Αιφνίδιος θάνατος εργαζομένου στις Αρχαιολογικές ανασκαφές Αμυνταίου (Συνέβη τώρα)



Πριν λίγο , σύμφωνα με πληροφορίες, 57 χρονος κάτοικος
Αετού, έχασε την ζωή του την ώρα που εργαζόταν στις Αρχαιολογικές Ανασκαφές στο ορυχείο Αμυνταίου. Οι  τελευταίες πληροφορίες μας  λένε πως ο άτυχος άντρας υπέκυψε μετά από ανακοπή που υπέστη.
Το λυπητερό αυτό συμβάν έβγαλε στην επιφάνια  ένα μεγάλο πρόβλημα…. Την  έλλειψη γιατρού στον χώρο των ανασκαφών, αλλά και άλλα σοβαρά θέματα που αφορούν την υγιεινή των εργαζομένων τα οποία ερευνούμε και θα σαν ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες.  

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. Να πας για να βγαλεις ενα μεροκαματο και αν σου τυχει κατι οπως τωρα,να μην υπαρχει ουτε καν γιατρος για να σου προσφερει πρωτες βοηθειες...ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ. Με τις ζωες των ανθρωπον παιζουνε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισώς για αυτό θα πρέπει να παρακολουθούμε και εμεί οι απλοί πολίτες μαθήματα πρώτων βοηθειών.Συμφωνώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει γιατρός στον χώρο εργασίας,αλλά δεν υπάρχει παντού και σε όλους τους χώρους εργασίας.Ας παρούμε λοιπόν εμείς την ζωή μας στα χέρια μας,Ένας να ήξερε πρώτες βοήθειες θα τον είχε σώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει εργαζόμενη νοσηλεύτρια κ εργαζόμενος που έχει περάσει σχολείο πρώτων βοηθειών αλλά τι να κάνουν οι άνθρωποι αν δεν έχει εξοπλισμό κ έναν γιατρό...

      Διαγραφή
  3. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα για το θεμα πρωτων βοηθειων. Χρειαζεται καλη εκπαιδευση ετσι ωστε να εχεις το επιθυμητο αποτελεσμα. Αλλωστε ο καθενας μπορει να παρακολουθησει σεμιναρια πρωτων βοηθειων. Το θεμα ειναι ποιος θα τα καταφερει εκεινη την στιγμη απο το αγχος η τον πανικο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εαν γνωριζεις καλα τα τα βηματα της καρδιοαναπνευστικης αναζωογονησης κ δρασεις αμεσα (μεσα σε 4 λεπτα που χρειαζεται για να οξυγονοθει ο εγκεφαλος) και αν ξερεις πως να αντιμετωπισεις και να αξιολογισεις ενα καρδιακο περιστατικο,κατι θα καταφερεις μεχρι να ερθει το ασθενοφορο...το θεμα ειναι οτι εκεινη την στιγμη τα χανεισ,και δεν επιχειρουν καποιο να βοηθησουν,οχι επειδη δεν θελουν,αλλα επειδη ερχεται κατι αποτομο. Γι αθτο χρειαζεται ψυχραιμια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όοοολοι οι φιλόσοφοι πάλι παρών κάτω απο το άρθρο,,,,, Συλλυπητήρια στην οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΛΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ.. ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και το ασθενοφορο ηρθε μονο με τον οδηγο και χωρις γιατρο....Ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΎ ΦΟΒΟΥΜΑΙ ότι σε λίγο καιρό ούτε ασθενοφόρο ούτε οδηγός ίσως και ούτε κέντρο υγείας ούτε αγροτικά ιατρεία θα υπάρχουν στο Αμύνταιο Όλες οι δομές υγείας στην Φλώρινα και Αμύνταιο θα βγούν στο σφυρί Τα χειρότερα δεν τα είδαμε ...έρχοντε...Ας είναι καλά οι τοπικοί που κοιμούντε...Τα συλληπητήρια στην οικογένεια του εκλιπώντος εργαζόμενου στις αρχαιολογικές ανασκαφές.

      Διαγραφή
  8. Παρακαλώ πολύ εφόσον δεν γνωρίζετε τις συνθήκες μην σχολιάζετε γενικά και αόριστα.Προσπαθήσαμε με όσες γνώσεις διαθέτουμε και με ψυχραιμία να τον βοηθήσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε.Η παρουσία Γιατρου στον χώρο ΕΠΙΒΆΛΕΤΕ!!!!Δεν είναι στις αρμοδιότητες κανενός εργαζομένου να γνωρίζει πως θα βοηθήσει σε μια τέτοια περίπτωση.Είμαστε πάνω απο 600 άνθρωποι εκεί σχεδόν κάθε ηλικίας.Είναι τουλάχιστον παράλογο να μην υπάρχει ένας γιατρός και τα απαραίτητα φάρμακα.Είμαι ακόμα συγκλονισμένος.Καλό παράδεισο στον φίλο Γιωργο και να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ.

      Διαγραφή
  9. ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΙ ΥΠΟΨΥΦΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΑΖΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΣΚΑΤΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ. ΤΑ ΣΥΛΙΠΗΤΙΡΙΑ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .