ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 Εντελώς αναίτια επισκέπτες των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου Φλώρινας επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν δύο γιατρούς καθώς και νοσηλεύτρια των εξωτερικών ιατρείων, την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015.
Η Διοίκηση του νοσοκομείου πρόκειται να ασκήσει κάθε της νόμιμο δικαίωμα
για να προστατέψει τη γαλήνη στο νοσοκομείο και τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων   όπως είπε η πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Βούλα Κετσετσή.
Τόσο η νοσοκομειακή επιτροπή των γιατρών όσο και το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλουν την απαράδεκτη και αναίτια βία που υφίστανται και  αποτελεί πλέον συχνό φαινόμενο και προχώρησαν σε δίωρη στάση εργασίας στις 18.3.
Στην κοινή ανακοίνωση τους το σωματείο εργαζομένων και η νοσοκομειακή επιτροπή, αναφέρουν τα εξής:
«Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό που συνέβη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Φλώρινας το βράδυ της τρίτης 17 Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα συνοδοί επιτέθηκαν αρχικά φραστικά και στη συνέχεια έδειραν άγρια δυο γιατρούς της χειρουργικής κλινικής που εφημέρευαν, καθώς και την νοσηλεύτρια των εξωτερικών ιατρείων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.
Αναφέρουμε ότι τέτοιου είδους περιστατικά συμβαίνουν ολοένα και συχνότερα τα τελευταία χρόνια στο δημόσιο σύστημα υγείας. Γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι, δέχονται φραστικές επιθέσεις και ξυλοδαρμούς από εξαγριωμένους ασθενείς και συνοδούς.
Τονίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Φλώρινας είμαστε στην ίδια πλευρά με τους ασθενείς και ότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτησή τους, πολλές φορές ξεπερνώντας τα όρια της αντοχής μας. Θεωρούμε άδικο, η οργή των ασθενών να στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονται σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες και δεν φέρουν καμία μα καμία ευθύνη για την λειτουργία και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία.
Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι η ισοπέδωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η οικονομική ανέχεια των συμπολιτών μας οδήγησε σε αυξημένη προσέλευση των ασθενών στο νοσοκομείο, οι οποίοι ταλαιπωρούνται καθημερινά από την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.
Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, ότι το δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα το Νοσοκομείο Φλώρινας, λειτουργεί με τραγικές ελλείψεις προσωπικού και διαρκώς μειούμενη χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια που είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της ασκούμενης πολιτικής των περικοπών στην υγεία. Για τον λόγο αυτό προχωρήσαμε πέρυσι, 3 Σεπτεμβρίου, στο Παμφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο.
Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι εμείς πρώτοι αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας το οποίο θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη.
Πρέπει να γνωρίζουν όμως οι συμπολίτες μας ότι τέτοιου είδους περιστατικά και συμπεριφορές  είναι  κατακριτέα και δεν γίνονται αποδεκτά.
Καταγγέλλουμε λοιπόν την επίθεση στους συναδέλφους μας, και προχωρούμε αύριο 19 Μαρτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης, σε δίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι».
 Από την πλευρά τους οι Ρομά ισχυρίζονται πως υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση εξέτασης του παιδιού τους από χειρουργό καθώς και για ρατσισμό.
Ζητούμε από την Διοίκηση να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο και να πράξει ότι προβλέπεται για την π
/parathrhthsflorina.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η ΚΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΣΑΣ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ. ΓΕΜΑΤΕΣ ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ ΑΓΕΝΕΙΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ "ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ" ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ.
    ΑΣΘΕΝΟΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΚΟΙ ΤΟΥ ΜΠΟΞ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΤΕ ΤΗΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΑΣ Η ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ.
    ΑΥΤΑ ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΙΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΝΑ "ΕΜΠΑΛΑΚΕΙΤΕ" ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΙΣΤΕ ΓΑΤΑΚΙΑ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΣΑΣ ΤΥΧΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΗΤΑΝΕ ΟΙ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΑΣ (ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΑΓΑΖΑΝΕ) ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΘΝΙΚΟΤΕΣ "ΛΙΓΟΤΕΡΟ" ΑΝΕΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΛΑΔΗ, ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΗΣΑΝΤΕΣ, ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΚΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ (ΤΟΥΣ "ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ" ΑΝΕΚΤΙΚΟΥΣ) ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.

      ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΑΚΙ;

      Διαγραφή
    2. ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΡΥΦΟ(ΦΑΝΕΡΟ)ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

      ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ "ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ";
      (ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΕΩ, ΤΟΝ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"...)

      Διαγραφή
  2. .....Δηλαδη μονο ενας δαρμενος-κακομοιριασμενος γιατρος ειναι αξιος να υπηρετει την ευγενικη αφενντομουτσουναρα σου που βρωμαει απ την απλυσια και τη βλακεια???ΑΘΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζέψου έχεις παρεκτραπεί! Μετά από μια ηλικία είπαμε: Τσαγάκι, γιαουρτάκι και λεξοτανίλ. Γιατί αν εσύ αντιμετώπιζες την μουτσουνάρα σου σε μια δημόσια υπηρεσία και την συμπεριφορά σου, θα μας είχες ζουρλάνει με τα ...αριστερίστικα κατεβατά σου. Καληνύχτα Αγγελε.

      Διαγραφή
  3. Ακου ψιλο-φασιστακο 10'22 ειναι ρατσιστκο να στελνεις για τσαγακι εναν εργαζομενο 65 χρονων σημερα....Εκτος αν η αφεντια σου εισαι συνταξιουχος απ τα 50 χρονια σου και με βλεπεις για μαθουσαλα...ΑΘΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με σενα η λεξη φασισμος ( όπως και τοσες αλλες) εχει χασει το νοημα της. ο φασισμος μου εγκειται στο οτι σε εθιξα μαλλον.

      Διαγραφή
  4. Tο σχόλιο του πρώτου η πρώτης σχολιαστή-στριας (;) προφανώς προσδίδει άρωμα προβοκατόρικης στοχευμένης και απολίτιστης συμπεριφοράς η προτροπής σε βία από μέρους του η της ΄(;) σε άλλους το οποίο δεν χρειάζεται απάντηση. Και ο πιο αδαής καταλαβαίνει τα κίνητρα και τα κατώτατα ένστικτα που κρύβει στον αρρωστημένο εγκέφαλο του ή της . Κι αυτό γιατί με την "λογική" του όσοι δεν εξυπηρετιόμαστε μέσα σε πέντε λεπτά σε δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις, καταστήματα , γραφεία, ιατρεία, φαρμακεία , κλινικές κλπ να προσφέυγουμε σε παρόμοιου τύπου συμπεριφορές βίας τραμπουκισμου ξυλοδαρμού βιαιοπραγιών . Δυστυχώς άτομα του "είδους" κάθονται με τις ώρες σαν "γατάκια" στην ουρά των Τραπεζών για να εισπράξουν το "τσέκι" , προτρέπει τους άλλους στην βία, και όταν έρχεται στο νοσοκομείο ψάχνει γνωστούς γείτονες, συγγενείς η πολιτικά πρόσωπα για να παρακάμψει την σειρά αναμονής στα επείγοντα που λειτουργουν και σαν εξωτερικά ιατρεία για να γράψει τα φάρμακα, να μην περιμένει με την σειρά του για τις μικροβιολογικές εξετάσεις η ακτινογραφίες του, για να νοσηλευτεί σε μονόκλινο θάλαμο και στο τέλος να πάρει εξιτήριο ΄νύχτα χωρίς να πληρώσει συμμετοχή για τις υπηρεσίες που του προσφέρει το νοσοκομείο που απέμεινε με ελάχιστους γιατρούς και νοσοκόμες τους οποίους δεν θα αντιμετώπιζε σαν ...ΔΟΥΛΟΥΣ αν ήταν σε ιδιωτική κλινική ( κεί πληρώνει μετρητοίς η σε δόσεις εις το έπαρκο τις υποχρεώσεις του σαν άσθενής η επισκέπτης ασθενή) η σαν αντικείμενα εκτόνωσης της αρρωστημένης του -της συμπεριφοράς και νοοτροπίας του.
    Η συμπεριφορά που αναφέρει θα ήταν καλύτερη εάν ήταν καλύτερες τόσο οι συνθήκες όσο και η νοοτροπία του ίδιου .Φυσικά αν έτρωγε ένα χέρι ξύλο από δέκα άτομα ανυπεράσπιτος ίσως να μην είχε την ίδια άποψη τόσο αυτός όσο και τα όμοια του ανθρώπινα υποκείμενα...Αυτό θα το απέτρεπα σαν άνθρωπος με νοημοσύνη ( όχι βέβαια ..πιθήκου που προτρέπει άλλους πιθήκους στην βία και την τρομοκρατία ) Η προτροπή σε ενέργειες βίας και τρομοκρατίας άς γνωρίζει ο η πρώτος πρώτη σχολιαστής -στρια επισύρει νομικές κυρώσεις, πρόστιμα και φυλάκιση .Πρεπει να γνωρίζει και κάτι άλλο...ότι μπορεί να σχολιάζει ανώνυμα αλλα υπάρχει η δυνατότητα από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να εντοπισθεί και να οδηγηθεί στο γραφείο του εισαγγελέα για ένα .."καφεδάκι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κύριος Κοτακιδης τιμά με την παρουσία του το νοσοκομείο. Φλώρινας Γιάννης Στάμος. Π.προεδρος Νοσοκομείου φλωρινας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .