Σε αστυνομικό κλοιό ο Άγιος Παντελεήμονας…..

Ένα ολόκληρο χωριό έζησε (σήμερα τα ξημερώματα ) σκηνές βγαλμένες μέσα από γκανγκστερική ταινία…
. Ο λόγος, το γνωστό έθιμο «γκουρμπάνη». Ένα έθιμο που κρατά τις ρίζες του από τότε που δημιουργήθηκε η Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα,  στο γκουρμάνη οι κάτοικοι του χωριού, σφάζουν ένα μοσχάρι το οποίο γίνεται σούπα και προσφέρεται σε όλους τους κατοίκους για ευημερία και υγεία.
Φέτος, με παρέμβαση( καταγγελία) του Πανελλήνιου Φιλοζωικού Συλλόγου, ο Εισαγγελέας  διάταξε την μη θανάτωση του ζώου, και κατά εντολή του αρκετά περιπολικά και μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας περιφρουρούσαν τα ξημερώματα το χωριό…..

Σήμερα, το έθιμο έγινε με κρέας που αγοράστηκε από κρεοπωλείο και με τους κατοίκους του χωριού ανάστατους, οι οποίοι μας δήλωσαν πως το συγκεκριμένο έθιμο δεν προσπάθησε ποτέ κανείς να τους το σταματήσει, αναφέροντας χαρακτηρίστηκα  και τον αποθανόντα Μητροπολίτη κκ. Αυγουστίνο Καντιώτη…..

Δημοσίευση σχολίου

23 Σχόλια

  1. Αγαπητοι κατοικοι του γιου Παντελεημονα,
    θα πρεπη να ξερετε οτι δια ολα αυτα τα γεγονοτα πισω κρυβεται
    ο αξιος Αγιος της ΥΜΕΤΕΡΑΣ μητροπολεως ο ποιμενας τησ
    αλλης ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μητροπολιτης ο οποιος δια εκδηκηθη αλλα
    γεγονοτα βρηκε τον καταληλο χρονο και τοπο με την συμπαρασταση της επισης ορθοδοξου ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣτου χωριου και εν μερη του αρχων της πολεως που ως υπευθυνος θα επρεπε να λαβη το λογο προς υπερασπιση του ιστιρικου αυτου
    εθιμου αλλα................
    Παντως τετεοια πραγματα συμβαινουν μονον εν ΕΛΛΑΔΙ και δη
    με την ανοχη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αν τελικα υπαρχη και αυτη.
    Παντου τηρουνται εθυμα χιλιετιριδων , παντου προστατευοντα αρχαιοι οικοι, ταφοι, αντικειμενα κ.α , μονον εις το ΗΜΕΤΕΡΟΝ χωριον ο χριστιανισμος προσπαθει
    να εξισλαμιση του κατοικους του μαλιστα το ποιο αξιοσημειοτον ητο η καταστροφη του ιστορικου επισης
    μικρου ναου ΕΚΚΛΗΣΑΚη του αγιου γεωργιου και με την υπογραφη της ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
    ΠΟΣΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΩΣ ΑΝΩ ΥΠΟΘΕΣΗ
    προς το παρων αρκουν αυτα
    μφχ
    απο γερμανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις τρικυμία στο κρανίο, δεν ξέρεις τι λες.

      Διαγραφή
  2. Κουρμπανια,δρομοι καλντεριμια,100 χρονια πισω αυτο το χωριο,μονο για ασλανιδου ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί είμαστε. Ελπίζουμε να σε φτάσουμε σε 100 χρόνια.

      Ασλανίδου τέλος, απο του χρόνου μονο Τερλέγκα.
      (Στο Παρίσι φαντάζομαι ζεις, κ. πρωτευουσιάνε).

      Διαγραφή
  3. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ...κάποτε θα υπάρξουν και ευθύνες παντός...ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το οτι η Χριστιανική θρησκεία λέει ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ, ουτε σου περνάει θρησκόληπτε τζιχαντιστή "Ανώνυμε" από το μυαλό(?) σου και αυτό των ομοίων σου. Το ότι επίσης ο νόμος περί ευζωίας ζώων αλλά και οι σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης απαγορεύουν την δημόσια σφαγή ζώων παραγωγής κρέατος εκτός διαπιστευμένων σφαγείων και χωρίς την πλήρη αναισθησία του ζώου, φαντάζομαι πως είναι ψιλά γράμματα για εσάς. Γιατί αυτό που σας καίει είναι το πως θα ικανοποιήσετε τα παγανιστικά σας έθιμα βγαλμένα απο τους ουγκα ουγκα προγόνους σας. Όμως η κοινωνία εξελίσσεται θέλετε δεν θέλετε σε ανώτερα επίπεδα και είτε προσαρμόζεστε ή εγκληματείτε με τις συνέπειες που σημαίνει αυτό.




    Οσο για τον αρθρογράφο, ψυχραιμία, για να μπορείτε να γράφετε σωστότερα. Η καταγγελία έγινε απο την ΠΦΠΟ δηλαδή την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά επισημάνετε τη νομοθεσία περί του τρόπου σφαγής των ζώων η οποία και θα πρέπει να εφαρμόζεται κατά γράμμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

      Περιοριστείτε όμως σε αυτό και αφήστε τις χριστιανικές διδαχές και προπαντός μην πιάνετε στο στόμα σας τους προγόνους κανενός (στο κάτω κάτω οι δικοί σας φιλόζωοι πρόγονοι πρίν 30, 50, 100 χρόνια πως έσφαζαν τα ζώα;)

      Διαγραφή
    2. Σωστός! Ειστε φιλοζωικός όχι λαογραφικός ή θεολογικός σύλλογος. Περιοριστείτε στην καταγγελία σας. Τα υπόλοιπα δειχνουν αδικαιολόγητη εμπάθεια και τσουβάλιασμα ανθρώπων που δεν γνωρίζετε.

      Αλήθεια γιατί δεν ενημερώσατε τον κόσμο για όλα αυτα που καταγγέλετε, αλλά προτιμήσατε απευθείας τον εισαγγελέα ξαι την αστυνομία,

      Διαγραφή
  5. τωρα θυμηθυκαν φιλοζωικεσ τα ζωα,ασ πανε να σταματησουν καιτα σφαγεια,τα εθιμα πρεπει να μενουν,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα εθιμα πρεπει να μενουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τρ μεγαλε ....σε ποιο δημοτικό σχολεία έμαθες ...γράματα; Στραβώθηκα μέχρι να διαβάσω το σχόλιο σου !Σε λίγο με αυτά και με άλλα θα ξεχάσουμε να διαβάζουμε ελληνικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιο εθιμο βρε σφαγεις που κανετε το 2016 θυσιες αιματος,βάλτε μυαλο ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το άρθρο είναι υπερβολικο . Δεν έζησε τίποτα το χωριό,τι σκηνές από ταινία κλπ; ότι να ναι. Και όσο αφορά το έθιμο δεν είναι της περιοχής ,είναι Τουρκικο.Ειναι βάναυσο να σφάζεται ένα ζώο σε δημόσια θεα,επιτέλους ήρθε ο καιρός σιγά σιγά να καταργηθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντιμε χριστιανε αυτό δεν είναι έθιμο είναι θυσία. Και οι θυσίες έπαψαν να υπάρχουν μετά το θανατο του Χρίστου. Η τελευταία θυσία ήταν αυτή ,θυσιάστηκε ο ίδιος για την ανθρωπότητα.Αν ζούσε σίγουρα θα ήταν ενάντια στο Κουρμανι το οποίο συνεχίζει να γίνεται σε πολλά χωριά της μακεδονιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σφάζουν ζωντανά ζώα και πίνουν την σούπα τους
    για να εξαγνιστούν και ευημερήσουν !!!

    Ναι συμβαίνει στον 21ο αιώνα, στην Ελλάδα.
    Στην Ελλάδα με το βαρύ και αρχέγονο πολιτιστικό φορτίο.
    Στην Ελλάδα της Ευρώπης, την παραμονή του Αγίου Παντελεήμονα σφάζουν ζωντανά τα ζώα ενώ το αίμα των βασανισμένων κατά οικτρό τρόπο ζώων χύνεται και βάφει κόκκινη την λίμνη για να εξαγνιστούν και να ευημερήσουν οι κάτοικοι του χωριού.

    Όχι, δεν είναι κάποια ιστορία βγαλμένη από το μεσαίωνα, συμβαίνει το 2016 στη χώρα μας.

    Είναι έθιμο ισχυρίζονται και πρέπει να το σεβαστούμε.
    •Και οι ανθρωποθυσίες έθιμο ήταν αλλά δεν είναι πια.
    •Και τα μαρτύρια των χριστιανών στους ρωμαϊκούς χρόνους έθιμα ήταν
    αλλά δεν είναι πια.
    •Και το κάψιμο στην πυρά έθιμο ήταν αλλά δεν είναι πια.
    •Και η σαρία έθιμο-θεσμός ήταν αλλά σχεδόν έχει καταργηθεί στην χώρα μας.
    •Και η προίκα από την γυναίκα στον άνδρα έθιμο ήταν αλλά δεν είναι πια.
    •Και το καψώνι στο στρατό έθιμο ήταν αλλά δεν είναι πια.

    Μακρύς ο κατάλογος των απάνθρωπων εθίμων που κάτω από το φως του διαφωτισμού έπαψαν να αποτελούν έθιμα.
    •Και το “γκουρμπάνι”, έτσι λένε την παγανιστική αυτή τελετή, έθιμο ήταν
    μέχρι και πέρυσι αλλά δεν είναι πια.

    Η Ομοσπονδία μας, όταν πληροφορήθηκε την απίστευτη αυτή βαρβαρότητα ζήτησε με επιστολή της από την Εισαγγελία Φλώρινας και το Α.Τ. Αμύνταιου να τηρήσουν την νομοθεσία την εθνική και την ενωσιακή, που απαγορεύει τον βασανισμό των ζώων καθώς και την σφαγή χωρίς αναισθητικό.

    Και οι αρχές, ευτυχώς, εφάρμοσαν τον νόμο, ως όφειλαν.

    Αν η εφαρμογή των νόμων από τις ελεγκτικές αρχές και ο μη βασανισμός των ζώων θυμίζουν σε κάποιους “γκανγκστερική ταινία” τότε με την μηχανή του χρόνου ας γυρίσουν στην εποχή των σπηλαίων γιατί χρονικά σε εκείνη την περίοδο ανήκουν.

    Ο δε “πολιτιστικός σύλλογος” της περιοχής, που οργανώνει το ειδωλολατρικό αυτό έθιμο ας αλλάξει ή όνομα ή καλύτερα μυαλά.

    Γιατί πολιτισμός και βαρβαρότητα δεν συμβαδίζουν.
    Γιατί ο χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης και διδάσκει το ου φονεύσεις.
    Γιατί οι τζιχαντιστές, που αποκεφαλίζουν και σφάζουν αθώα έμβια, δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.
    Γιατί υπάρχουν νόμοι, που προστατεύουν τα ζώα.

    Ας το καταλάβουν.

    Παρακαλούμε και καλούμε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και πάσης Ελλάδος και ιδιαίτερα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να καταδικάσει και να απαγορεύσει αυτές τις πράξεις, που δυστυχώς λαμβάνουν χώρα σε πολλά μέρη της χώρας μας.

    Τέλος επειδή οι πληροφορίες μας λένε, ότι το ζώο σφάχτηκε κατά τον ίδιο τρόπο κρυφά -χωρίς το παγανιστικό τελετουργικό μέρος- θα ζητήσουμε από την Εισαγγελία την διενέργεια περαιτέρω έρευνας για τον τρόπο σφαγής του ζώου και τον καταλογισμό των ευθυνών, εφόσον υπάρχουν.


    Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντί μιας ενημέρωσης της τοπικής κονωνίας για τη νομοθεσία κλπ πριν το συμβάν, προτιμήσατε μια ημέρα πριν να στείλετε αστυνομία και εισαγγελέα.Συγχαρητήρια για την μαχητικότητα σας.

      Διαγραφή
  12. Το άρθρο το βρήκατε υπερβολικό, ενώ η καταγγελία σας καθόλου... άκου το αίμα βαφει τη λίμνη (συνήθως δεν το αφήνουμε να τρέξει γιατί το πίνουμε)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις πάει καθόλου να δεις από κοντά το συγκεκριμένο έθιμο; Σε πειράξει το ότι γράφει πως το αίμα βαφει την λίμνη ; ποτάμι αίματος γίνεται σίγουρα πάντως

      Διαγραφή
    2. Με πειράζει η υπερβολή και αυτό ακριβώς επισημαίνω στο σχόλιο μου.

      Διαγραφή
  13. 11:18, 11:35, 11:40 βλέπω το πήρες εργολαβία το θέμα. Άφηνε κανένα κενό μετά το κόμμα και τη τελεία γιατί καρφώνεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιο εθιμο ρε !! !!! κατι φασισταρια μαζευονται εκει κατω,σφαζουν το ζωο!και οι αλλοι οι πανιβλακες γιουχαρουν υπο την επηρεια του αλκοολ,που αν τουσ ρωτησεις δεν ξερουν καν γιατη γινετε αυτο....και μετα ολοι στην εκκλησια σαν καλοι χριστιανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω τα ξέρεις καλά τα πράγματα και μάλλον έχεις παραβρεθεί κιόλας. Φαντάζομαι πως όταν έβλεπες τη σφαγή δεν αντέδρασες αλλά πήγες στο σπίτι σου και επαναστάτησες ανώνυμα μεσω του πληκτρολογίου. Οσο για το ποιος είναι φασίστας απλώς κοιτάξου στο καθρέφτη.

      Διαγραφή
  15. Από έγκυρες πηγές εμαθα οτι,
    Η σημερινη ΕΘΝΙΚΗ Κυβέρνηση κατόπιν εισήγησης του Αξιότιμου Υπουργό Παιδείας = θα απαγορευη εις το μέλλον = θρησκευτικές και δή ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ εορταστικές εκδηλωσεις και θα ειναι αυστηρως νόμος και θα διωκονται μεχρι φυλάκησης σε οσους δεν συμορφωθουν και φυσικα με την στήριξη του
    συριζαίου ΠΦΠΟ που ξαφνικα τώρα εμαθε ή γνωρισε οτι γινονται τεοιοι ειδους εκδηλώσεις και επισης φυσικα με την αξιότιμη σφραγιδα της Ι.Μ. Φλωρίνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .