Το ξέσπασμα ενός αγανακτισμένου πατέρα….



Αγαπητοί αναγνώστες
Ονομάζομαι Κοϊμτσίδης Θεοδόσιος και είμαι γονέας ενός εκ των παιδιών που βρίσκονται στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.Είμαι αυτός ο οποίος ασχολείται περισσότερο με το μίζον θέμα του Βοηθητικού Προσωπικού
καθώς και με άλλα θέματα που αφορούν την λειτουργία του Σχολείου.Και αυτό γιατί θέλω το καλύτερο, τόσο για το παιδί μου, όσο και για όλα τα παιδιά που βρίσκονται εκεί.
Θεωρώ καθήκον μου, να αγωνιστώ από την πλευρά των γονιών και αυτό γιατί ορισμένοι από αυτούς δεν έχουν την δυνατότητα να το πράξουν.
Με τα λόγου γνώσεως σας λέω λοιπόν τα εξής:
Το βοηθητικό προσωπικό είναι η πιο δύσκολη ειδικότητα που υπάρχει σε ένα ειδικό σχολείο. Όπως αντιλαμβάνεστε, θα πρέπει να έχει την γνώση, την εμπειρία, αλλά και το σθένος να μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο στις απαιτήσεις του κάθε παιδιού, όσο και σε συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντί τους. Όταν τα παραπάνω, δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα, τότε θεωρώ ότι και εσείς όπως και εγώ, θα ζητούσατε την αλλαγή-αντικατάσταση του προσωπικού αυτού, γιατί μιλάμε για βαριές αναπηρίες.
Η καθημερινή φροντίδα των παιδιών αυτών δεν είναι εύκολη υπόθεση και δεν μιλάμε για μια ‘’απλή αλλαγή πάνας’’, όπως ειπώθηκε.
Το κάθε παιδί έχει την ιδιαιτερότητά του και διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Θέλει να το φροντίζεις, να το ταϊζεις, να το αλλάζεις, να σκουπίζεις τα σάλια του, να το συνοδεύεις στην τουαλέτα κλπ. Αν δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά, δεν μπορείς δηλαδή να εξυπηρετήσεις τις ανάγκες αυτές, τότε δεν έχεις λόγω ύπαρξης στην θέση αυτή.
Πόσο μάλλον όταν το βοηθητικό προσωπικό το παραδέχεται μόνο του, ότι αυτό είναι πέρα από τις δυνατότητές του και ότι αναγκάζετε να το κάνει και μάλιστα το παραδέχεται παρουσία μαρτύρων.
Αυτός είναι ο μόνος λόγος για την αντιπαράθεσή μου αυτή και κανένας άλλος.
Ξέρετε, θα πρέπει κάποτε όλοι μας να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό που πιστεύουμε σωστό και δίκαιο, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι ένα τόσο ευαίσθητο θέμα και αφορά αθώες παιδικές ψυχές.
Όλο αυτό το διάστημα με μεγάλη πραγματικά υπομονή, ακούω αρκετά και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πέσουν επιτέλους οι μάσκες των ανωνύμων.
Διάβασα στο blog της Κρουά-Κρουά πως ο κύριος ανώνυμος λέει: ‘’ότι δεν έλειψαν οι συκοφάντες και οι λασπολόγοι ποτέ σε αυτή την χώρα’’, συμφωνώ και εγώ ότι δεν έλειψαν, ούτε θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν, αν πραγματικά δεν αλλάξουμε και εμείς και μείνουμε προσκολλημένοι στην παλιά νοοτροπία.
Διαβάζω ότι ο κύριος Ανώνυμος, διάβασε ‘’εντελώς τυχαία’’ την καταγγελία στο blog, λυπάμαι που θα τον απογοητεύσω αλλά ξέρω ότι τον ‘’ενημέρωσαν’’, ότι στο συγκεκριμένο blog υπάρχει κάτι που τον αφορά, άρα δεν είναι εντελώς τυχαίο.
Διαβάζω ότι η νεαρή κυρία εργάστηκε 5 χρόνια με ΑΜΕΑ, 3 χρόνια με ΑΣΕΠ και τώρα με ΕΣΠΑ, νομίζω κάνουν 4 χρόνια, αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν περιπτώσεις ΑΜΕΑ με λιγότερες απαιτήσεις από κάποιες άλλες, εκεί δεν διαφωνώ, μπορεί να τα πήγε καλύτερα. Εδώ όμως , όπως προανέφερα, μιλάμε για βαριές αναπηρίες (διάφορα σύνδρομα, αυτισμός, νοητική υστέρηση, επιληψία και βαριές κινητικές αναπηρίες).
Διαβάζω επίσης, ότι κάποια κυρία ‘’παρακάλεσε’’ τον κύριο
<< ΠΑΣΟΚΟ >> να μεσολαβήσει για να γίνει κάποια αλλαγή με την κόρη του, ξέρω πολύ καλά ότι του ‘’ζήτησε’’ να γίνει αλλαγή με την κόρη του γιατί η κόρη του δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της.
Απευθυνόμενος στον κ. << ΠΑΣΟΚΟ >> σε αυτόν που κατ’ ομολογία του ‘’κινεί τα νήματα’’, ‘’έχει τις άκρες’’ και ‘’λύνει και δένει’’, θέλω να του πω ότι: ‘’σας βγάζω το καπέλο’’. Αυτό γιατί αν και συνταξιούχος εκπαιδευτικός, συνεχίζει με την ιδιότητα του διευθυντή να διοικεί ένα Σχολείο και μάλιστα το Ειδικό, με το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση.
Το λέω αυτό γιατί αν και ‘’απών’’ είστε πολύ καλά ενημερωμένος για το περιεχόμενο των συζητήσεων (για το συγκεκριμένο θέμα), πριν καλά καλά αυτές ολοκληρωθούν και δεν σας κρύβω ότι επηρεάζεται την λειτουργία του Σχολείου. Αν στην θέση της κόρης σας βρισκόταν μια άλλη ‘’νεαρή κυρία εργαζόμενη’’ θα είχε την ίδια αντιμετώπιση από τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου ή θα άλλαζε κάτι; Πιστεύετε ότι θα είχαν το ίδιο μαχητικό πνεύμα για την παραμονή της στην θέση αυτή ή θα προχωρούσαν στις όποιες ‘’νόμιμες ενέργειες’’;
Το ρωτάω αυτό γιατί μέχρι τώρα, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων (αν και μέσα σ’ αυτόν, θεωρώ ότι υπάρχουν και φωνές με αντίθετη άποψη) δεν έχει έρθει σε συμβούλιο (έχει ζητηθεί πολλές φορές) για να πάρει μια απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα. Όχι κατά βάση αρνητική προς την νεαρά κυρία. Αντ’ αυτού ο Διευθυντής με νύχια και με δόντια κάνει το παν για να μην συνέλθει ο Σύλλογος και αρκείτε σε παρατηρήσεις όπως είπε, για το πώς να κάνει καλύτερα την δουλειά της και στον αυταρχικό εξαναγκασμό Βοηθητικού Προσωπικού από άλλη Σχολική Μονάδα (5ο Δημοτικό) για να κάνει την δουλειά της νεαράς, γιατί αλλιώς θα ζητήσει την αξιολόγησή της από τον Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής, άκουσον άκουσον και ζητάει την βοήθεια του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Σχολείου.
Όλα τα παραπάνω είναι αληθινά περιστατικά και μας δείχνουν κάτι πολύ καθαρά. Μας δείχνουν ότι κάνετε το παν για το καλύτερο της κόρης σας και αυτό σας τιμά ιδιαίτερα, μην ξεχνάτε όμως ότι προσπαθώ και εγώ να κάνω το καλύτερο για το δικό μου παιδί και λυπάμαι που τα ‘’πιστεύω μας’’ δεν ταυτίζονται. Οπότε ΝΑΙ περιμένω να δω και το ‘’άλλο σας πρόσωπο’’ όπως ήδη έχετε διαμηνύσει.

Με τιμή
Κοϊμτσίδης Θεοδόσιος

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Ντροπη αν συμβαινει κατι τετοιο.Με πληγει πραγματικα κ με προβληματιζει ιδιαιτερα.Πρεπει να υποστηριζουμε αυτο που κανουμε κ να το κανουμε με αγαπη γιατι τα παιδια το νοιωθουν πρεπει να τους εξασφαλιζουμε ασφαλεια.Τιποτα δε μας εξαναγκαζει να κανουμε κατι περα του νομου...αν δε το αντεχουμε τοτε γιατι το επιλεξαμε;Οταν βρισκεσαι σε ειδικο σχολειο δεν υφιστανται το κατα επιλογη ο ενας βοθαει τον αλλον,υπαρχει συνεργασια, αλληλοβοηθεια, κατανοηση, αγαπη μονο αγαπη, σθενος δυναμη ψυχης. Η το αντεχεις η δε το αντεχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΙΜΤΣΙΔΗΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΔΟΛΙΩΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο Κος ΚΟΙΜΤΣΙΔΗΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΟΥ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυριος κοιμτσιδης δεν μιλαει ανωνυμα,εσυ φοβασαι?

      Διαγραφή
  3. Κοϊμτσίδης Θεοδόσης20 Νοεμβρίου 2014 στις 3:11 μ.μ.

    Κύριε Ανώνυμε 08:39 π.μ.. Πραγματικά λυπάμαι αλλά πιστέψτε με, δεν απέκρυψα δολίως τίποτα, απλώς δεν το γνώριζα. Σ' ευχαριστώ πολύ που με ενημερώνεις, έτσι θα μπορέσω πιο εύκολα να καταλάβω κάτι που με απασχολεί ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, αν όπως κατά τα λεγόμενά σου ''Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙ'' τώρα καταλαβαίνω γιατί έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε.
    Λες, ''ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΟΥ'', σκεφτόσουν την θέση του TOMSEN στην Τρόικα?
    Πέρα από αυτά όμως, θεωρείς ότι με γνωρίζεις τόσο καλά ώστε να έχεις την δυνατότητα και το δικαίωμα, να αμφισβητείς την προέλευση του κειμένου που ενυπόγραφα αναρτήθηκε?
    Σου γνωρίζω λοιπόν ότι την υπογραφή μου δεν την έβαλα ποτέ, αλλά ούτε και θα την βάλω όπου και όπου.
    Αν τώρα η αλήθεια δεν είναι αυτή, σε παρακαλώ, ενυπόγραφα πλέον από την μεριά σου, θα ήθελα να μου πεις την δική σου αλήθεια.

    Ευχαριστώ
    Κοϊμτσίδης Θεοδόσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .