ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Τ.Κ. ΛΙΜΝΟΧΩΡΙΟΥ.

Στις   27/7/2016 η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων της Τ.Κ Λιμνοχωρίου , συναντήθηκε  με τον
Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Φλώρινας κ. ΜΠΙΡΟ Στέφανο, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του ιδίου, προκειμένου να ενημερώσουμε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για το φλέγον ζήτημα  σχετικά με το  πόσιμο νερό στην Τ.Κ Λιμνοχωρίου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γέρου και Αντωνιάδης.
Από την μεριά μας καταθέσαμε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη κείμενο με υπογραφές από τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού μας  το οποίο κατατέθηκε στον Δήμο Αμυνταίου και με το οποίο  διαμαρτύρονται για την ακαταλληλότητα  νερού και τις συνεχείς διακοπές στο δίκτυο. Τονίστηκε το διαχρονικό πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους με την έλλειψη πόσιμου νερού αλλά και τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει για την υγεία των κατοίκων . Επιπλέον επισημάναμε  ότι πλέον το δίκτυο ύδρευσης του χωριού μας είναι προς αντικατάσταση μιας και έχουν βουλώσει οι σωλήνες ύδρευσης  καθώς και το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος με το οποίο έχουν επιβαρυνθεί οι κάτοικοι του χωριού τα τελευταία χρόνια για την αντικατάσταση των οικιακών συσκευών λόγω φθορών που δημιουργούνται από την κακή ποιότητα του νερού.
 Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα μας και μας ενημέρωσε πως η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει ποσό ύψους 680.000,00 ευρώ για σύνταξη μελέτης για υδροδότηση τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Αμυνταίου, μέσα σε αυτές και η δική μας, από πηγές της περιοχής Ασπρογείων. Μας διαβεβαίωσε πως θα κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου η συγκεκριμένη μελέτη να προχωρήσει και σε ένα χρονικό ορίζοντα πενταετίας να έχει ολοκληρωθεί το έργο. Παράλληλα δεσμεύτηκε πως θα συνεργαστεί  με το Δήμο Αμυνταίου  για να αναζητηθεί από κοινού μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα που υπάρχει μέχρις ότου ολοκληρωθεί το έργο ( π.χ διάνοιξη νέας γεώτρησης, παροχή νερού κατάλληλου από άλλα δίκτυα ).
Η Συντονιστική Επιτροπή εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον κ. Αντιπεριφερειάρχη  για το έκδηλο ενδιαφέρον του για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος και αναμένουμε άμεσα να δοθεί  λύση σε συνεργασία  με το Δήμο Αμυνταίου.  

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .