Συνέντευξη τύπου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας σχετικά με τα αποτελέσματα των συναντήσεων του στην Αθήνα (video)

Συνέντευξη τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα των συναντήσεων που πραγματοποίησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.

Συνέντευξη τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα των επισκέψεων που πραγματοποίησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δ. Μακεδονίας κ. Μιχελάκη, συζητήθηκε το πλαίσιο διαχείρισης της λίμνης Βεγορίτιδας. Από την πλευρά της Π.Ε. Φλώρινας έγινε παρουσίαση των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής του Φαραγγίου ενώ συμφωνήθηκε να οριστεί συντονιστικό όργανο με εκπροσώπους της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, της Π.Ε. Φλώρινας, της Π.Ε. Πέλλας, του Δήμου Αμυνταίου και της Δ.Ε.Η., που θα αποφασίζει για τη λίμνη στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος και των συμφερόντων των ακτημόνων της περιοχής. Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθεί η εκπόνηση μελετών για τη διαχείριση των λιμνών του κάμπου του Αμυνταίου συνολικά.
Επιπλέον ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου του πανεπιστημίου της Φλώρινας προκειμένου να ενταχθούν τα έργα για την αναβάθμισή του ενώ έγινε συζήτηση και για τη διαχείριση των νερών του όρους Βόρας.
Κατά τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκο Μπόλαρη συζητήθηκε το θέμα της υλοποίησης του αρδευτικού της Τριανταφυλλιάς και των παράλληλων έργων, με δέσμευση από πλευράς υπουργείου ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση, ενώ έγινε πρόταση και για δημιουργία υδροηλεκτρικού σταθμού, έργο το οποίο θα πρέπει πρώτα να ενταχθεί στη ρυθμιστική αρχή ενέργειας. Αναφορικά με το ζήτημα των κτηνοτροφικών μονάδων, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε τροποποίηση του άδικου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, νόμου αφού πρώτα δοθεί εκ νέου παράταση ενός χρόνου κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στους βοσκότοπους και τους αμπελώνες, καθώς και το αρδευτικό της λίμνης Βεγορίτιδας.
Κατά τη συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Παραγωγής της Δ.Ε.Η. κ. Ιωάννη Κοπανάκη και τη Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων κ. Όλγα Κουρίδου, έγινε αναφορά στα προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία των ΑΗΣ Μελίτης και Αμυνταίου και στα θέματα που αφορούν στα ορυχεία της περιοχής, με επίκεντρο τις εξελίξεις στα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σε συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη, θα τεθεί από πλευράς περιφέρειας το ζήτημα της διάνοιξης των ορυχείων Βεύης και Κλειδίου που παραμένουν ανενεργά.
Αναφερόμενος στις φήμες για κατάργηση του στρατοπέδου του 1ου Συντάγματος Πεζικού της Φλώρινας, ο κ. Μπίρος τόνισε πως πάγια άποψη της Π.Ε. Φλώρινας είναι η διατήρηση και ενίσχυσή του. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο με αίτημα την παραμονή και τη συνέχιση της λειτουργίας του στρατοπέδου στην περιοχή.

Κλείνοντας, ο κ. Μπίρος τόνισε πως η Π.Ε. Φλώρινας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή μας.

Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

  1. "παρουσίαση των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής του Φαραγγίου"
    Θα τρελαθει αν δεν αδειασει την βεγοριτιδα
    ακουγονται πολλα για πλουσιο υπεδαφος.
    Μονο για αυτο παει στην αθηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα πόσο ψέμα μπορεί να πουλήσεις ακόμη για την Βεγορίτιδα. Δεν ισχύει τίποτα απ όσα λές. Εσύ πρότεινες συντονιστικό όργανο και ουδέποτε σου δόθηκε υπόσχεση για την δημιουργία του. Αν νομίζεις πως είσαι τόσο ξύπνιος, σε γελάσανε... Ένα κείμενο και ένα enter και ένα delete είσαι για την Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. που τον βρηκαν ρε παιδια αυτονα, ο ανθρωπος εχει ξεφύγει τελείως.
    ενω σου εχουν τραβηξει το αυτι, υπουργεια, εισαγγελεις, Πολιτεία,
    συνεχιζει λες και δεν συμβαινει τιποτα.
    με αντοχή και επιμονή υαινας, να αδειασει η βεγοριτιδα.



    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο τις εκατό μέρες του εισαι εκλεγμενος, τις 99 περασες με το πως να αδειάσεις την βεγοριτιδα
    "Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, της Π.Ε. Φλώρινας, της Π.Ε. Πέλλας, του Δήμου Αμυνταίου και της Δ.Ε.Η." ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ:
    Τζιτζικωστας, 2xΘεοδωρίδη, και οι αφεντια σου.
    (ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ)
    Πολυ σωστα σας χαρακτηρισε ο δημαρχος Εδεσσας, " λαθρεπιβάτες"


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oλα γινονται για το υπεδαφος της βεγοριτιδας, πουλακια στο διαδικτυο τιτιβιζουν για μεγαλο ορυκτο πλουτο.

    Ο Κυριος αυτος; προτεινε να δωσει το χωριο (Αγιος Παντελεημων) τις εκτασεις της Βεγορίτιδας στην Περιφερεια "ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΛΊΜΝΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο και να κράζετε κοράκια ο άνθρωπος παλεύει για το σωστό και το δίκιο. Τωρα ολοι εσείς που γράφετε εδω μεσα ανώνυμα σίγουρα δεν έχετε και τίποτα καλύτερο να ασχοληθείτε. Και τα έχετε βάλει με τους αγρότες που παράγουν και φέρνουν χρήματα στην περιοχή εδω και τόσα χρόνια. Παντού ο κύριος Μπιρος μιλάει για μια σωστή μελέτη και ορθή διαχείρηση της λιμνης με ανώτατα και κατώτατα όρια προς όφελος όλων. Ολοι ήμασταν ενάντια στην ΔΕΗ όταν πήγε να την αδειάσει ετσι και τωρα θα επρεπε να ειμαστε μαζι που καταστρέφει τα κτήματα των αγροτών που το ίδιο το κράτος τα παραχώρησε για χρήση και εκμετάλλευση. Δεν γίνετε να ανεβοκατέβαινει η λίμνη και να μην υπαρχει ενας διαχειριστικός φορέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοράκι είσαι γιατί πραγματικά ώς κόραξ μοιάζεις. Μιλάς για τα χωράφια που με βία και αναίδεια πήρατε από τους Αγιώτες εκβιαστικά;
      Η λίμνη ανεβοκατεβαίνει χιλιάδες χρόνια και οι κάτοικοι εναρμονισμένοι με αυτή την πραγματικότητα έχτισαν τα χωριά τους στα ανάλογα υψόμετρα. Όπως και το δικό σας το πρώην ψαροχώρι για να μην πω κάτι άλλο χτίστηκε σε ανάλογο υψόμετρο. Τώρα άν εσείς από την λαιμαργία που σας διακατέχει (σίγουρα όχι όλους) ώς αδιφάγα και αιμοδιψή όντα θέλετε να οργώσετε και να φυτέψετε ροδάκινα στον πάτο της λίμνης ή να φτιάχνετε κτίρια φαντάσματα βαφτισμένα ως σταβλικές εγκαταστάσεις, τότε δεν σας φταίει κανείς. Όσο για τον Μπίρο, λυπάμαι τον άνθρωπο.

      Διαγραφή
    2. Κοράκι είσαι γιατί πραγματικά ώς κόραξ μοιάζεις. Μιλάς για τα χωράφια που με βία και αναίδεια πήρατε από τους Αγιώτες εκβιαστικά;
      Η λίμνη ανεβοκατεβαίνει χιλιάδες χρόνια και οι κάτοικοι εναρμονισμένοι με αυτή την πραγματικότητα έχτισαν τα χωριά τους στα ανάλογα υψόμετρα. Όπως και το δικό σας το πρώην ψαροχώρι για να μην πω κάτι άλλο χτίστηκε σε ανάλογο υψόμετρο. Τώρα άν εσείς από την λαιμαργία που σας διακατέχει (σίγουρα όχι όλους) ώς αδιφάγα και αιμοδιψή όντα θέλετε να οργώσετε και να φυτέψετε ροδάκινα στον πάτο της λίμνης ή να φτιάχνετε κτίρια φαντάσματα βαφτισμένα ως σταβλικές εγκαταστάσεις, τότε δεν σας φταίει κανείς. Όσο για τον Μπίρο, λυπάμαι τον άνθρωπο.

      Διαγραφή
    3. Βγάλε το κόμπλεξ σου Αγιώτη για τα χωράφια που κατέχει η Βεγόρα. Αυτο ειναι το θέμα σας,να παρει η λίμνη τα Χωραφά της Βεγόρας.

      Διαγραφή
    4. Ο άνθρωπος έχει ξεφύγει εντελώς. Δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα της αρνητικής ψήφου. Καμμιά φορά τα πράγματα γίνονται χειρότερα,

      Διαγραφή
  7. πατελιοτες σας τσούζει ε! Αρχαια πολη στο Φαραγγι δεν σας χάλασε εμάς καθόλου και χωράφια και αρχαία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ο Μπίρος και ο Μούφτης καταφέρουν να αδειάσουν την λίμνη μας, τότε σίγουρα κυβέρνηση θα είναι το ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Βεγόρα θα καλλιεργεί ΜΠΑΝΑΝΕΣ!!!

      Διαγραφή
    2. Κανε όρεξη. ένα "αρχαίο" θα πάρεις

      Διαγραφή
  8. Μπίρο φαγώθηκες για να αδειάσεις την λίμνη Βεγορίτιδα *(&*&(%$%%$*&)(*)(ΥΥ)(ΥΥ_Τ και πολλά άλλα...!!!!
    Μήπως αν έκανες και κάποια δήλωση ότι μέσα σε αυτήν βρίσκεται ο Τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ? Γιατί άλλη πιο γύφτικη δικαιολογία δεν θα μπορέσεις να βρείς να πείσεις αναγκέφαλους!
    Τα χωράφια ολονών σας είναι 1 επί 2 και μισό μέτρο χώμα από πάνω σας αχόρταγοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρα τα αρχαια την δεκαετια του 60 ηταν μεσα στο νερο, ετσι δεν υπαρχει κανενα προβλημα να ξανα καταποντιστουν οπως και οι καταπατιμενες εκτασεις. Δε θα ξερανουμε ολο τον καμπο της Βεγοριτιδας για να περνανε καλα οι καταπατητες ενθεν κακειθεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπίρο και Θεοδωρίδη η Έδεσσα θα σας βάλει μυαλό σε εσάς όσα τρίκ και αν σκαρφίζεστε την λίμνη δεν θα την ακουμπήσετε. Δεν καταλαβατε τι σας είπε ο Υπουργός στο Αμύνταιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .