Ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων στη Βεγορίτιδα (video)



Σήμερα στις 12:08 μ.μ. προσυδατώθηκε το πρώτο υδροπλάνο στη Βεγορίτιδα και συγκεκριμένα στην προβλήτα του Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου.
Με την πρώτη αυτή πτήση ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές πτήσεις των υδροπλάνων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις των υδατοδιαδρόμων από την εταιρία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», που έχει αναλάβει τον φάκελο για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Βεγορίτιδας.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση και προσυδάτωση στη Βεγορίτιδα έγινε με υπερελαφρό υδροπλάνο, ενώ θα ακολουθήσουν και δοκιμαστικές πτήσεις με άλλους τύπους υπερελαφρών υδροπλάνων.
Η αρχή έγινε και το υδατοδρόμιο της Βεγορίτιδας φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο λιμναίο υδατοδρόμιο της χώρας.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης τόνισε την αναπτυξιακή διάσταση του υδατοδρομίου αφενός για τις μετακινήσεις των κατοίκων και αφετέρου των πολυάριθμων επισκεπτών των τουριστικών προορισμών της ευρύτερης περιοχής. Αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική βούληση για δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα μας και τη σημαντική συμβολή του Υφυπουργού κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου στη μεγάλη αυτή αναπτυξιακή προσπάθεια.

Στην πρώτη προσυδάτωση υδροπλάνου στη Βεγορίτιδα παρών ήταν και ο υπεύθυνος υδατοδρομίων της εταιρίας κ. Πολυχρόνης Ροντογιάννης, που αναφέρθηκε σε τεχνικά ζητήματα και στο χρονοδιάγραμμα της αδειοδότησης του υδατοδρομίου.


Δείτε το βίντεο:


Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της εταιρίας Ελληνικά Υδατοδρόμια

Αθήνα,14 Απριλίου 2014

Η εταιρεία “Ελληνικά Υδατοδρόμια” στα πλαίσια της συνεργασίας της με τον Δήμο Αμυνταίου για την αδειοδότηση Υδατοδρομίου στην λίμνη Βεγορίτιδα έχει ήδη εκπονήσει τα απαιτούμενα εγχειρίδια του Υδατοδρομίου.
Παράλληλα εξασφάλισε την παρουσία υπερελαφρού - εκπαιδευτικού Υδροπλάνου το οποίο θα πραγματοποιήσει πτήσεις επιθεώρησης προκειμένου να επιλεγούν, μετά από πτητικό έλεγχο, τα βέλτιστα σημεία για την ασφαλή προσυδάτωση των Υδροπλάνων στην λίμνη Βεγορίτιδα.

Η “Ελληνικά Υδατοδρόμια” προχωράει συντονισμένα στην υλοποίηση του σημαντικότατου στόχου που έχει θέσει ο Δήμος Αμυνταίου να δημιουργήσει το πρώτο υδατοδρόμιο σε λίμνη στην Ελλάδα, μετά την ψήφιση του Ν.4146.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της “Ελληνικά Υδατοδρόμια” Τάσος Γκόβας αναφέρει: “Το νομοθετικό πλαίσιο μετά και την υπογραφή των ΚΥΑ, που αποτέλεσε στρατηγική προτεραιότητα του Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτη και του αρμόδιου Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, είναι ολοκληρωμένο και λειτουργικό. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μετά την λίμνη Βεγορίτιδα θα αδειοδοτηθούν Υδατοδρόμια και σε άλλες λίμνες της χώρας μας γεγονός που θα επιτρέψει στα Υδροπλάνα να συνδέουν, πέρα από τα νησιά, και σημαντικές παραλίμνιες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας”.



Δημοσίευση σχολίου

23 Σχόλια

  1. ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα στης εταιρίας και θα απαντηθούν όλες οι απορίες.... http://waterairports.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδη εσενα σου απαντηθηκαν οοολες οι αποριες με 3 φωτογραφιες που υπαρχουν ολο και ολο στην ιστοσελιδα ???μωρε μπραβο ......
      ααα κυριε δημαρχε μπορειτε να μας πειτε γιατι διαλεξατε αυτη την εταιρια και οχι την αντιπαλη της ?? ετσι για να ξερουμε ..

      Διαγραφή
    2. Μπράβο βρήκατε να πείτε αρνητικά σχόλια και για τα υδροπλάνα.
      Βρε δεν ντρέπεστε.

      Διαγραφή
    3. προς 2:58.... ελα πλάκα κανεις που ΔΕΝ κατάλαβες οτι το σχόλιο με την ιστοσελίδα ήταν ειρωνικο!!!

      Διαγραφή
    4. εδωσα εμφαση μπας και συγκινηθει κανεις να μπει στον κοπο να δει την σελιδα αλλα τελικα ολα ειναι ματαιος κοπος.. οι αναγνωστες αυτου του μπλογκ ειναι τριων κατηγοριων, η πλειοψηφια ειναι τυφλοι οπαδοι του ενος ειτε του αλλου και οτι τους λενε το πιστευουν πιο φανατικα και απο ευαγγελιο και μια τριτη κατηγορια πιο πονηρεμενοι που δυστυχως σε ποσοστο δεν πιανουν ουτε το σημερινο πασοκ

      Διαγραφή
  2. Για να έχουμε καλή ενημέρωση,τους ασθενείς από το Κ.Υ.Αμυνταίου,τώρα που δεν έχει ασθενογόρο,θα τους κουβαλάνε τα υδροπλάνα;Είναι μια καινοτομία και αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι εκπληκτικό αυτό που γίνεται στον δήμο μας παρα τις Κασανδρες που θα ήθελαν το αντίθετο
    Συγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι θα γίνει με τα πουλιά,τα ψάρια,τους ψαράδες,γενικότερα με την πανίδα που υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι γίνεται σε όλα τα μέρη του κόσμου που έχει υδροπλάνα και εκπληκτική φύση (πχ Καναδά). Απολύτως τίποτα. Η φύση συνεχίζει χωρίς κανένα πρόβλημα.
      Οι ψαράδες και τα ψάρια γιατί να έχουν κανένα πρόβλημα;.

      Διαγραφή
    2. Ο καθε αμορφωτος γραφει τη γνωμη του χωρις να ξερει το παραμικρο! Να σκεφτεστε περισσοτερο απο οσο μιλατε!

      Διαγραφή
  5. Και Μούγκα ο Θεοδωρίδης.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα πραγματι μας βουλωσες...Τετοια επιτυχια ποιος το περιμενε? Θα κανουμε ομαδικο χαρακιρι..

      Διαγραφή
  6. καμια εκτιμηση για τις τιμες υπαρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτοί λένε για 1,5 χρόνο μετά ο Μάκης λεεί για 3 μήνες..αστα να πάνε! υποδομές θέλει να κάνει για να τα αρπάξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μακης δεν έχει αναγκη να αρπάξει..
      Άλλοι είναι οι μουφαδοροι αρπαγες

      Διαγραφή
  8. ΜΟΥΦΑ ΜΟΥΦΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιες τιμές ρε; μετά τις εκλογές πάλι θα βλέπουμε τα αεροπλάνα στον ουρανό και θα αναρωτιομαστε αν μας ψεκαζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οι τιμές απ ότι έχω ακούσει θα είναι γενικά προσιτές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΟΥΦΑΚΙΑ ΖΟΡΙΣΤΗΚΑΤΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΜΟΥΦΑΣ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΚΟΜΑ?Η ΖΑΛΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΜΟΥΦΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ........ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΜΑΣ......4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ ΣΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .