γυρίσουν στα χωριά τους ως νικητές και με σφραγίδα της τότε ηγεσίας του ΚΚΕ και του ΔΣΕ ως ηγέτες της λα'ι΄κής Σλαβομακεδονίας την πάτησαν και τις άρπαξαν για τα καλά όπως αξίζει πάντα στους προδότες. Τα ρέστα να τα ζητήσετε από αυτούς που σας δούλεψαν και σας υποσχέθηκαν αυτονόμιση (Ζαχαριάδη/Βλαντά κτλ )Όποιον Έλληνα από την μακεδονία στον ΣΝΟΦ σας έλεγε την αλήθεια τον χαρακτηρίζατε γρεκομάνο και εθνικιστή. Τα γεγονότα αν δεν τα γνωρίζετε εσείς φροντίστε να τα μάθετε καλύτερα προτού να εκφέρετε γνώμη.

      Διαγραφή
    2. Αιχμηρέ
      αυτά θα έγραφε κάθε 'εθνικόφρων" που έμαθε την ιστορία απο τον Καντιώτη και τις ταινίες με τον Κομνηνό και τον Πρέκα..
      Τα παιδιά που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στα συγκεκριμένα χωριά και να καταλήξουν στο εξωτερικό σαν πρόσφυγες ή στο εσωτερικό στις παιδουπόλεις της Φρειδερίκης υπέστησαν άδικα τις επιλογές των πολιτικών αντιπάλων της τότε εποχής..
      Κάποιοι μπορούν να συνεχίσουν να ζουν στον κόσμο τους αλλά τα χρόνια άλλαξαν.
      Υπάρχουν διεθνείς οργανισμοί που δεν κινούνται απο μικροκοματικές σκοπιμότητες..

      Διαγραφή
    3. Την ιστορία μου την έμαθαν οι παπούδες μου που ήταν Έλληνες μοκεδόνες και Μακεδονομάχοι και γνωρίζω πολύ καλά το μωσα'ι'κό της μακεδονίας και το αδικαιολόγητο κατά την αποψή μου μίσος σας για την Ελλάδα που πορόλα αυτά είναι η πιο φιλική σας χώρα και η μοναδική που σας προστατεύει ακόμα αν θες και με την παρουσία αστυνομίας στις εκδηλώσεις σας για να μην τις αρπάξετε από τους συνχωριανούς σας. Ομοιδεάτες σας ζουν και στην Βουλγαρία, όπως και στην Αλβανία και αν θες ρώτα τους αν μπορούν να κάνουν αντίστοιχες εκδηλώσεις.

      Διαγραφή
  15. (Β... συνέχεια σχολίου απο Makedontsi)

    Αυτό ήταν το θέμα της ταινίας η οποία γυρίστηκε από ένα σκηνοθέτη με δική του πρωτοβουλία εκπληρώνοντας την πατρική επιθυμία.
    Η ταινία πριν μερικούς μήνες προβλήθηκε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της πολιτικής ομάδας της Ελεύθερης Συμμαχίας και των Πράσινων.
    Αν αυτά που καταγγέλλει είναι ψέματα , εμπρός να την καταδικάσουμε όλοι όσοι ζούμε στην Ελλάδα σήμερα. Αν όμως η ιστορία είναι αληθινή σκεφθείτε ποιος είναι ο λόγος και η αιτία που μια πατρίδα φοβάται μια ταινία, απαγορεύει για 65 χρόνια την επιστροφή η και την επίσκεψη των Μακεδόνων πολιτικών εξόριστων, απαγορεύει την μητρική Μακεδόνικη γλώσσα, δεν επιτρέπει σε δημόσιες εκδηλώσεις και στα ΜΜΕ να ακούγονται τα Μακεδόνικα τραγούδια.
    Αυτοί που έδειξαν την ταινία, αυτοί που μιλούν στην ταινία, αυτοί που τραγουδούν και χορεύουν στις πλατείες , δεν κρύβονται . Προσπαθούν να κρατήσουν την γλώσσα τους, να τιμήσουν τα χωριά τους και τους ανθρώπους τους.
    Θα συνεχίσουν να το κάνουν παρά τις συκοφαντίες και τις απειλές που δέχονται.
    Ο κάθε ένας κρίνετε και για τις επιλογές του και για τις πρακτικές του..


    ΥΓ: Ορίστε δυο εκπομπές για το θέμα από Έλληνες δημοσιογράφους που μόνο «φιλοσκοπιανοί» δεν είναι…
    https://www.youtube.com/watch?v=cMihrszv4Qs
    Η Μηχανή του χρόνου - Εμφύλιος Πόλεμος & Παιδομάζωμα
    https://www.youtube.com/watch?v=_lBKnMYt7jY
    ''Η Μηχανή του Χρόνου'' Οι Παιδουπόλεις στα Χρόνια του Εμφυλίου
    https://www.youtube.com/watch?v=7ug7z_3XsWs
    Ιστορικό ντοκουμέντο με μαρτυρίες παιδιών που στην διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου πολέμου οδηγήθηκαν από αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού στις σοσιαλιστικές χώρες. Ηλικιωμένοι πρόσφυγες , ύστερα από 55 χρόνια, καταθέτουν τις μαρτυρίες τους στο Ντοκυμαντέρ του Αργύρη Ντινόπουλου που παρουσιάστηκε από την τηλεόραση του Αντέννα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όλοι οι Βουλγαροσκοπιανοί την ιστορία την αντιλαμβάνεσται ως Σλαβομακεδόνες, όρος απολύτος ταυτόσημος με ανθελληνικά αισθήματα. Τα παιδιά αυτά τα πήραν οι (αυτοπροσδιοριζόμενοι σλαβομακεδόνες του ΔΣΕ) και τα στήλαν μόνο σε φιλικές τους σλαβογενείς χώρες για να γαλουχηθούν με ανθελληνικά αισθήματα. Απλά δηλώστε/σουν Έλληνες το γένος και επιστρέψτε αν θέλετε, αλλά όχι κουτοπονηριές. Οι υπόλοιποι συγγενείς που μείναν εδώ είναι Έλληνες και κανείς με την βία δεν τους υποχρέωσε να δεχθούν ιθαγένεια, αλλά το αντίθετο θα έλεγα ότι αν τους την αμφισβητήσεις θα τις αρπάξεις τις φάπες σου. Το ξαναείπαμε ότι είσαι ότι πιστεύεις και απλά θα πληρώσεις το τίμημα των επιλογών σου και αυτό δεν μπορείτε να το δεχτήτε για τα νέα παιδιά που έχουν πλήρει επίγνωση του τι σημαίνει Έλληνας και μπορώ να αυτοπροσδιορίζομε με την εθνική μου ταυτότητα. ΕΛΛΗΝΑΣ που γενήθηκα στην Μακεδονία, όπως ο Έλληνας που γενήθηκε στην Θεσσαλία κοκ. Αν δεν θέλεις την Ελληνική ιθαγένεια μπορείς στην πανέμορφη και δημοκρατική μας χώρα να ζείς ως αλλοδαπός όπως ισχύει σε όλες τις χώρες του πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αιχμηρέ
      να σε ενημερώσω πως οι εθνικές μειονότητες σε μια χώρα είναι πολίτες της χώρας και όχι αλλοδαποι στη χώρα..
      Παράδειγμα απο δύο τριτοκοσμικές χώρες σαν την Αλβανία και την Τουρκία.
      Τα μέλη της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία είναι Αλβανοί πολίτες και όχι αλλοδαποί που ζούν στην Αλβανία...
      Το ιδιο στην Τουρκία. Οι άνθρωποι που ζουν στην Τουρκία και δηλώνουν μέλη της εκεί Ελληνικής μειονότητας είναι Τούρκοι πολίτες και οχι αλλοδαποί στην Τουρκία...
      Αυτά λοιπόν που εσύ νομίζεις πως συμβαίνουν στις άλλες χώρες του πλανήτη μάλλον είναι στάνταρ της δικιάς επιθυμίας αλλά σε καμιά περίπτωση στάνταρ χώρας ακόμα και τριτοκοσμικής!!!
      και αυτές οι βρισιές περι "Βουλγαροσκοπιανών" κλπ δείχνουν το επίπεδο σου και σε χαρακτηρίζουν..

      Διαγραφή
    2. Επίσης να σου θυμίσω ότι αυτοί που αναφέρεις ως μειονότητα δεν είναι πολίτες της χώρας μας.

      Διαγραφή
  17. Εθνικά Μακεδόνας24 Ιουλίου 2016 στις 11:53 π.μ.

    Επειδή κάποιοι νομίζουν ότι με βρισιές επιτελούν εθνικό έργο, αν μπορούν να προβληματιστούν ας διαβάσουν τα παρακάτω ερωτήματα και ας απαντήσουν.
    Στα σχόλια σας αναφέρεστε σε Σλάβους όταν θέλετε να περιγράψετε και να βρίσετε αυτούς που τραγουδάνε Μακεδόνικα στα πανηγύρια ή αυτούς που στηρίζουν το Ουράνιο Τόξο ή αυτούς που διαμαρτύρονται για την εξορία των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων από τα χωριά που γεννήθηκαν.
    Είναι γνωστό σε όλους που ζουν στην Ελληνική Μακεδονία πως από το σύνολο της επίμαχης ομάδας των Μακεδόνων («Ντόπιων»-«ΣλαβοΜακεδόνων»- «Σλαβόφωνων» ή και όπως αλλιώς θέλετε πείτε τους) η συντριπτική τους πλειοψηφία πάνω από 90% δηλώνουν εθνικά Έλληνες και μάλιστα αρκετοί από αυτούς πιο Έλληνες από τους Έλληνες!
    Ερώτηση, αυτοί είναι Σλάβοι ή επειδή δηλώνουν Έλληνες το DNA τους μετατράπηκε σε Ελληνικό;
    Επίσης αυτοί που τραγουδάνε στη Μελίτη είναι Σλάβοι και θέλετε να τους στείλετε στα Σκόπια, αυτοί οι Νεζνάμηδες που είναι ΜΟΥΓΓΟΙ και δεν τραγουδάνε (πχ Σιταριά) δεν είναι Σλάβοι άραγε ή η μουγγαμάρα τους είναι κάτι σαν «άδεια παραμονής»;;;
    Γράφει ο άλλος «Στο Σιδηροχώρι Καστοριάς δεν υπάρχει τέτοιο επίθετο γιατί είναι όλα Ελληνικά..»
    Ναι πατριώτη δεν υπάρχει τέτοιο επίθετο γιατί μετά το 1912 η πατρίδα μας άλλαξε τα ονόματα ανθρώπων, χωριών, πόλεων, βουνών, ποταμών.
    Γκρέμισε ύποπτες εκκλησίες, εξαφάνισε εικόνες, βιβλία, τάφους που δεν είχαν Ελληνικούς χαρακτήρες, έκανε και μια υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών,
    Έδιωξε από τη Μακεδονία 600 – 700 χιλιάδες ανθρώπους με πρόσχημα την θρησκεία, έφερε ένα εκατομμύριο ψυχές από την Τουρκία στην Μακεδονία, ταυτόχρονα με ρετσινόλαδα, εξορίες, κυνηγητά φιλοδώρησε τους αλλόφωνους Μακεδόνες ρημάζοντας τα χωριά τους από τα Σέρρες μέχρι την Καστοριά.
    Έτσι για να ξέρεις τι πέρασαν οι ΜΟΥΓΓΟΙ και σκέψου τι μπορεί να έγινε για να ΜΟΥΓΓΑΘΟΥΝ.
    Γράφετε ότι θέλετε αλλά να ξέρετε θα τα διαβάσει και κόσμος που ξέρει την αλήθεια.
    Και που είσαι, όπως κατάλαβες υπάρχουν και Μακεδόνες που ΔΕΝ είναι ΜΟΥΓΓΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από το επίπεδό μου απέχεις πολλά σκαλοπάτια γιατί όπως και όλοι οι ομοιδεάτες σου έχεις τον ίδιο κουτοπόνηρο τρόπο σκέψης. Επικεντρώνετε τα γεγονότα μόνο σε σημεία που σας βολεύουν. Ή είστε Ευρωπαίοι ή δεν είστε. Ή σέβεστε τους διεθνείς οργανισμούς ή δεν τους σέβεστε. Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα δεν υπήρχε ποτέ και δεν υπάρχει. Αν την έχει αναγνωρίσει κάποιος ΘΕΣΜΙΚΟΣ διεθνείς οργανισμός και η χώρα μας καταδικάστηκε για οποιαδήποτε άρνηση αναγνώρισης να μας εμημερώσεις. Θα είχε ενδειαφέρον να αναγνωριστεί πάντως για να αντιληθφήτε ότι αυτοκαταστρέφεστε καθώς είναι ζήτημα αν θα μαζευόσασταν πεντοκόσια άτομα. Αν τα παραδείγματα Τουρκίας και Αλβανίας σου φέρνουν συνειρμικά δημοκρατική αντιμετώπιση εθνικών μειονοτήτων τότε εσείς εδώ θα έπερεπε κάθε πρω'ί' να τηλεφωνείτε στην Προεδρία της Δημοκρατίας και να την ευχαριστείτε γονατιστή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που απολαμβάνετε. Οι δύο χώρες που προανέφερες πάντως δεν επιτρέπουν τέτοις εκδηλώσεις και τις εξαφανίζουν βίαια. Θαυμαστές της οθωμανικής αυτοκρατορίας ομολογώ ότι δεν σας περίμενα. Στην Ευρώπη πάντως έχει αρκετές Εθνικές μειονότητες αλλά καμία δεν δημιουργεί προβλήματα του τύπου που λέτε στο τραγούδι σας (Θεσ/νίκης κάμπος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εθνικά Μακεδόνας24 Ιουλίου 2016 στις 4:49 μ.μ.

      Γράφεις Αιχμηρέ… «Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα δεν υπήρχε ποτέ και δεν υπάρχει.»
      Διάβασε λοιπόν τι ορίζουν οι διεθνείς κανόνες για τις μειονότητες και μετά απάντησε….
      Και στην Τουρκία οι εθνικιστές ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν Κούρδοι ή Κουρδική μειονότητα και για αυτό έχουν το όριο του 10% για την είσοδο στη Βουλή τους, ελπίζω να μην ισχυρίζεσαι και εσύ ότι δεν υπάρχει ένας λαός επειδή έτσι αποφάσισε μια πλειοψηφία.
      Στην πατρίδα μας πράγματι υπάρχει η «εθνική θέση» ότι δεν υπάρχουν εθνικές μειονότητες.
      Η μοναδική καταγραφή που υπάρχει έχει γίνει από την θέληση μειονοτικών συμπολιτών μας που καταγράφηκαν μέσα από εκλογική διαδικασία μέσω κομμάτων που εκφράζουν εθνικές μειονότητες.
      Τα τελευταία 20 χρόνια στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο το κόμμα των Εθνικά Μακεδόνων «Ουράνιο Τόξο» μέτρησε στη κάλπη από 4500 έως 7500 ψήφους. Άρα υπάρχουν Έλληνες πολίτες Εθνικά Μακεδόνες τουλάχιστον 7000. Αν τώρα ισχυριστείς πως είναι λίγοι και δεν συγκροτούν Εθνική μειονότητα σου απαντώ πως πρώτο, δεν υπάρχει αριθμητικό στάνταρ σε διεθνείς οργανισμούς για την αναγνώριση εθνικής μειονότητας και δεύτερο, ακόμα και στους Έλληνες Πολίτες Εθνικά Τούρκους που έλαβαν στις ευρωεκλογές 45000 ψήφους με το κόμμα DEP που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί την Τουρκική μειονότητα, ακόμα και αυτούς η πατρίδα μας αρνείται να τους αναγνωρίσει σαν εθνική μειονότητα αποκαλώντας τους Μουσουλμάνους!!!!
      Απλά για να συνεννοούμαστε… μια εθνική μειονότητα υπάρχει όταν έχει ανθρώπους που πιστεύουν, που φαντάζονται, που νομίζουν, που ισχυρίζονται ότι είναι μέλη της.
      Τα κράτη μπορούν ή να αναγνωρίζουν τα δικαιώματα των μειονοτήτων τους (εθνικών, θρησκευτικών, κοινωνικών, γλωσσικών, κλπ) ή να σφυρίζουν αδιάφορα.
      Όσο για διεθνείς οργανισμούς που αναγνωρίζουν τις μειονότητες στην Ελλάδα να σου θυμίσω την επίσκεψη εκπροσώπου του ΟΗΕ και την συνάντηση του με Έλληνες μειονοτικούς.
      (http://www.protothema.gr/greece/article/25436/toyrkikh-kai-makedonikh-meionothta-blepoyn-sthn-ellada-ta-hnomena-ethnh/
      )
      Δες τις καταδίκες σε διεθνείς οργανισμούς για τη Στέγη Μακεδονικού πολιτισμού και για τα Τουρκικά σωματεία της Θράκης.
      20 χρόνια διαρκούν τα δικαστήρια και δυστυχώς για την πατρίδα μας οι καταδίκες είναι συνεχείς…
      http://booksjournal.gr/blog/item/785-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1
      Ειδικά για τη Στέγη αναφέρεται στο κείμενο «Υπενθυμίζεται πως εκκρεμεί η απόφαση του ΕΔΔΑ για την προσφυγή της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμούπου κοινοποιήθηκε στην Ελλάδα το 2012 και εκδικάσθηκε το 2013. Και για τη Στέγη, είχε προηγηθεί καταδικαστική απόφαση του ΕΔΔΑκαι άρνηση του Αρείου Πάγου να αναιρέσει τις αποφάσεις κατώτερων δικαστηρίων που είχαν επαναλάβει την άρνηση εγγραφής του σωματείου αυτού που έχουν ιδρύσει μέλη της μακεδονικής μειονότητας…»
      Αυτά για απάντηση περί διεθνών οργανισμών και διεθνών κανονισμών…
      Όταν λοιπόν αντιληφθείς ότι δεν ζούμε στο 1950 και 1960 μπορούμε να συνεχίσουμε να ανταλλάσσουμε απόψεις…
      ΥΓ: Τις χώρες αυτές (Τουρκία – Αλβανία) τις χαρακτήρισα τριτοκοσμικές άρα το ότι είμαι λάτρης τους είναι αυθαίρετο συμπέρασμα.
      Επίσης αν κάποιος ζητά τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι Ελληνικές μειονότητες στις γειτονικές χώρες να υπάρχουν και στην Ελλάδα για όσους το επιθυμούν, είναι αυτό ύποπτο;;;

      Διαγραφή
    2. Καλά δέν αντιλαμβάνεσαι οτι το θέμα της διαφοράς που έχουμε μαζί σας είναι ΜΟΝΟ τό όνομα ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ? Πως είναι δυνατόν να ανεχθώ έναν που απο την τουρκοκρατία τόν ξέρω σαν Βούλγαρο , που πολέμησε μέ λύσσα τον ελληνισμό και τους δίγλωσσους Έλληνες μακεδόνες που ταυτίστηκε με τις βουλγαρικές φιλοδοξίες απο το 1904 ως το 1942 και στη συνέχεια ταυτίστηκε με τον επεκτατικό καθεστώς του Τιτο το 1945-1948 να αυτοαποκαλείται σήμερα Μακεδόνας? 2ον) Πρίν απο εσένα υπήρξαν σε αυτόν τον τόπο κάποιοι άλλοι με το ίδιο όνομα Μακεδόνες που εσύ δεν εχεις καμία εθνική συγγένεια, τι θα τους κάνουμε αυτούς ? θα τους βάλουμε στο ίδιο γένος με εσένα? Εαν θέλεις μειονοτικά δικαιώματα οπως λές ,να βρείς άλλο όνομα που να ταιριάζει με τόν πολιτισμό και την ιστορία του έθνους που ανήκεις εφ΄'οσον δηλώνεις μη Έλληνας στη συνείδηση,και εαν συντρέχουν οι όροι του ΟΗΕ που αναγνωρίζουν τις μειονότητες και στην περιπτωσή την δική σου τοτε να σε αναγνωρίσουμε φίλε μου ! Όμως να αυτοαποκαλείσαι Μακεδόνας ή να ονομάζεις τό σλαβοφανές γλωσσικό ιδιωμα ως μακεδονική γλώσσα,ΟΧΙ αυτό δέ θα περάσει ποτέ Αυτό είναι Υβρις στην ιστορία,και στους Έλληνες,

      Διαγραφή
    3. Ρωτάς με κουτοπονηριά .. "αυτοί είναι Σλάβοι ή επειδή δηλώνουν Έλληνες το DNA τους μετατράπηκε σε Ελληνικό; ΝΑΙ μετατράπηκε η συνείδηση της ψυχής τους που είναι πιο πάνω από την καταγωγή αίματος ! Κρίμα πού γράφεις ελληνικά και δεν έχεις παιδεία, αλλά τον βαρβαρικό τρόπος σκέψης! Μάλιστα κύριε, η εθνική ταυτότητα είναι προσωπική ατομική ευθύνη και άσχετη με την καταγωγή των προγόνων μας, τόσο δύσκολο να το καταλάβεις? Ο καπετάν Κώττας ήταν σλαβόφωνος πιθανώς κάποτε και ο ίδιος να νόμιζε ότι ήταν Βούλγαρος ενστερνίστηκε όμως την Ελληνική εθνική ταυτότητα , πολέμησε τους κομιτατζήδες και τους προγόνους σου και πέθανε σαν Έλληνας στο Μοναστήρι η τελευταία του λέξη ήταν "Ζήτω η Ελλάς" . Σε ρωτώ λοιπόν ,είναι ο ήρωας αυτός όμοιος με εσένα ?

      Διαγραφή
  19. Στα όσα εύστοχα σχολίασε ο Εθνικά Μακεδόνας προσθέτω και το γεγονός ότι η Ελληνική μειονότητα στη Τουρκία υπολογίζεται σε περίπου μόλις 2500 άτομα σε μια χώρα με πληθυσμό 78,5 εκατομυρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΕΤΕ!!ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι δεν είσαι Έλληνας μου είναι αδιάφορο Εμείς εξάλλου Βούλγαρους σας Ξέρουμε πολύ πριν το "μακεδονικό" βάπτισμα .και οι προ-παππούδες σου "ΜΠΟΥΓΚΑΡΙ" Λέγανε ότι είναι ή μήπως κάνω λάθος?

      Διαγραφή
  21. Εκδήλωση - πρόσκληση στα Σκόπια για τα παιδιά του ελληνικού εμφυλίου


    25.07.2016
    Κόσμος /
    Ειδήσεις

    AddThis Sharing Buttons
    1
    Ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Σκοπίων από το "Σύλλογο των Σλάβων της Μακεδονίας" (κατά τους Σκοπιανούς «Μακεδονία του Αιγαίου») και από το Παγκόσμιο Κογκρέσο των Σλάβων των Σκοπίων.

    Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο μνημείο των παιδιών των προσφύγων από τη Μακεδονία στο πάρκο της «Γυναίκας πολεμίστρας», απέναντι από το Κοινοβούλιο, στις 20 Ιουλίου, για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα 1946-49 καθώς και την αγωνία των Σλάβων που μετακινήθηκαν από τη Μακεδονία προς το νοτιοσλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων.

    Τους συγκεντρωθέντες, που δεν ήταν πάνω από είκοσι άτομα, καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου των Σλάβων της "Μακεδονίας' Τάσκο Γιοβάνοφ.

    «Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, τη μνήμη και την ανάμνηση από την αγωνία των βιαίως εξορισθέντων από τη Μακεδονία, κρατούμε εμείς, είναι η κληρονομιά μας και κάθε χρόνο θα κάνουμε αυτήν τη γιορτή και να μην ξεχάσουμε την ταλαιπωρία που πέρασαν και που έζησαν οι πρόγονοί μας.

    Η παράδοση αυτή θα συνεχισθεί, ώστε να μην επαναληφθεί. Ήμασταν παιδιά όταν αναγκασθήκαμε να καταφύγουμε στο εξωτερικό. Η λαχτάρα για την πατρίδα ακόμη σιγοκαίει στις καρδιές μας, οι ψυχές μας είναι δεμένες με την μητέρα Μακεδονία», είπε μεταξύ άλλων.

    πηγή: echedoros-a.gr

    Βλέπεις γιατί πάντα θα είστε εθνικά επικίνδυνοι;
    Βλέπεις πως αποκαλεί την πατρίδα μας ο ομοιδεάτης σου;
    Έχουν γνώση οι φύλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και που σε, Έλληνας ντόπιος είμαι για να μην σας φταίνε οι άλλες Ελληνικές φυλές και οι παπούδες μου με δίδαξαν ότι πρέπει να προσέχω όλους τους εχθρούς της πατρίδας μου και με όποια προβιά και αν φοράνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. διαβαζω με προσοχή ολα τα σχόλια και από τις δύο πλευρές. Εγω θα σταθώ μόνο στον Βοτση που προλογίζει την ταινία και χρησιμοποιεί απταιστα την Ελληνικη γλώσσα απευθυνόμενος σε ένα υπο αιρεση ακροατήριο που ουτε καν αντιλαμβάνεται τι γίνεται. Δευτερο, Ο βοσκόπουλος μεταφράζει σε βαριά Σκοπιανά και σε καμια περίπτωση το ιδίωμα που μιλάμε στην περιοχή. Τρίτον. Η εκδήλωση γίνεται στη Μελίτη και δεν υπάρχει μισός Μελιτιώτης μέσα στην αίθουσα ή τουλα΄χιστον δεν φαίνεται, εκτός από τον ανταποκριτή της ΗΧΩ. Και για να σας απαλλαξω από την παρουσία μου, πεστε μου πόσο χρειαζεται για να καταλαβετε οτι ο πρόεδρος του συλλόγου μελίτης και ο Αναστασιάδης δεν αποτελούν δειγμα των Μακεδόνων. Τρεις κερδίζουν από αυτο το τσίρκο Οι δυο και ο προμηθευτής των κρεάτων που ψήνονται δυο ημέρες....Τι δεν καταλαβαίνετε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εθνικά Μακεδόνας28 Ιουλίου 2016 στις 12:58 π.μ.

    Απάντηση στον «Αιχμηρό» και τους λοιπούς δήθεν αιχμηρούς..
    (ΠΧ στον Ανώνυμος26 Ιουλίου 2016 - 9:30 μ.μ.)
    Επειδή λοιπόν αποφεύγετε να απαντήσετε σε συγκεκριμένα πράγματα
    ΠΧ Ζητήσατε διεθνείς οργανισμούς που μιλούν και ενδιαφέρονται για την Μακεδόνικη μειονότητα στην Ελλάδα, σας παραπέμπω στην έκθεση Μακ Ντούκαλ από τον ΟΗΕ
    Σιγή… Τσιμουδιά… (Αν θέλετε υπάρχει και η έκθεση Τόμας Χάμπερμαν εκ μέρους της ΕΕ αλλά προτιμάτε αυτά που ανεβάζουν οι «Στόκοι» και οι «Εχεδωροι»)
    Σας έδωσα τις καταδίκες της πατρίδας μας για την 20ετή απαγόρευση λειτουργίας της «Στέγης Μακεδονικού πολιτισμού» και 3 Τουρκικών Σωματείων της Θράκης από Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ)… και σε αυτό γαργάρα.. Μάλλον πράκτορες του Σόρρος τα κάνουν αυτά σε συνεργασία με Σιωνιστές, Τούρκους και λοιπούς πληρωμένους!!!!!
    Απαντά ο άλλος στα επιχειρήματα που παραθέσαμε και στα ντοκουμέντα… «Καλά δέν αντιλαμβάνεσαι οτι το θέμα της διαφοράς που έχουμε μαζί σας είναι ΜΟΝΟ τό όνομα ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ?»…
    Την όποια διαφορά νομίζεις ότι έχεις για το όνομα δεν την έχεις με τους Έλληνες πολίτες Μακεδονικής εθνικά καταγωγής… Την έχεις με ένα κράτος γειτονικό που έχει σαν συνταγματικό του όνομα το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» μετά μάλιστα από δημοψήφισμα που έγινε στην χώρα και το 96% ψήφησε υπέρ αυτής της ονομασίας του.
    Άρα την όποια επιχειρηματολογία σου να την αναφέρεις αλλού όχι σε Έλληνες πολίτες…
    Ο ίδιος ανώνυμος μας λέει και το εξής ωραίο : «Εαν θέλεις μειονοτικά δικαιώματα οπως λές ,να βρείς άλλο όνομα που να ταιριάζει με τόν πολιτισμό και την ιστορία του έθνους που ανήκεις εφ΄'οσον δηλώνεις μη Έλληνας στη συνείδηση,και εαν συντρέχουν οι όροι του ΟΗΕ που αναγνωρίζουν τις μειονότητες και στην περιπτωσή την δική σου τοτε να σε αναγνωρίσουμε φίλε μου !»
    Επειδή το όνομα είναι πρόφαση να ξέρεις φίλε πως το ζόρι δεν είναι το όνομα αλλά η αναγνώριση εθνικής μειονότητας. Απόδειξη;; Και οι Τούρκοι στη Θράκη που έχουν ένα όνομα που επιθυμούν, που δεν σου στερεί τίποτα από την ιστορία κλπ κλπ ακόμα ΚΑΙ αυτούς αρνείται πεισματικά η πατρίδα μας να τους αναγνωρίσει σαν Εθνική μειονότητα..
    Κατάλαβες τώρα… Δεν πρέπει να παραδεχτεί η πατρίδα μας πως ο εθνικός μύθος περί περήφανης και αδιάλειπτης καταγωγής από τον Περικλή και την Ασπασία είναι παραμυθάκια για παιδιά…
    Το ότι βέβαια παραδέχεσαι πως όποιος δέχεται τα παραμύθια αμάσητα μπορεί κάλλιστα από Σλάβος, Αρβανίτης (Αλβανός), Βλάχος, Τούρκος, Πομάκος να πάρει χαρτί νομιμοφροσύνης και πιστοποιητικό μεταλλαγμένου DNA , είναι καταπληκτική ομολογία της δημιουργίας της νεοελληνικής ταυτότητας… Δικαίωμα σας…
    Τέλος στην ερώτηση αν ο Κώττας ήταν σαν εμάς Μακεδόνας και βέβαια ήταν Μακεδόνας απλά επέλεξε να συνεργαστεί με τον Έλληνα Αρχιεπίσκοπο και το Ελληνικό προξενείο της εποχής. Στο τέλος ο Καραβαγγέλης τον κατέδωσε στους Τούρκους (διάβασε και λίγο Βακαλόπουλο) για να επαληθευτεί το ρητό «την προδοσία πολλοί αγάπησαν , τον προδότη κανείς..»
    Και αν δεν το κατάλαβες να στο πω αλλιώς… Εσύ με τον Εφιάλτη που δούλευε για τους Πέρσες στο ίδιο έθνος δεν ανήκετε;;;
    40 και σχόλια και για τη ταμπακέρα τίποτα…
    Μια ταινία παίχτηκε από ένα πολιτικό κόμμα σε ακροατήριο 100 ατόμων και διαβάστε τι λέτε, τι γράφετε και τι φαντάζεστε…
    Αυτά παθαίνει κάποιος όταν του δείχνουν το φεγγάρι αλλά αυτός κοιτάει … το δάχτυλο..!!!
    Καληνύχτα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντώ λοιπόν στον δήθεν " εθνικά μακεδόνα"(εδώ γελάμε !!) για το θέμα "έκθεση Μακ Ντούκαλ".Εάν βρεις φίλε μου μία παράγραφο που να λέει η κυρία αυτή ότι όντως υπάρχει διαπιστωμένη Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα , να μου την γράψεις,αν όχι σταμάτα σε παρακαλώ αυτό το παραμύθι αλυτρωτισμού που ξεκίνησε ο Γκρούεφσκι το 2009 ! Εαείς (οι εν Ελλάδι σλαβομακεδόνες) είστε ένας μικρός βουλγαρογενής πληθυσμός συνόρων, διάσπαρτος . Είστε πρώην (Εξαρχικοί) Βούλγαροι που παρέμειναν στην Ελλάδα οικειοθελώς μετά την συνθήκη του Νεϊγύ 1919 ! Οι προγονοί σας μάλιστα, δήλωσαν τότε ψευδώς όπως φαίνεται σήμερα, ότι δεν επιθυμούν να πάνε στη Βουλγαρία γιατί είναι "Έλληνες..." Η διαφορά που έχουμε μαζί σας είναι ταυτόσημη με την διαφορά που έχουμε με τους Σκοπιανούς αδελφούς σας, δεν αφορά την ύπαρξη του έθνους σας ή εάν υπάρχουν στην ελληνική Μακεδονία κάποιοι Σλάβοι μη Έλληνες, αλλά εάν δικαιούστε, εσείς και οι Βαλκάνιοι αδελφοί σας να έχετε ένα αρχαίο ελληνικό όνομα,με ότι αυτό περιλαμβάνει σαν κληρονομιά και σαν ιστορία Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις ? Δηλαδή τι μας ζητάς ? Να αποδεχτούμε την τεχνική ονομασία ενός έθνους από το τέλος του 19ου αιώνα σαν ιστορικό τετελεσμένο ? ή μήπως υπήρξε ποτέ πριν κάποιο μακεδονικό έθνος διάφορο των Ελλήνων στην ιστοριογραφία και δεν το γνωρίζουμε 2) Κανένας λογικός Έλληνας μετά από 2500 χρόνια δεν θα πει ότι είναι απόγονος του Περικλή αυτό πού λέμε είναι το αυταπόδεικτο ότι εξακολουθούμε να μιλάμε την εξέλιξη της γλώσσας του Περικλή με συνεχή και αδιάλειπτη γραπτή τεκμηρίωση ανά τους αιώνες και, φυσικά ,ότι εξακολουθούμε να ζούμε στον ίδιο τόπο που έζησε και αυτός με τα ίδια ονόματα και τοπωνύμια αυτό λοιπόν το γεγονός ,μας δίνει το ηθικό δικαίωμα στην κληρονομία του Περικλή αν και δεν είμαστε κατ'αποκλειστικότητα ίδιοι άνθρωποι !3) Η νεοελληνική ταυτότητα ,όπως όλες οι ταυτότητες του νεωτέρου κόσμου περιλαμβάνει και το θεωρώ τιμή μας σαν Ελληνικό έθνος και άλλες εθνοτικές ομάδες (Αρβανίτες ,Βλάχοι,Σλάβοι κτλ) οι οποίες όμως έχουν πλήρη ελληνική εθνική συνείδηση και μιλούν σαν μητρική την ελληνική γλώσσα και αυτό είναι το μεγαλείου του ελληνικού πολιτισμού εάν αμφιβάλλεις τότε σε προκαλώ να πας να πεις στους αρβανίτες της Θήβας ή του Λεχόβου ότι είναι Αλβανοί και όχι Έλληνες η στους "ντόπιους" Έλληνες Μακεδόνες της Φλώρινας και της Καστοριάς ,ότι δεν είναι Έλληνες αλλά ίδια εθνοτική ομάδα με εσένα και τους Σκοπινούς φίλους σου. Στο έχω γράψει δυο φορές ότι η εθνική συνείδηση του ελευθέρου ανθρώπου είναι θέμα προσωπικό και όχι θέμα καταγωγής των προγόνων! Φυσικά δεν το αντιλαμβάνεσαι ,είτε λόγο μειωμένης αντίληψης είτε ηθελημένης βλακείας, ή διότι έχεις ίδιο μυαλό με τους εδώ περιθωριακούς,ακραίους εθνικιστές που λένε Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι,οπότε και εσύ κατ'αντιστοιχία θα λες Βούλγαρος γεννιέσαι δεν γίνεσαι! Όμοιος ομοίω αεί πελάζει! Έρχομαι τώρα στην 4η περίπτωση Του Ήρωα μακεδονομάχου Κώττα και την σαχλαμάρα που έγραψες κάνοντας μία απρέπεια, να τον ταυτίσεις εμμέσως με τον Εφιάλτη ,σου απαντώ λοιπόν, ότι ο ήρωας μακεδονομάχος καπετάν Κώττας πολέμησε τούς προγόνους σου, Βούλγαρους κομιτατζήδες διότι απλά ενστερνίστηκε μία άλλη εθνική ταυτότητα και διότι ήθελε η Μακεδονία να μείνει Ελληνική όπως ήταν παλιά και όχι Βουλγαρική παρότι γεννήθηκε από Σλάβους γονείς ,ενώ ο Εφιάλτης δεν έγινε "μηλοφόρος Πέρσης" ούτε ανάθεσε τα παιδιά του στον Ξέρξη ,απλώς πήρε τα αργύρια και το έβαλε στα πόδια ,όπως κάνουν όλοι οι προδότες ανά τους αιώνες ,παρέμεινε όμως ένας ανάξιος Έλληνας μέχρι και σήμερα ,σύμβολο εθνικής ντροπής !Ειλικρινά γίνεσαι καταγέλαστος με τέτοια τσιτάτα! τα ίδια ακριβώς γράφουν και οι Σκοπιανοί της διασποράς στα μπλόκς, για δήθεν προδότη Κώττα για γραικομάνους κτλ Από την μία βρίζεις τους Έλληνες μακεδόνες και από την άλλη τους μετράς σαν όμοιους ,Καλά δεν ντρέπεσαι λίγο?

      Διαγραφή
  25. Καλή η προσπάθεια Μακεδονοποίησης αλλά Βούλγαροι ήσασταν και Βούλγαροι θα παραμείνετε γιατί οι Μακεδόνες ήταν και θα είναι Έλληνες πολύ πρίν ανακαλύψουν την λέξη Μακεδονία και την προέλευσή της οι πρόγονοί σου. Μόνο στο ότι ασχοληθήκαμε πολύ μαζί σας έχεις δίκιο και τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. προς δήθεν εθνικά "μακεδόνα¨! Εάν το ελληνικό κράτος σε αναγνωρίσει ως 'Σλαβομακεδόνα' που έχει μία λογική,Δηλαδή του Σλάβου που ζει στον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας ! θα το δεχτείς ? η θα λες την γνωστή ανοησία σαν παπαγάλος είμαι μακεδόνας διότι και ο παππού και η γιαγιά μου.... κτλ ΓΙΑ ΔΏΣΕ ΜΙΑ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΝΑ ΣΕ ΧΑΡΏ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ!! ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΙ!!!ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ !!!!ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!ΖΗΤΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εθνικά Μακεδόνας30 Ιουλίου 2016 στις 1:46 π.μ.

    Ευτυχώς τα γραπτά όλων μας μένουν και όποιος θέλει μπορεί να ξαναδιαβάσει τα επιχειρήματα όλων μας.
    Είστε πράγματι απολαυστικοί γιατί αναπαράγετε αυτολεξεί την «εθνική» γραμμή…
    Ούτε καν αναρωτιέστε αν κάποιος σας έδωσε το όργανο μέτρησης της συνείδησης του καθένα ή κάποιος σας όρισε νονούς για να βαφτίζετε κατά το δοκούν μειονότητες ή κράτη… Βέβαια για το παναθρώπινο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν σας μίλησε κανείς.
    Όπως και όταν o OHE έστειλε εδώ τη ΜΑΚ ΝΤΟΥΓΚΑΛ τα εθνικιστικά κανάλια, κόμματα, μπλοκ λύσσιαξαν κυριολεκτικά . Γιατί είδε τους Τούρκους; Γιατί τους καθολικούς; Γιατί τους Ρομά στον Ασπρόπυργο; Όσο για τους Μακεδόνες που είδε σε Φλώρινα και Έδεσσα σειρά εκπομπών ο Χαρδαβέλλας και φωτογραφίες των παρευρισκομένων σε εφημερίδες από το «Στόχο» έως και μεγαλύτερης κυκλοφορίας να μιλούν άπαντες εν χορω για «πράκτορες», για Σόρρος και τα γνωστά των εθνικιστικών σεναρίων .
    Οι εκθέσεις από τον ΟΗΕ αλλά και άλλους διεθνείς οργανισμούς είναι στο διαδίκτυο αλλά εσείς δεν διαβάζετε τίποτα χωρίς την έγκριση του Άδωνη και πιστοποίηση του Βελόπουλου.
    Οι καταδίκες του ΕΔΔΑ δημόσιες (σας τις έδωσα και αυτές) για την μη αναγνώριση 4 μειονοτικών σωματείων.
    Ούτε καν αναρωτιέστε γιατί η πατρίδα μας να καταδικάζετε παρά μόνο ψάχνετε σενάρια συνομωσίας για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα..
    Σου γράφω για τον Κώττα διάβασε τι λέει ο Βακαλόπουλος για να μάθεις ποιος τον κατέδωσε στους Τούρκους και μου απαντάς : «Ειλικρινά γίνεσαι καταγέλαστος με τέτοια τσιτάτα! τα ίδια ακριβώς γράφουν και οι Σκοπιανοί της διασποράς στα μπλόκς, για δήθεν προδότη Κώττα για γραικομάνους κτλ»
    Ερώτηση ο Βακαλόπουλος Σκοπιανός είναι;
    Ορίστε ποιος πρόδωσε στους Τούρκος τον Κώττα «Ο Παύλος Κύρου που είχε μεγάλη αφοσίωση στον Γερμανό Καραβαγγέλη, έσπευσε να τον ενημερώσει σχετικά. Στις 9 Ιουνίου του 1904, Οθωμανικό απόσπασμα εντόπισε το κρησφύγετο του καπετάν Κώττα Χρήστου στη Ρούλια όπου είχε απομείνει με τρεις στενούς συνεργάτες του και τον συνέλαβε. Αργότερα κατηγορήθηκε ο Παύλος Κύρου ως αυτός που υπέδειξε το κρησφύγετο του Κώττα στους Οθωμανούς ενώ η σχετική απόφαση χρεώνεται από τους σημερινούς ιστορικούς στον μητροπολίτη Γερμανό Καραβαγγέλη.[50][52][53][54][55]
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8E%CF%84%CF%84%CE%B1%CF%82_%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85

    Όσο περί Βουλγάρων που αναμασάς να σου παραπέμψω πάλι στο Βακαλόπουλο για να μάθεις πως όταν ο Βερχοβιστής Γιαγκώφ έφθασε στη Καστοριά για να ξεσηκώσει τους κατοίκους εναντίον των Τούρκων, οι τοπικοί βοεβόδες Τσακαλάρωφ, Κλιάσεφ που ανήκαν στην Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Επιτροπή (ΕΜΕΟ ή VMRO) και με τους Βούλγαρους Βερχοβιστές ήταν σε οξεία αντιπαλότητα και αντιπαράθεση ουσιαστικά απέτρεψαν τους Καστοριανούς να συμμετέχουν στα σχέδια των ενεργούμενων της Σόφιας. Το Γιαγκώφ όμως τον Βούλγαρο συνταγματάρχη πλαισίωσε και συνεργάστηκε μαζί του ο Κώττας σχεδιάζοντας μάλιστα και επιθέσεις εναντίον της Φλώρινας και της Καστοριάς!!!!
    ( Τα γράφει και εδώ… https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8E%CF%84%CF%84%CE%B1%CF%82_%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85 )
    Διαβάστε και κανένα βιβλίο δικό σας, μην θεωρείτε ιστορία ότι σας έλεγαν στα κατηχητικά του Καντιώτη και στους προσκόπους…
    Και επειδή φαίνεται πως κάποιοι έχουν μεγάλο ζόρι με τα ονόματα, να ξέρετε πως η χρήση από μέρους σας του όρου Μακεδόνας έχει αποκλειστικά γεωγραφικό προσδιορισμό, αν λοιπόν δεν υπάρχει για εσάς έθνος Μακεδόνων τι σας κόφτει πως θα ονομάζεται ένα έθνος, μια μειονότητα, ένας λαός ανύπαρκτος;
    Όταν ο Γαλιλαίος συνελήφθη από την Ιερά Εξέταση και για να γλυτώσει την πυρά αρνήθηκε την θεωρία του πως η γη κινείται… Αποχωρώντας όμως είπε σε όσους τον περίμεναν από έξω.. «Και όμως κινείται..»
    Χρόνια αργότερα η ιστορία τιμά τον Γαλιλαίο και ξέχασε τους Ιεροεξεταστές..
    Τόσο απλά λοιπόν φίλοι… Η ΓΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ…
    Koj razbira,razbira…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η αμετροέπεια και το εμφανές μίσος που τρέφεις για κάθε τι Ελληνικό , φαίνεται στα γραπτά σου,που όντως μένουν ,και ελπίζω να τα διαβάζουν και αυτοί που πρέπει! Σε είχα ρωτήσει εάν αποδέχεσαι το όνομα "Σλαβομακεδόνας" για την μειονοτική σας ομάδα αλλά αντί απαντήσεως είδα μόνο υβρεολόγιο Όποιος σε αντικρούει είναι φασίστας ακροδεξιός και πιόνι που αναπαράγει αυτολεξεί , όπως λες,στην «εθνική» γραμμή ! (την οποία μάλιστα βάζεις και σε εισαγωγικά) Μα αυτή η εθνική γραμμή,εκπορεύεται από τον ελληνικό λαό !γιαυτό λέγεται και κοινή εθνική γραμμή ! Όλες οι πολιτικές ηγεσίες ,τα τηλεοπτικά κανάλια ο τύπος συμβαδίζουν με αυτήν την εθνική γραμμή ή τουλάχιστον το 95% ! Όλα αυτά ,για σένα είναι "βρώμικα". Έντεκα εκατομμύρια Έλληνες τους θεωρείς ότι είναι "ακροδεξιοί¨ "φασίστες" και "πιόνια¨(!!) ,τότε για ποια πατρίδα μιλάς ? από που ως πού , έχεις κοινή πατρίδα με όλους αυτούς που βρίζεις? Και ένα τελευταίο που δείχνει ότι συμπορεύεσαι στην φρασεολογία και πρακτική με τους Σκοπιανούς ακραίους εθνικιστές της διασποράς !Είχα γράψει σε προηγούμενο "ποστ" ότι οι Σκοπιανοί στα δικά τους μπλόκς, χαρακτηρίζουν τον Κώττα (και όχι μόνο αυτόν) ως "προδότη" και απαντάς ανοήτως, είναι ο ιστορικός Βακαλόπουλος Σκοπιανός (?) Γιατί χαρακτήρισε,ο Βακαλόπουλος τον Κώττα προδότη? Εάν υποθέσουμε ότι ανταποκρίνεται στην ιστορική αλήθεια η αναφορά του Βακαλόπουλου ότι τόν Ήρωα καπετάν Κώττα τον κατέδωσε ο Κύρου ή ο Καραβαγγέλης αυτό αποδεικνύει ότι ο Κώττας κατά τον Βακαλόπουλο ήταν προδότης? ή μήπως ότι κάποιοι τελικά τον πρόδωσαν και υπήρξε θύμα προδοσίας! (σημ. οι Έλληνες ιστορικοί εικάζουν το γεγονός ως πολύ πιθανόν δεν είναι 100% καταφατικοί ) Η διαστρέβλωση κειμένων και εννοιών είναι πάγια τακτική των πλαστογράφων και των προπαγανδιστών ! Γιατί αφού διαβάζεις τους ιστορικούς ,δεν λες ότι την ώρα που οδηγήθηκε στην πλατεία Ατ Παζάρ στο Μοναστήρι ο Κώττας Ανέβηκε μόνος του στο ικρίωμα και αποφασισμένος, αφού φώναξε για τελευταία φορά ..Ντα ζίβι Γκερτσια! (Ζήτω η Ελλάς) κλώτσησε μόνος του το υποπόδιο!!και έμεινε ΑΘΑΝΑΤΟΣ!! Προφανώς στο επικίνδυνο μυαλό σου,ότι διαβάζεις μεταφράζεται σύμφωνα με την Βουλγαρίζουσα λογική ,Ότι όλοι είναι προδότες αφού δεν ταυτίζονται με τον κομιτατζήδικο "μακεδονισμό" Για μένα είσαι ένας εκκολαπτόμενος εξτρεμιστής και αναφέρομαι στους χιλιάδες υπερήφανους Έλληνες μακεδόνες που πιθανόν να είναι αύριο ο στόχος σου εφόσον όλοι αυτοί στο ταραγμένο από το μίσος και τον φανατισμό μυαλό σου θεωρούνται ως προδότες !Δεν θα ασχοληθώ ,έτι περαιτέρω μαζί σου ας ασχοληθεί ο διαχειριστής του μπλόκ εάν είσαι ένα άτομο που προάγει τον διάλογο ή το εθνοτικό μίσος και τους χαρακτηρισμούς ύβρεων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Περί Βουλγάρων... ένα όνομα ταυτότητα που δεν αρέσει σήμερα στους εδώ ψευτομακεδόνες και στους Σκοπιανούς ,Φυσικά στο παρελθόν ήταν τιμή και καμάρι ! Είναι γεγονός Ότι όλοι σχεδόν οι αρχικομιτατζήδες (ΝΤΕΛΤΣΕΦ ΣΑΡΑΦΩΦ ΑΛΕΧΑΝΔΡΩΦ ΤΑΤΑΡΤΣΕΦ ΓΡΟΥΕΦ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ ΚΤΛ) στα Αποµνηµονεύµατα τους, αλλά και σε κείμενα ,επιστολές κτλ αυτοχαρακτηρίζονται σαν Βούλγαροι και ομολογούν ότι ο σκοπός της επαναστατικής οργάνωσης ήταν η αυτονομία της Μακεδονίας με κυρίαρχο στοιχείο τον βουλγαρικό χαρακτήρα ! και τούτο διότι,'όπως γράφουν ένας αγώνας για την ενοποίηση με την μητέρα Βουλγαρία δεν θα γινόταν αποδεκτός από της μεγάλες δυνάμεις ! Ουσιαστικά αυτό που ήθελαν ήταν η θεμελίωση ενός δευτέρου Βουλγαρικού κράτους στα Βαλκάνια με έξοδο στο Αιγαίο Η εγκυκλοπαίδεια britannica γράφει για αυτούς (imro leaders) ήταν άνδρες με τοπική μακεδονική ταυτότητα και Βουλγαρική εθνικότητα ! Για την εξέγερση του ΙΛΛΙΝΤΕΝ που γιορτάζεται στα Σκόπια σαν εθνική εορτή ο Μισιρκώφ γράφει "η εξέγερση αυτή έγινε μόνο από ανθρώπους που αποκαλούνταν Βούλγαροι" !Αυτά για τους λάτρεις της ιστορίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αναρωτιέται ο αναγνώστης γιατί οι Σλαβομακεδόνες του σήμερα απορρίπτουν με απαρέσκεια τον χαρακτηρισμό Βούλγαροι ,όταν ιστορικά έχουν κοινή πολιτιστική ,γλωσσική και ιστορική συμπόρευση Αν και η γέννηση της δήθεν "μακεδονικής" ταυτότητας ξεκίνησε στις αρχές του 19ου αιώνα από μία μικρή ομάδα ΣλάΒων στο τρίγωνο Θεσσαλονίκη-Σόφια-Αγία Πετρούπολη εν τούτης η ιδέα αυτή δεν ευδοκίμησε διότι είχε ουσιαστικά μικρή αποδοχή από τον εγχώριο σλαβικό πληθυσμό και δευτερευόντως λόγο των εξελίξεων στους Βαλκανικούς πολέμους , Έτσι η απάντηση μπορεί να ερευνηθεί κατά την περίοδο του Τίτο ! Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γιουγκοσλαβίας με τον Τίτο, είχε αναπτύξει ισχυρή αντίσταση και για τη μελλοντική συνοχή της Γιουγκοσλαβίας, οργάνωσε σχέδιο για να αποτραβήξει τους κατοίκους της περιοχής από την επιρροή των Βουλγάρων διαμορφώνοντας συνείδηση ξεχωριστής εθνότητας και ονομάζοντάς τους «Μακεντόντσι». Έτσι, ένιωθαν ότι αποκτούσαν δική τους οντότητα, ξεχωριστή και από τους Σέρβους και από τους Βουλγάρους. Ακολουθεί η προσπάθεια μιας «κομμουνιστικής Βαλκανικής», που απεργάστηκε ανεπιτυχώς σχέδιο αυτόνομης Μακεδονίας στα εδάφη της αρχαίας Μακεδονίας. Με τη λήξη όμως του εμφυλίου (1949), το θέμα θεωρήθηκε λήξαν και συνέχισε μόνο ως εσωτερικό πρόβλημα της Γιουγκοσλαβίας.
    Για να μην ολισθαίνει ο πληθυσμός της «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» προς φιλοβουλγαρικές εκδηλώσεις, το γιουγκοσλαβικό κράτος προπαγάνδιζε έντονα την «μακεδονική» τους ταυτότητα. Δημιούργησε κρατική υπόσταση («μακεδονική» βουλή, κυβέρνηση, Ακαδημία και άλλα ιδρύματα), κατασκεύασε «μακεδονική» γλώσσα με βάση τις σλαβο – βουλγαρικές διαλέκτους της περιοχής, αναγνώρισε Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη «Μακεδονική» Εκκλησία και φυσικά οι ιστορικοί επανερμήνευσαν την ιστορία της Μακεδονίας με τρόπο που να εξυπηρετεί τους σκοπούς τους. Υποστηρίζουν λοιπόν ότι οι Σλάβοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή στον 7ο αι. μ.Χ., όπου και βρήκαν τους Μακεδόνες, οι οποίοι όμως δεν ήταν Έλληνες, αλλά ξεχωριστός λαός. Τα ελληνικά στοιχεία στην αρχαία Μακεδονία όπως αρχαίες επιγραφές με ονόματα κτλ τα θεωρούν εισηγμένα από τον ελληνικό νότο και τις βόρειες αποικίες του. Επήλθε λοιπόν η ανάμειξη Σλάβων – Μακεδόνων και το νέο Σλαβομακεδονικό έθνος που γεννήθηκε νομιμοποιείται να διεκδικεί τη μακεδονική κληρονομιά! κατά συνέπεια ο βουλγαρικός χαρακτήρας των ψευτομακεδόνων πρέπει να πάει στον Καιάδα Έτσι αντικατέστησαν την λέξη Βούλγαρος με την λέξη "Μακεδόνας" !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημέρα και καλό μήνα…
    Ευτυχώς που τα γραπτά μένουν για να φαίνεται αποτυπωμένο ποιος μισεί, ποιος διαστρεβλώνει και ποιος βρίζει…
    Δικαίωμα σου να μην συμφωνείς με την οπτική του συνομιλητή σου αλλά μάλλον δεν μπορούν όλοι να έχουν τα ίδια δικαιώματα…
    Τα επιχειρήματα σου είναι «ατράνταχτα» και μια χαρά μπορείς να τα ανταλλάσεις με αυτούς με τους οποίους συμφωνείς.
    Σε δημόσιο όμως διάλογο μάλλον έπαιξες και έχασες.
    Ξαναδιάβασε τι σου γράφω και στις πηγές που παραθέτω (όλες Ελληνικές) και ξανασκέψου τα επιχειρήματα σου.
    ΠΧ δεν είναι δυνατόν και ο Κώττας να είναι «ήρωας» και να τον τιμάς και ταυτόχρονα να είναι «ήρωας» και ο Καραβαγγέλης ο οποίος τον κάρφωσε.
    Απλό είναι μάλλον πρέπει να το αντιληφθείς.. Δεκάδες αναφορές υπάρχουν σε πρωτότυπα των πρωταγωνιστών των γεγονότων του 1900-1908 για την δυσφορία του Π. Μελά .
    Δες εδώ τι γράφει ο Κοεμτζόπουλος…
    «Σύλληψη καπετάν Κώτα
    Στις 25 Μαίου 1904 δολοφονήθηκε ο καπετάν Βαγγέλης Στρεμπενιώτης , από τον Τουρούντζεφ έξω από το χωριό Αετός {Αετόζι). Τις επόμενες ημέρες τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν με μεγάλη ταχύτητα. Ο καπετάν Κώττας συναντήθηκε με τον Βούλγαρο βοεβόδα Μήτρο-Βλάχο προκειμένου να τον μεταπείσει ν΄αλλάξει στρατόπεδο. Ο Μητροπολίτης Καστοριάς Καραβαγγέλης πληροφορήθηκε από τον Παύλο Κύρου την συνάντηση αυτή και …ευέξαπτος και ασυγκράτητος όπως ήταν ... ειδοποίησεν αμέσως τον Διοικητήν των εν Καστορία στρατιωτικών δυνάμεων , τον φίλον του Χουσεΐν Χουσνή πασά ότι ο Κώττας προσεχώρησε στους κομιτατζήδες..[120] με αποτέλεσμα να συλληφθεί από τις Οθωμανικές Αρχές …κατόπιν πληροφοριών δοθεισών υπο του Μητροπολίτου Καστοριάς Καραβαγγέλη..[121]. ΄Ηταν τόσο αστραπιαία η απόφαση και η ενέργεια του Μητροπολίτη Καραβαγγέλη που δεν πρόλαβε ούτε ο Παύλος Μελάς ούτε ο Πρόξενος Μοναστηρίου Καλλέργης ούτε ο φίλος του καπετάν Κώττα , παπα-Σταύρος , να ενεργήσουν ώστε να αποφευχθεί η σύλληψή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παύλος Μελάς εθύμωσεν πολύ δια την σύλληψην του Κώττα και εξύβρισεν τον Π. Κύρου και τον είπεν προδότην... [122].»
    Θα το βρεις εδώ… https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1-%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%9A._%CE%A4%CF%83%CE%AC%CE%BC%CE%B7%CF%82#.CE.A3.CF.8D.CE.BB.CE.BB.CE.B7.CF.88.CE.B7_.CE.BA.CE.B1.CF.80.CE.B5.CF.84.CE.AC.CE.BD_.CE.9A.CF.8E.CF.84.CE.B1
    Α σχόλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. αιχμηρε, αφου στο Σιδηροχωρι δεν υπαρχουν τετοια επιθετα πωσ γινεται να γνωριζουν ολοι εκεινοι που ρωταγε ο πρωταγωνιστησ τουσ κλαβτσοβι. Παντωσ μου αρεσε το κατα επιλογη των παπουδων μασ αλλαξαν τα επιθετα.προφανωσ δεν ξερεισ τιποτα για βασιλικα διαταγματα αλλαγησ ονοματων επιθετων.χωριων κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Β... σχόλιο.

    Στα απομνημονεύματα του Καραβίτη στον Α’ τόμο στην σελ, 22 δημοσιεύετε έγγραφο του Προξενείου μας στο Μοναστήρι με ΑΠ: 713 /17/07/1904 όπου ξεκάθαρα ο πρόξενος Καλλέργης ενημερώνει την κυβέρνηση στην Αθήνα για την ομολογία του Παύλου Κύρου πως κατά διαταγή του Καραβαγγέλη οδήγησε τους Τούρκους στη Ρούλια και συνέλαβαν τον Κώττα «..τον οποίον εννόει να παραδώσει τοίς Τούρκοις ο Μητροπολίτης Γερμανός πρώτον μεν διότι δεν είχε πλέον εμπιστοσύνην εις αυτόν και δεύτερον όπως δώσει νέον δείγμα πίστεως και αφοσιώσεως εις τους Τούρκους(….)»
    Αλήθεια αν με αυτά τα λόγια χαρακτηρίζει ο Έλληνας πρόξενος τον Μητροπολίτη εμείς τι να πούμε;
    Για τον «ήρωα» Καραβαγγέλη ή τον προδότη;
    Δείτε και τι λένε εδώ http://www.e-istoria.com/207.html
    «Ολίγας εβδομάδας βραδύτερον, την 9ην Ιουνίου, ό Κώττας συνελήφθη από τούς Τούρκους, προδοθείς κατά πάσαν πιθανότητα από τούς πρώην συμπολεμιστάς του, λόγω παρεξηγήσεως.

    Ο δε Μητροπολίτης Καστορίας Καραβαγγέλης, άνθρωπος δυναμικός, αγέρωχος και ορμητικός, ενδεχομένως δεν θα εσυγχώρησε την αυθαίρετον συνάντησιν Κώττα—Μήτρου Βλάχου. Πάντως ή δημιουργηθείσα παρεξήγησις μεταξύ των Ελλήνων ανταρτών και ή επακαλουθήσασα σύλληψις τού Κώττα, απετέλεσαν σοβαρόν πλήγμα διά τον διεξαγόμενον αγώνα εις Δυτικήν Μακεδονίαν
    Πηγή: Ο Μακεδονικός Αγών και τα εις Θράκην γεγονότα, ΓΕΣ, 1979.»
    Αυτά λοιπόν τα γράφει το ΓΕΣ.
    Εσύ τώρα μπορείς να συνεχίσεις να βρίζεις να διαστρεβλώνεις και να μιλάς για «συκοφαντίες των σκοπιανών» που υβρίζουν παραθέτοντας ντοκουμέντα από εγκυρότατες Ελληνικές πηγές..
    Άλλωστε είναι γνωστό ποιοι υπηρετούν το δόγμα και «Αν η ιστορία δεν συμφωνεί μαζί μας τόσο το χειρότερο για την ιστορία»!!!
    Υστερόγραφο: Η έκφραση πως «Ελπίζεις τα γραπτά μου να τα διαβάσουν αυτοί που πρέπει» θυμίζει ευχή (απειλή) που αναπαράγεται συνεχώς σε ακροδεξιά έντυπα τύπου «Στόκων», αν εννοείς κάτι διαφορετικό μπορείς να το γράψεις για να καταλάβουν όλοι όσοι διαβάζουν τα σχόλια «Ποιοι είναι άραγε αυτοί που πρέπει;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς ο ψευτομακεδόνας εξακολουθεί να έχει πρόβλημα κατανόησης αφού είναι η τρίτη φορά που γράφω ότι οι Σκοπιανοί και οι εν Ελλάδι φίλοι τους ,κατηγορούν τΟν Κώττα και όλους τους σλαβοφωνους Ελληνες ως προδότες μόνο και μόνο επειδή πολέμησαν τους κομιτατζήδες και επειδή δηλώνουν Έλληνες το γένος!

      Διαγραφή
    2. !Όπως έχω ξαναγράψει η φημολογία της παράδοσης του ήρωα μακεδονομάχου καπετάν Κώττα από τον Καραβαγγέλη στους Τούρκους είναι μια υπόθεση με ιστορικά κενά, Να θυμίσω ότι τόσο ο Έλληνας πρόξενος στο Μοναστήρι όσο και ο Καραβαγγέλης κίνησαν ΄"γη και ουρανό" να ελευθερωθεί ο Κώττας ! Οι Έλληνες ιστορικοί,πάντως δείχνουν τον Κύρου ως αυτοβούλως ενεργήσαντα ,ο ίδιος κατόπιν φαίνεται ότι προσπάθησε να απαλλαγεί από τις κατηγορίες ονομάζοντας τον Καραβαγγέλη ! Αυτό το οποίο μπορώ να δεχτώ ως σίγουρο είναι ότι ο καπετάν Κώττας δυστυχώς προδόθηκε από Έλληνες λόγο μίας μοιραίας παρερμηνείας στην μυστική συνάντηση πού είχε με τον κομιτατζή Μήτρου Βλάχου ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν μέλος του ένοπλου σώματος του Κώττα! Ο λόγος της συνάντησης ήταν να τον πείσει να αλλάξει στρατόπεδο αυτό φυσικά παρερμηνεύτηκε με τα γνωστά αποτελέσματα. Όμως ας σταθούμε λίγο στην επιχειρηματολογία του ψευτομακεδόνα που συνίσταται στο εξής συμπέρασμα Όπως λέει "δεν είναι δυνατόν και ο Κώττας ήρωας, και ο Καραβαγγέλης ο οποίος τον κάρφωσε! Εδώ ο ψευτομακεδόνας μας λέει ρητά να διαλέξουμε ήρωα.... !! !φυσικά ο εν λόγο κύριος, θα προτιμούσε να μην υπήρχαν ούτε ήρωες ούτε Έλληνες στη Μακεδονία και ειδικά ο Κώττας και ο Καραβαγγέλης ,οι εκ των πρωτεργατών του μακεδονικού αγώνα ! Θα ήθελα λοιπόν να του πω ,ότι σε έναν πόλεμο γίνονται λάθη, και λάθος χειρισμοί ακόμα και μεταξύ θρυλικών και ηρωικών μορφών όπως ήταν ο Κώττας και ο Καραβαγγέλης Τον ήρωα Θεόδωρο Κολοκοτρώνη ήρωες οπλαρχηγοί του 21 τον κατηγόρησαν για εσχάτη προδοσία ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στα Απομνημονεύματά του, αποκαλεί τον εθνομάρτυρα Παπαφλέσσα " "..απαταιών και εξωλέστατο" Ο ήρωας Οδυσσέας Ανδρούτσος κατηγορήθηκε για συνεργασία με τους Τούρκους από επίσης ήρωες αγωνιστές του 21 (!) Αυτές οι αψυχολόγητες ενέργειες είναι δυστυχώς "σύμφυτες" με το θερμό χαρακτήρα του Έλληνα διαχρονικά , είναι λάθη που τα έχουμε πληρώσει ακριβά ,δεν θα διαγράψουμε όμως τους ήρωες μας για τα ανθρώπινα λάθη και πάθη!

      Διαγραφή
  35. Ανέφερες δύο ονόματα εποχής, τους Στρεμπενιώτη και Τουρούντζεφ ,ο πρώτος είναι Έλληνας Μακεδόνας σλαβικής καταγωγής απο την Φλώρινα όπως ο Κώττας και ήρωας μακεδονομάχος! Ο άλλος διάσημος για τα εγκλήματα του Βούλγαρος κομιτατζής (αξίζει να τον δεις σε φώτο) Οι Σκοπιανοί σήμερα τον χαρακτηρίζουν «Μακεδόνα» που πάλευε για την ανεξαρτησία της «Μακεδονίας», ενώ οι Βούλγαροι των θεωρούν Βούλγαρο της γεωγραφικής Μακεδονίας που πάλευε για την ενσωμάτωση της Μακεδονίας στη Βουλγαρία , θα ήθελα να σε ρωτήσω Εάν για εσένα προσωπικά ο Στρεμπενιώτης είναι ένας "προδότης" όπως τον αποκαλούν οι σκοπιανοί εθνικιστές,και τέλος εάν ο Τουρούντζεφ είναι της ίδιας εθνοτικής καταγωγής με εσένα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σχόλιο 1

    Προφανώς ο «Ελληναράς» Ανώνυμος1 Αυγούστου 2016 - 5:26 μ.μ.
    Δεν μπορεί να αντιληφθεί πως δημοσιεύω αυτούσιες παραγράφους από έγγραφα Ελληνικών πηγών ή ιστοσελίδες εγνωσμένης «εθνικοφροσύνης».
    Το να νομίζεις ότι απαντάς στους «Σκοπιανούς της διασποράς» δείχνει τουλάχιστον σύγχυση..

    Αφού λοιπόν σας παρέπεμψα σε ιστορικά στοιχεία Ελληνικών πηγών τα οποία θεωρούν τον Καραβαγγέλη υπαίτιο της παράδοσης στους Τούρκους του Κώττα παραδεχτήκατε στην απάντηση σας ότι «λάθη γίνονται σε εμπόλεμες καταστάσεις αλλά ήρωες είναι και οι δύο» δικαίωμα σας τα συμπεράσματα σας μόνο να σας προβληματίσει η προσπάθεια που έκανε ο Καραβαγγέλης να «σώσει» τον Κώττα προτείνοντας του να γίνει κολαούζος δηλ. οδηγός των Τούρκικων σωμάτων!
    Την πρόταση αυτή ο Κώττας την απέρριψε γιατί ήταν βαθιά αντίθετος με τους κατακτητές του χωριού του σε αντίθεση με το Καραβαγγέλη που είχε στενή συνεργασία με τους κατακτητές…

    Επίσης δεν γράφω εγώ για Στρεμπενιώτη και Τουρούντζεφ (!!!) απόσπασμα είναι από αυτά που γράφει ο Κοεμτζόπουλος και σας παραπέμπω και στην ιστοσελίδα αλλά …

    Αν θέλετε και κάποια στοιχεία για τον Στρεμπενιώτη ορίστε κάτι πάλι από Ελληνικά αρχεία…

    Σας παραθέτω απόσπασμα από αναφορά προς τον βασιλέα της Ελλάδος που υπογράφουν οι Κοντούλης , Παπούλας και Κολοκοτρώνης εν Βογατσικώ τη 16/04/1904 :

    παράγραφος 11 « Επίσης θεωρούμεν επιβεβλημένον να δώσωμεν τη Υμετέρα Εξοχότητα ιδέαν τινά περί του εκ Στρεμπένου καταγομένου Ευαγγέλου Γεωργίου, γνωστού υπό το όνομα Καπετάν Βαγγέλης. Ούτος κατάδικος ών εν ταις φυλακές Χαλκίδος απέδρασεν αυτών έχων να εκτίση υπόλοιπον ποινής δέκα ετών. Μη έχων την μεγάλη αξία του Κώττα ο Καπετάν Βαγγέλης αλλά γενναίος, ηδυνήθη ως εκ της μετά του Τουρκικού στρατού κοινοπραξίας του, να γίνη γνωστός και να εξασκή επιρροήν ανα τοις ορθοδόξοις πληθυσμοίς. …..Είναι έτοιμος να υποβληθή εις τα κελεύσματα της Εταιρείας διακόπτων ή και διατηρών , αν επιθυμούμεν, και τας προς τους Τούρκους σχέσεις του. Αι μέχρι τούδε υπηρεσίαι…επιρροή….ανδρεία… δικαιολογούσιν όπως η Εταιρεία καταβάλη πάσαν προσπάθειαν παρά τη Ελληνική κυβερνήση και τη Α.Μ. Διάταγμα απονομής χάριτος για το υπόλοιπον της ποινής του……»
    η αναφορά αυτή υπάρχει στο Αρχείο Παύλου Μελά , αρ. 158 Μουσείο Μπενάκη.
    Τη δημοσιεύει στα τετράδια του Ίλλιντεν του Ίωνα Δραγούμη ο Πετσίβας Αθήνα 2000 σελ.636 έως 647.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σχόλιο 2

    Και επειδή η τελευταία ερώτηση περί της καταγωγής των Στρεμπενιώτη, Κώττα, Μητρου Βλάχου , Τσακαλάρωφ, Κύρρου, Κλιάσεφ, Πύρζα, Λάζου Ποπτράικωφ, κλπ είναι ενδιαφέρουσα ας καταθέσω την προσωπική μου άποψη.

    Όλοι οι παραπάνω είναι μέλη της ίδιας φυλής, της ίδιας καταγωγής, από τα ίδια χωριά και πολλές φορές από την ίδια οικογένεια (ΠΧ ξαδέρφια ήταν ο Αποστόλ Πέτκωφ Τερζίεφ με τον Γκόνο Γιώτα). Όπως γράφετε και εσείς ο Κοττε είχε στην τσέτα του (στην ομάδα του) τον Μήτρε Βλάοβοτ Παντζάρωφ από την Ποζδίβιστα (Χαλάρα Καστοριάς) και μάλιστα ήταν πομπράτιμοι (σταυραδέρφια). Πολλές ήταν οι προσπάθειες του Καραβαγγέλη και του Ελληνικού προξενείου να προσεταιριστούν τον Μήτρο Βλάχο, αν είχε συμβεί αυτό σήμερα θα είχαμε καμιά δεκαριά ανδριάντες και για αυτόν τον ήρωα… (Τα απομνημονεύματα του Τσόντου Βάρδα είναι κατατοπιστικά)

    Όλοι αυτοί λοιπόν ήταν –όπως λέτε και εσείς για τον Κώττα- Σλαβικής καταγωγής.
    Ακόμα και όσοι από αυτούς συντάχθηκαν με την Ελληνική πλευρά ήταν πρώην μέλη της ΕΜΕΟ δηλ του VMRO.

    Αυτή η γλωσσοπολιτισμική ομάδα τους 3 – 4 τελευταίους αιώνες ζούσε στην Οθωμανική Μακεδονία χωρίς εθνική συνείδηση γιατί απλά δεν υπήρχαν θεσμοί για να εγχαράξουν την όποια συνείδηση. (Κράτος, εκκλησία, εκπαιδευτικό σύστημα, κλπ) Κλεισμένοι στα χωριά τους και στην εσωτερική τους οικογενειακή δομή (Ζάντρουγκα) επιβίωναν αναλφάβητοι σε συντριπτικά ποσοστά, διατηρώντας έντονα θρησκευτικά χαρακτηριστικά και αναπαράγοντας έναν αγροτικό τρόπο ζωής.

    (Φοβερό παράδειγμα για την μόρφωση αυτών των ανθρώπων είναι η ιστορία του Γρηγόρη Σταυρίδη που τιμήθηκε από την ακαδημία Αθηνών αλλά στην πορεία ξανάγινε ο Γκρικόρ Παρλίτσεφ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σχόλιο 3

    Μετά τα μέσα του 1800 διάφορες πολιτικές προσπάθησαν να προσεταιριστούν αυτόν τον πληθυσμό. Σερβία, Βουλγαρία, Ελλάδα με ότι μέσα διέθετε ο κάθε ένας προσπαθούσε να πείσει αυτούς τους Νεζνάμηδες ότι είναι κομμάτι του δικού τους έθνους.
    Ο Στρατής Μυριβήλης στη Ζωή εν Τάφω γράφει πως αυτοί οι άνθρωποι Σλαβικής καταγωγής «δὲ θέλουν νἆναι μήτε «Μπουλγκάρ», μήτε «Σρρπ» μήτε «Γκρρτς». Μοναχὰ «Μακεντὸν ὀρτοντόξ».»[2].

    Στα 1893 στη Θεσσαλονίκη συγκροτήθηκε η ΕΜΕΟ (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση) με κύρια γραμμή την αυτονομία και αυτοδιάθεση των εθνοτήτων που ζούσαν τότε στη Μακεδονία.
    Η Βουλγαρία θέλοντας να ελέγξει το κίνημα δημιούργησε το 1895 το Βερχόβεν Κομιτέτ δηλαδή την ανώτερη επιτροπή που ήταν Βουλγαρική και ενδιαφερόταν μόνο για τα συμφέροντα της Βουλγαρίας.
    Συχνά η σύγκρουση ανάμεσα στους Σεντραλιστές και τους Βερχοβιστές έφθανε σε μάχες και δολοφονίες στελεχών εκατέρωθεν.

    Ο Σαράφωφ ήταν ένας Βούλγαρος που είχε δική του ομάδα επιρροής ξεκίνησε σαν Βερχοβιστής αλλά στην πορεία πέρασε στους Σεντραλιστές.

    Ο Σαντάνσκι ήταν ηγέτης σε μια άλλη ομάδα η οποία και αυτή συντάχθηκε με τους Σεντραλιστές.

    Οι Γεμιτζήδες ήταν Αναρχικοί της εποχής που μετά από προετοιμασία 10 χρόνων ανατίναξαν την Οθωμανική Τράπεζα της Θεσσαλονίκης και το κρουαζιερόπλοιο Γκουανταλκιβιλ λίγους μήνες πριν η ΕΜΕΟ ξεκινήσει την επανάσταση του Ίλλιντεν.

    Βλέπετε λοιπόν πως όλα αυτά τα κινήματα δείχνουν και έναν λαό στον οποίο υπήρχε η διάθεση να απελευθερωθεί.

    Όποιος θέλει μπορεί για όλα αυτά να βρει πληροφορίες και υλικό ή μπορεί να τα βαφτίσει όλα Βουλγάρικα και να ξεμπερδέψει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σχόλιο 4

    Μετά 1912 και τους Βαλκανικούς πολέμους χαράχτηκαν τα σύνορα, προχώρησαν και τα κράτη σε εθελοντικές και αναγκαστικές μετατοπίσεις πληθυσμών και διαμορφώθηκαν νέοι συσχετισμοί εντός των κρατών και ξεκίνησε από όλα τα κράτη η οικοδόμηση του εθνικού μύθου που ο κάθε ένας ήθελε για την χώρα του.

    Δυστυχώς μέσα σε αυτή την διεργασία στην Ελληνική Μακεδονία οι αλλόφωνοι μπήκαν στο στόχαστρο.

    Ακόμα και όταν το Ελληνικό κράτος αποφάσισε να κωδικοποιήσει την ομιλούμενη γλώσσα τους και να την βάλει στο εκπαιδευτικό σύστημα μετά από απαίτηση της ΚΤΕ το 1925 το εγχείρημα διακόπηκε με κάψιμο των αναγνωστικών (ABECEDAR) στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αμυνταίου!!!

    Και το αναγνωστικό αυτό το έκανε Ελληνική κυβέρνηση το 1925 και όχι ο ΤΙΤΟ.

    Επίσης μέλη αυτής της γλωσσοπολιτισμικής ομάδας αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν σε όλη τη γη για να μπορέσουν να ζήσουν.

    Στα αρχεία της νήσου της Αγίας Ελένης όπου καταγραφόταν μετανάστες προτού να μπουν στην Αμερική από το 1897 έως και το 1920 υπάρχουν πάνω από 8000 καταγραφές στα αρχεία όπου άνθρωποι καταγόμενοι από χωριά της Ελληνικής Μακεδονίας στην ερώτηση Ethnicity δηλ Εθνικότητα απαντούν Macedonians.

    Ορίστε τα στοιχεία http://www.lithoksou.net/p/metanastes-ethnika-makedones-stis-ipa-stis-arxes-toy-20oy-aiona-1897-1924-2008

    Το ζήτημα λοιπόν το τι είναι και τι δηλώνει το κάθε ένα μέλος αυτής της γλοσσωπολιτισμικής ομάδας είναι προσωπική του υπόθεση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Σχόλιο 5

    Ο Κρστε Μισίρκωφ έγραψε το 1904 στο έργο του «Μακεδονικές υποθέσεις»

    Διάβασε όλο το απόσπασμα και όχι αυτά που έντεχνα διαστρεβλώνει ένας ανώνυμος σχολιογράφος..

    «Οι περισσότεροι Μακεδόνες αναγνώστες θα χαρούν για την έκδοση αυτού του βιβλίου.
    Πολλά εκεί μέσα θα τους εκπλήξουν.
    Μερικοί θα ρωτήσουν γιατί προτείνω να αποσχιστούμε από τους Βουλγάρους αφού στο παρελθόν εμείς οι ίδιοι είχαμε αποκαλέσει τους εαυτούς μας Βουλγάρους και αφού είναι κοινώς αποδεκτό ότι η δύναμη βρίσκετε στην ένωση και όχι στην απόσχιση…» (Από τον πρόλογο, σελίδες 4-5)

    Στις σελίδες 101–102 γράφει: «Η εξέγερση (Ίλλιντεν) έδειξε ότι εμείς οι Μακεδόνες δεν μπορούμε να περιμένουμε βοήθεια από κανένα βαλκανικό κράτος, αφού η λύση του προβλήματος μας βρίσκετε κυρίως στα χέρια των Μεγάλων δυνάμεων.
    Δεν χρειάζεται λοιπόν να ενωθούμε με τους άλλους σλαβικούς λαούς των Βαλκανίων και να ταυτίσουμε τα συμφέροντα μας με τα δικά τους.
    Το πιο ουσιαστικό για μας είναι η εσωτερική ενότητα, η ενότητα μεταξύ μας.
    Στη Μακεδονία δεν χρειαζόμαστε Σέρβους, Βουλγάρους ή Έλληνες, διότι δεν είμαστε συγγενείς, δεν χρειαζόμαστε Πατριαρχικούς ή Εξαρχικούς διότι είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

    Ο διαχωρισμός έγινε τεχνητά από τα βαλκανικά κράτη, τα οποία εκμεταλλευόμενα την υπάρχουσα κατάσταση αποσκοπούσαν στον διαμελισμό της Μακεδονίας.
    Αλλά οι Μακεδόνες , στο συγκεκριμένο στάδιο εθνικής ανάπτυξης, δεν είναι ένα απλό μέσο στα χέρια των μικρών βαλκανικών κρατών αλλά είναι ένας ισχυρός εθνικός και πολιτικός παράγοντας που καθορίζει ο ίδιος την μοίρα του.

    Σελ. 103: «Οι όροι λοιπόν Σέρβος , Βούλγαρος και Έλληνας έπαιξαν το ρόλο τους στη Μακεδονία και πλέον δεν υπάρχει χώρος για αυτούς. Είναι καιρός να αντικατασταθούν από ένα κοινό όνομα για όλους τους Σλάβους Μακεδόνες, το όνομα Μακεδόνας. Αυτή η αλλαγή είναι απλώς το λογικό αποτέλεσμα του έργου των Μακεδονικών κομιτάτων, της Οργάνωσης και της διανόησης και καθορίζετε από τις καινούργιες συνθήκες. Εν μέρει έχει ήδη συντελεστεί και δεν είναι μακριά η στιγμή που θα απολαύσουμε την πλήρη επιτυχία της.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σχόλιο 6.

    Για τα διάφορα ονόματα που δόθηκαν στους προγόνους μας ο Μισίρκωφ αφιερώνει πολλές σελίδες στο βιβλίο του. Παραθέτουμε επιγραμματικά μόνο μερικές φράσεις:

    Σελίδα 147: «Σλάβοι. Οι μακρινοί μας πρόγονοι βαφτίστηκαν με αυτό το όνομα όταν ήρθαν σε επαφή με τους πιο πολιτισμένους Ρωμαίους.»

    Επίσης «.. ο κύριος λόγος που οι Βυζαντινοί μίλησαν για τους Σλάβους, τους προγόνους μας, ήταν διότι πολύ συχνά βρισκόταν σε πόλεμο μαζί τους..»

    Για το όνομα Βούλγαροι σελ.149: «αυτό το όνομα είχε και άλλη ιδιαίτερη σημασία κατά τους Έλληνες και τη γλώσσα τους, αυτοί οι Βούλγαροι ήταν για τους Έλληνες οι πιο περιβόητοι βάρβαροι, άξεστοι και απολίτιστοι, άνθρωποι που διέφεραν ελάχιστα από αγρίμια. Για τους Έλληνες κάθε τι σλαβικό ήταν βάρβαρο και βουλγαρικό…»

    Σελ. 149: «Εμείς οι Μακεδόνες «βαφτιστήκαμε» επίσης Βούλγαροι αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο διότι και οι Σέρβοι μας βάφτισαν «Σέρβους»...»

    Σελ. 153: «‘Έτσι μέχρι την τούρκικη εισβολή βαφτιστήκαμε τρείς φορές: πρώτα Σλάβοι, μετά Βούλγαροι και τέλος Σέρβοι.»

    Σελ. 154 κατά την Οθωμανική περίοδο: «Αν ένας Τούρκος μας ρωτούσε τι είμαστε απαντούσαμε ότι είμαστε «Γκιαούρηδες»… τα ονόματα «Γκιαούρ» και «Ραγιατίν» συχνά χρησιμοποιούνται στα λαϊκά επικά τραγούδια μας…»

    Σελ.154-155: «Οι Έλληνες με την προοπτική να αφομοιωθούμε εντελώς απέφευγαν να χρησιμοποιούν το εθνικό μας όνομα, έλεγαν απλά ότι είμαστε Χριστιανοί. Και εμείς απαντούσαμε «Χριστιανοί είμαστε βέβαια» … «Μας αντιμετώπιζαν λοιπόν περιφρονητικά και μας αποκαλούσαν «Βούλγαρους», λέξη με προσβλητικό για αυτούς περιεχόμενο…»

    Σελ. 158: «Έτσι το βουλγάρικο όνομα στη Μακεδονία είναι αποτέλεσμα της κακής μεταχείρισης που υπέστησαν οι Μακεδόνες από τις ελληνικές θρησκευτικές αρχές...»

    Σελ. 160: «Το όνομα «βούλγαρος» λάθος αποδόθηκε στον Μακεδόνα, για αυτό ευθύνεται η Βουλγαρία, ο Βουλγάρικος λαός και ο Βούλγαρος διάδοχος. Είναι καιρός να αποκαλύψουμε αυτή τη κερδοσκοπία και να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την εκμετάλλευση…»

    Και όλα αυτά γράφτηκαν το 1904 από έναν εγγράμματο Μακεδόνα που γεννήθηκε στο χωριό Πόστολ ή όπως ονομάστηκε μετά το 1926 Πέλλα !!!.

    Το βιβλίο κατασχέθηκε από τους Βουλγάρους και ο Μισίρκωφ φυλακίστηκε στη Βουλγαρία για όσα έγραψε.

    Συγνώμη για την έκταση των σχολίων τουλάχιστον όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει και να διασταυρώσει… Ελπίζω να έδωσα αφορμή για προβληματισμό…

    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αυτό που κάνει καταγέλαστο τον ψευτομακεδόνα σχολιαστή είναι η "φυγή" του ρίχνοντας την μπάλα στην εξέδρα σε άσχετα θέματα !Ότι, αντί να απαντήσει στα ιστορικά στοιχεία που παρέθεσα για την ψεύτικη και τεχνητή κατασκευή του δήθεν 'Μακεδόνικού" έθνους, και αντί να απαντήσει γιατί οι αρχικομιτατζήδες εμφανίζονται στην γραπτή δημόσια παρουσία τους ως Βούλγαροι(πχ Ντέλτσεφ) ή ως επαναστάτες πού ήθελαν μία μελλοντική ένωση της Μακεδονίας με την μητέρα Βουλγαρία οταν οι συνθήκες το επιτρέψουν (πχ Ταταρτσεφ)! αναλώνεται σε πυροτεχνήματα περί δήθεν Ελλήνων "προδοτών" πιστεύοντας οτι ο μέσος αναγνώστης θα σοκαριζόταν εάν μάθαινε ότι Έλληνες έδωσαν τον Κώττα, στους Οθωμανούς ,κάτι πού όμως είναι πολύ γνωστό σε όσους γνωρίζουν λεπτομέριες της ιστορίας του μακεδονικού αγώνα ! Τόσον οι Έλληνες ιστορικοί όσο και τα κείμενα της εποχής , δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο Κώττας συνελήφθη από τούς Τούρκους, προδοθείς κατά πάσαν πιθανότητα από τούς πρώην συμπολεμιστάς του λόγω μιας τραγικής παρεξηγήσεως,(ερμηνεύτηκε λάθος η συνάντηση Κώττα με τον κομιτατζή και πρώην πρωτοπαλίκαρο του, Μήτρου Βλάχου.) και εδώ θα σταθώ με αφορμή τον Βούλγαρο .Θα πρέπει να διδάσκουμε την ιστορία μας χωρίς καλλωπισμούς μόνο έτσι θα απομονώσουμε τους εχθρούς μας ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ένα θετικό με τον ψευτομακεδόνα είναι ότι δημοσιεύει τουλάχιστον αξιόπιστες Ελληνικές πηγές και ιστορικά κείμενα εποχής ,τα οποία αποδεικνύουν ξεκάθαρα, το γεγονός ότι η σύγκρουση στην τότε Οθωμανική Μακεδονία ,στην αντίληψη των εμπλεκομένων ήταν μεταξύ Τούρκικών αρχών και των αντιμαχομένων ενόπλων Ελλήνων ανταρτών και Βουλγάρων κομιτατζήδων για τον προσεταιρισμό του σλαβόφωνου πληθυσμού της Μακεδονίας ,πατριαρχικοί (Ελληνόφιλοι) και εξαρχικοί(βουλγαρόφιλοι) ,με μία ποικιλομορφία εκατέρωθεν συμμαχιών για κυριαρχία του ενός επί του άλλου και με προσηλυτισμούς για αλλαγή στρατοπέδου, πουθενά όμως στα κείμενα δεν προκύπτει η ύπαρξή κάποια ξεχωριστής εθνότητας με το όνομα "μακεδόνες" ενώ σαφώς περιγράφονται μικρότερες ομάδες χριστιανών όπως Βλάχοι και αρβανίτες! όπως έχω γράψει ο "μακεδονισμός" του τέλους του 19ου αιώνα, άρχισε να αποκτά διακριτούς οπαδούς ανάμεσα στους βουλγαρίζοντες σλάβους της Μακεδονίας μετά το 1916 χαρακτηριστικό το απόσπασμά από τον Μυριβίλη το 1925 (το οποίο κακώς διεγράφει τότε) όταν απλοί σλαβόφωνοι αυτοπροσδιορίζονται ως "μακεκεντον ορθοντοξ" 2ον) Από τα εν λόγο κείμενα που παρέθεσε ο ψευτομακεδόνας προκύπτει σαφώς ότι ο Κώττας προδόθηκε από Έλληνες συναγωνιστές χωρίς να μπορούμε ξεκάθαρα να ονομάσουμε ποιος ή ποιοι το έκαναν. 3)Για το αναγνωστικό Abecedar του 1925 ! Αυτό έγινε κατόπιν εντόνων βουλγαρικών πιέσεων η Ελλάς είχε υπογράψει στην συνθήκη των Σεβρών ότι οφείλει να μεριμνά για την εκπαίδευση των σλαβόφωνων ,η Βουλγαρία το 1919 είχε επίσης υπογράψει την προστασία των Ελλήνων στο έδαφός της 4)Ο ψευτομακεδόνας αντιγράφει αυτολεξει, απο το γνωστό προπαγανδιστικό σαιτ abecedar.gr ολα τα επιλεγμένα αποσσπασματικά κομμάτια απο το βιβλίο του Μισιρκώφ "Μακεδονικές υποθέσεις" Μπορεί κανείς να διαπιστώσει πλήθος αντιφάσεων στις Μακεδονικές υποθέσεις Για παράδειγμα, ο Μισιρκώφ άλλοτε υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος κατά τη στιγμή της συγγραφής του βιβλίου του, και άλλοτε ότι υπάρχει. Έτσι, παραδέχεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν «εμείς οι ίδιοι», αυτοαποκαλούνταν Βούλγαροι, όπως και οι πρόγονοί τους και οι παππούδες τους (Πρόλογος) Ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα της αντίθεσης μεταξύ των απόψεων του Μισίρκωφ και των σλαβομακεδονικών απόψεων είναι η ερμηνεία της εξέγερσης του Ίλιντεν (1903). Ενώ οι Σλαβομακεδόνες υποστηρίζουν ότι το Ίλιντεν ήταν εθνικά μακεδονική επανάσταση, ο Μισίρκωφ ισχυρίζεται ακριβώς το αντίθετο, χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα που εδώ αποκρύπτει ο ψευτομακεδόνας σχολιαστής ..λέει ο Μισιρκώφ "η εξέγερση (Ίλιντεν)απέτυχε γιατί ήταν σε λάθος βάση ,αντι για μία καθολική μακεδονική εξέγερση ήταν μόνο ένας βουλγαρικός απόηχος ,οι μόνοι μακεδόνες Σλάβοι που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέγερση είναι αυτοί που αυτοαποκαλούνται Βούλγαροι ! Τι άλλο να πει κανείς για το παραλήρημα των σλαβομακεδόνων εκτός από την αναλυτική μελέτη της ιστορίας , μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς μας Εαν οι Ελληνες αποδεχτούμε ενα όνομα για τους Σλάβους της μακεδονίας χωρίς εθνοτικό ή γεωγραφικό προσδιορισμό (πλην του Άνω Μακεδονία )τότε θα έχουμε απεμπολήσει όλη την ιστορία της μακεδονίας και όλους τους εθνικούς αγώνες που έγιναν στο όνομα της καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Απορίας άξιον ,γιατί ο ψευτομακεδόνας δεν αναφέρεται στα απομνημονεύματα των κομιτατζήδων !Οπως έίχα γραψει ο Χρήστο Τατάρτσεφ, (εθνικός ήρωας των σλαβομακεδόνων) γράφει στα απομνημονεύματά του πως ο σκοπός της «Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης» (1893), ήταν «η αυτονομία της Μακεδονίας, με την προτεραιότητα του βουλγαρικού στοιχείου», καθώς η θέση για απευθείας ενσωμάτωση στη Βουλγαρία «θα συναντούσε μεγάλες δυσκολίες» από τις Μεγάλες Δυνάμεις και τις γειτονικές χώρες. Επίσης Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο Ιβάν Χατζηνικόλωφ γράφει στα δικά του απομνημονεύματα πως «η επαναστατική οργάνωση πρέπει να εγκαθιδρυθεί στη Μακεδονία και να δρα εκεί, ώστε οι Έλληνες και οι Σέρβοι να μη μπορούν να τη χαρακτηρίσουν εργαλείο της βουλγαρικής κυβέρνησης», ενώ «ελευθερωμένη, η Μακεδονία αντιπροσωπεύει μια δεύτερη Βουλγαρία». Ακόμη ένας ιδρυτής της οργάνωσης, ο Ντάμε Γκρούεφ (λάβαρο των σλαβομακεδόνων) έγραψε πως «το καταστατικό βασίστηκε πάνω στο μοντέλο της Βουλγαρικής Επαναστατικής Οργάνωσης, πριν την Απελευθέρωση (της Βουλγαρίας)». τα συμπεράσματα δικά σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Το αφήγημα του Μισιρκώφ έχει τόσες πολλές αντιφάσεις όσο και η ζωή του Πράγματι, ο συγγραφέας των Μακεδονικών υποθέσεων άλλαξε πέντε φορές απόψεις για την εθνότητα των Σλάβων της μακεδονίας στη διάρκεια της ζωής του, γεγονός το οποίο αποφεύγουν επιμελέστατα και όπως ο διάολος το λιβάνι να αναφέρουν οι σλαβομακεδόνες πράγμα που δείχνει και την αναξιοπιστία τους! Στη σελίδα 137 των Μακεδονικών υποθέσεων γράφει ο Μιρκώφ «Το όνοµα ‘‘Μακεδόνας’’ χρησιµοποιήθηκε πρώτα από τους Σλάβους Μακεδόνες, ως γεωγραφικός όρος, για να δηλώσουν την καταγωγή τους».
    Εδώ κάνει µία σηµαντική διευκρίνιση. Μιλάει για τους Σλάβους που υπάρχουν στο γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας. Τονίζει ότι ο όρος Μακεδόνας είναι γεωγραφικός όρος και όχι εθνοτικός. ∆ιαψεύδει δηλαδή µε τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τον εαυτό του Η Σκοπιανή προπαγάνδα ή πρέπει να αποκηρύξει τον Μισίρκωφ ή να σταµατήσει να µιλάει για την ύπαρξη «Μακεδονικής εθνότητας».Ο Μισιρκώφ Άλλοτε δήλωνε Βούλγαρος και υποστήριζε ότι οι μακεδόνες Σλαβόφωνοι ήταν Βούλγαροι και άλλοτε δήλωνε Μακεδόνας.Πάντως σημαντική ιστορική εξέλιξη για την εθνική ταυτότητα του Μισίρκοφ είναι το προσωπικό ημερολόγιο του (1913) που βρέθηκε στην Οδησσό το 2006 όπου αυτοπροσδιοριζόνταν ως «Βούλγαρος Μακεδόνας»https://en.wikipedia.org/wiki/Krste_Misirkov

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Σου το έγραψα παραπάνω «Ελληναρά» ότι τα γραπτά μένουν…

    Ότι απόσπασμα από πηγή χρησιμοποιώ αναφέρω και την πηγή αποφεύγοντας να προσθέσω ή να αποκρύψω ή να διαστρεβλώσω κάτι.

    Επίσης προσπαθώ να μεταφέρω ολόκληρες παραγράφους για να μεταφέρεται όλο το σκεπτικό του δημιουργού.
    Έτσι υπάρχουν η πηγή, ή έκδοση ακόμα και η σελίδα.

    Αυτό επιτάσσει η δεοντολογία και ο στοιχειώδης σεβασμός στην αλήθεια.

    Εσύ όμως γράφεις πχ ότι ο Μισίρκωφ λέει αυτό αλλά δεν μας λες που υπάρχει γραμμένο να το βρούμε και εμείς, για να διαπιστώσει ο κάθε ενδιαφερόμενος αν αυτά που γράφονται είναι και σωστά ή διασταυρωμένα..

    Μας γράφεις με ύφος εισαγγελέα της έδρας και με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς ότι

    «Ανώνυμος2 Αυγούστου 2016 - 2:11 μ.μ.
    Απορίας άξιον ,γιατί ο ψευτομακεδόνας δεν αναφέρεται στα απομνημονεύματα των κομιτατζήδων !
    Οπως έίχα γραψει ο Χρήστο Τατάρτσεφ, (εθνικός ήρωας των σλαβομακεδόνων) γράφει στα απομνημονεύματά του πως ο σκοπός της «Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης» (1893), ήταν.. «η αυτονομία της Μακεδονίας, με την προτεραιότητα του βουλγαρικού στοιχείου», καθώς η θέση για απευθείας ενσωμάτωση στη Βουλγαρία «θα συναντούσε μεγάλες δυσκολίες» από τις Μεγάλες Δυνάμεις και τις γειτονικές χώρες. Επίσης Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο Ιβάν Χατζηνικόλωφ γράφει στα δικά του απομνημονεύματα πως «η επαναστατική οργάνωση πρέπει να εγκαθιδρυθεί στη Μακεδονία και να δρα εκεί, ώστε οι Έλληνες και οι Σέρβοι να μη μπορούν να τη χαρακτηρίσουν εργαλείο της βουλγαρικής κυβέρνησης», ενώ «ελευθερωμένη, η Μακεδονία αντιπροσωπεύει μια δεύτερη Βουλγαρία»κλπ κλπ »

    Που τα είχε γράψει δεν μας λέει αλλά από που προκύπτει ότι ο Τατάρτσεφ ήταν εθνικός ήρωας των Σλαβομακεδόνων;

    Μια απλή αναζήτηση στο ιντερνετ αποδεικνύει ότι ο «Ελληναράς» ιστορικός (!!!) πήγε στην ιστοσελίδα http://history-of-macedonia.com/2010/07/14/macedonian-identities-languages-and-salads/
    και αντέγραψε ολόκληρη την παράγραφο αλλά όχι ακριβώς!!!!

    Ενώ άλλα λέει το αρχικό κείμενο το αλλάζουμε όπως μας συμφέρει για να αποδείξουμε ότι οι άλλοι είναι κάτι «κατσαπλιάδες και ψεύτες»

    Εκεί που το κείμενο γράφει
    «Ο βλαχικής καταγωγής Βούλγαρος Χρήστο Τατάρτσεφ «το διαστρέβλωσε σε
    ο Χρήστο Τατάρτσεφ (εθνικός ήρωας των σλαβομακεδόνων) για να δείξει τάχα μου ότι αυτοί οι «Σλαβομακεδόνες» ήταν Βούλγαροι και όχι κάτι άλλο..!!!!

    Ορίστε το αρχικό κείμενο στην ιστοσελίδα, ορίστε και η διαστρέβλωση του «Ελληναρά» υπερπατριώτη .
    Τα συμπεράσματα δικά σας.


    «Ο βλαχικής καταγωγής Βούλγαρος Χρήστο Τατάρτσεφ, γράφει στα απομνημονεύματά του πως ο σκοπός της «Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης» (1893), ήταν «η αυτονομία της Μακεδονίας, με την προτεραιότητα του βουλγαρικού στοιχείου», καθώς η θέση για απευθείας ενσωμάτωση στη Βουλγαρία «θα συναντούσε μεγάλες δυσκολίες» από τις Μεγάλες Δυνάμεις και τις γειτονικές χώρες. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο Ιβάν Χατζηνικόλωφ γράφει στα δικά του απομνημονεύματα πως «η επαναστατική οργάνωση πρέπει να εγκαθιδρυθεί στη Μακεδονία και να δρα εκεί, ώστε οι Έλληνες και οι Σέρβοι να μη μπορούν να τη χαρακτηρίσουν εργαλείο της βουλγαρικής κυβέρνησης», ενώ «ελευθερωμένη, η Μακεδονία αντιπροσωπεύει μια δεύτερη Βουλγαρία».
    Read more http://history-of-macedonia.com/2010/07/14/macedonian-identities-languages-and-salads/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δεν γράφω κάποιο ιστορικό βιβλίο που να χρειάζονται παραπομπές αυτολεξεί , συνεπώς,τις κάνω όταν πρέπει και όποτε το κρίνω !Εκεί πού μπορείς να με αντικρούσεις είναι εάν κάνω πλαστογράφηση της αλήθειας ! Το βλάχικης καταγωγής για μένα δεν υπάρχει σαν δεδομένο ,αναγράφετε μόνο στήν ελληνική έκδοση της wikipedia ,Tis πληροφορίες τις αντλώ κυρίως από αγγλικά κείμενα ! https://en.wikipedia.org/wiki/Hristo_Tatarchev "He was a Bulgarian revolutionary and first leader of the revolutionary movement in Macedonia and Eastern Thrace ... He wrote the memoirs The First Central Committee of the IMRO (1928). He authored several political journalism works between the First and Second World Wars. He is considered an ethnic Macedonian in the Republic of Macedonia. Διάβασε να ξεστραβωθείς .Στην διεθνή scholar βιβλιογραφία ,παρουσιάζεται σαν ιατρός και βούλγαρος επαναστατης ,που τόν τιμούν σαν ήρωα οι Σκοπιανοί! Oμως ακόμα και εάν το είχα κάνει σκόπιμα την παράληψη ,οπως "θριαμβευτικά" λές ,αυτό αναιρεί ότι ο Ταταρτσεφ ήταν αρχικομιτατζής ? Αναιρεί ότι ήταν Βούλγαρος -σλαβομακεδόνας ? Αναιρεί οτι σήμερα θεωρείται εθνικός ήρωας των Σκοπιανών και των δικών σας εν Ελλάδι απογόνων των κομιτατζήδων? Ότι έχω γράψει είναι άπo τα απομνημονεύματα των δικών σου προγόνων που τα αγνοείς, (Tatarchev, Hristo. Memoirs,documents, materials, Sofia 1989, p. 68, 75) Και εδώ επίσης τα κείμενα https://en.wikipedia.org/wiki/Internal_Macedonian_Revolutionary_Organization Απο αυτά τα κείμενα έκανα μία σύνοψη σε μετάφραση τώρα εάν εσύ τα βρήκε αυτούσια σε άλλα σαίτ ,μπράβο σου ! ξέρουν και άλλοι καλά Αγγλικά ,ελπίζω να ξέρεις και εσύ ,αν όχι μπορώ να στα βρω και στα βαουλγαρικά επειδή σε συμπάθησα Татарчев, Христо. Спомени, документи, материали ! Η μαγκιά δεν είναι να αντιγράφεις ότι βλέπεις αλλά να ξέρεις τι και πώς το γράφεις ! οπότε περιμένω να μου γράψεις ποία παράγραφο θες απο τον Μισιρκόφ στο βιβλίο του "on the macedonia matters" θές να την "τσεκάρεις"Αν αναφέρεσαι στο Ιλιντελ ,τότε είναι εδω στα Αγγλικά https://en.wikisource.org/wiki/On_Macedonian_Matters#Preface Στο κεςφάλαιο "τι έχουμε κάνει και τι οφείλουμε να κάνουμε στο μέλλον" Γράφει λοιπόν ο Μισιρκώφ "Thus the reason why the Uprising (του Ίλιντεν ) failed is perfectly clear: from the very outset it was established on the wrong basis instead of being a general Macedonian Uprising it was a partial insurrection with Bulgarian overtones. The only Macedonian Slavs who played a leading part in the Uprising were those who called themselves Bulgarians." στο δεύτερο κεφάλαιο 'Οπως θα έχεις καταλάβει εγώ είμαι Έλληνας και όχι Ελληναράς ,αν και εκτιμώ ότι μόνο αυτούς θέλετε ως "συνομιλητές..." για να κάνετε τα θύματα σε αυτούς που δέν σας ξέρουν στη Ευρώπη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Οπως βλέπεις οι πηγές μου δεν είναι από εθνικιστικές ιστοσελίδες αλά μία επιλεγμένη δική μου σύνοψη από ξένη κυρίως βιβλιογραφία την όποια ,και στην έστειλα κατόπιν επιθυμίας σου για να μην κλαψουρίζεις ,Όσο γράφεις όλο και πιο πολύ δείχνεις την ποιότητα του χαρακτήρα σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πώς ο «πατέρας του μακεδονισμού" Κ.Μισιρκώφ αποδείχθηκε καθαρός Βουλγαρος "Как "бащата на македонизма" Кръстьо Мисирков се оказа чист българин"http://www.novinite.com/articles/92522/Diary+Reveals+Father+of+Macedonian+Nation+Had+Bulgarian+Identity Το κείμενο αναφέρεται στο χειρόγραφο 381 σελίδων ημερολόγιο του Μισιρκώφ που βρέθηκε στην Οδησσό το 2006 μία σημαντική ιστορική εξέλιξη για την εθνική ταυτότητα του Μισίρκωφ το 1913! Εδώ, σε μια νέα αντίφαση, αυτοπαρουσιάζεται σαν.... «Βούλγαρος Μακεδόνας» ουσιαστικά έχει αναιρέσει τις "μακεδονικές υποθέσεις" του 1903 ! Ο Μίσιρκώφ στο ημερολόγιο παρουσιάζει τη Βουλγαρία ως μάρτυρα..(!!) ο οποίος έφερε την φωτιά του πολέμου κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας .. ενώ στη συνέχεια περιλαμβάνει ,όχι μόνο τη Θράκη αλλά και την Μακεδονία στα εθνικά σχέδια ,ενοποίησης του Βουλγαρικου έθνους και δικαιολογεί τις Βουλγαρικές αξιώσεις πάνω στη Μακεδονία, αποκαλώντας τους Μακεδόνες σλάβους ως "Μακεδόνες Βούλγαρους " (!) ο Μίσιρκωφ συνιστά στην Βουλγαρία να εργασθεί πάνω στο θέμα της αυτονομία της Μακεδονίας, ως προϋπόθεση για την μελλοντική ενοποιηση με αυτήν . Η δεύτερη πηγή που παραθέτω για το ημερολόγιο του Μισιρκώφ είναι απο την Wikipedia! καλή ανάγνωση ! https://en.wikipedia.org/wiki/Krste_Misirkov

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Παραθέτω επίσης ένα σαιτ που κάνει "review" στην ελληνική έκδοση των'μακεδονικών υποθέσεων" προσωπικά, γνωρίζω το έργο μόνο απο τήν αγγλική έκδοση στο διαδίκτυο (που δεν εχει αρίθμιση σελίδων για παραπομπή) https://en.wikisource.org/wiki/On_Macedonian_Matters#Preface Επειδή σίγουρα έχεις την ελληνική έκδοση στο μαξιλάρι σου ,τσέκαρε τις αριθμ.σελίδες που κάνει τις παρατηρήσεις ο αναλυτής με τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες ,οπου άλλα γράφει σε μια σελίδα και το ακριβώς αντίθετο σε μιά άλλη πχ, ζήτημα της εθνικής αυτοσυνειδησίας των Σλαβομακεδόνων,2 βουλγαρικότητα της ΕΜΕΟ 3 ελληνική παρουσία στη Μακεδονία ,κτλ θα αναμένω το νέο αφήγημά σου http://www.portaaurea.gr/istoria_meletes/misirkov.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .