Καταγγελία κατά του Υπουργού Πολιτισμού και της ΔΕΗ από το Σωματείο Εργαζομένων στις Αρχαιολογικές Ανασκαφές Αμυνταίου



Απλήρωτοι οι εργάτες στις Αρχαιολογικές Ανασκαφές στο Ορυχείο Αμυνταίου- Φιλώτα


Ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στις Αρχαιολογικές Ανασκαφές Αμυνταίου, Πέτρος Βασιλειάδης, μας κατήγγειλε, τον οικονομικό εμπαιγμό που βιώνουν οι εργαζόμενοι, από το Υπουργείο αυτή τη φορά….  
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη, οι 800 και πάνω  εργάτες έχουν περιέλθει στα πρόθυρα της οικονομικής εξαθλίωσης, καθώς σε λίγες ημέρες τελειώνει και ο Μάρτιος  και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα του Φεβρουαρίου!
Ο κόσμος που εργάζεται στις Αρχαιολογικές ανασκαφές, είναι άνθρωποι που περιμένουν το μεροκάματο για να ζήσουν τις οικογένειες τους, με την πλειοψηφία τους   να μη έχει άλλους βιοποριστικούς πόρους, σήμερα, με την καθυστέρηση  μηνών των δεδουλευμένων τους, οι οικογένειες αυτές έχουν περιέλθει στα πρόθυρα της οικονομικής εξαθλιώσεις, με πολλούς από αυτούς, να αδυνατούν ακόμα και να   προσέλθουν στον χώρο εργασίας, καθώς δεν έχουν να βάλουν βενζίνη στα αυτοκίνητα για την μετακίνηση τους.
Όταν το έργο των Αρχαιολογικών Ανασκαφών το πήρε το Υπουργείο, οι εργάτες αισθάνθηκαν ασφάλεια και αίσθημα ανακουφίσεις, καθώς όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν  με τους  προηγούμενους  ιδιώτες  εργολάβους  που είχαν  το έργο…η ασφάλεια αποδείχτηκε απατηλή!!!
Η Διοίκηση της ΔΕΗ, τι κάνει για όλα αυτά; Είναι άμοιρη ευθυνών;
Πότε επιτέλους θα σταματήσουν να παίζουν με τον πόνο των εργατών;
Ποτέ δεν ζήτησαν ελεημοσύνη… ζήτησαν και ζητούν αξιοπρεπή συνθήκες εργασίας!!

Δημοσίευση σχολίου

18 Σχόλια

  1. Αυτα να τα βλεπουν οι ψευτοθοδωροι...
    οΙωσηφιδης μας πληρωνε και με το παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτα να τα βλεπουν οι ψευτοθοδωροι...
    οΙωσηφιδης μας πληρωνε και με το παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ. ΓΑΙΑ -ΜΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ .
    THE BEST OF THE BEST.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο γαύρος χαίρεται για τα λευτα του Μαρινακη, το παοκι χαίρεται για τα λευτα του Σαββίδη και εσυ χαίρεσαι για τα λευτα του Μάκη. Μαντεψε τι κοινο έχετε μεταξύ σας;;;;;;;;;;; αναρωτιέμαι μεχρι ποια βαθμίδα εχεις προχωρήσει στην εκπαίδευση;

      Διαγραφή
    2. 8:33 είναι πολύ ευκολο για σένα ποιος άνθρωπος προοδεύει (μιλάω για τον Ιωσηφιδη)να υποβιβάζει τα έργα του ο κόσμος όμως είναι ευχαριστημένος και δεν σε πιστεύει πια όση λάσπη και να ρίχνεις.
      Το μονο που καταφέρνει είναι να μας δείχνεις τι ηλίθια και αισχρά ψέμματα χρησιμοποιήτε σαν αντιπολίτευση.δεν τον ήξερα ,ήξερε οτι δεν τον είχα ψηφίσει ,και του ζήτησα δουλεια.
      Εσάς δεν σας ξανά πιστεύω για τί ποτε δεν τηρησατε τις υποσχέσεις σας.καλά σας βγαλανε ψευτοθοδωρους! Σας παει γάντι!ΓΔ

      Διαγραφή
    3. Όσο τον βρίζεται τον Ιωσηφίδης και του πέτατε λασπες τόσο σας καταλαβαίνουμε ΜΕ τι καθαρματα έχουμε να κανουμε.δεν σας θέλουμε να πάτε αλλου...

      Διαγραφή
  4. τωρα τον ψαχνεται... προσεχτε να μην τον ψαχνουμε και στον δημο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις δίκιο. Η αξια σου ειναι 20 ευρώ τη Μέρα. Και του άλλου εκατομμύρια. Μπραβω σου συνέχισε ετσι κ θα πας μπροστά... να δω τι θα λες στα παιδια σου αυριο μεθαύριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ούτε μια γάζα δεν υπάρχει πάλι ,απλήρωτοι, κι ακομα καθόμαστε έτσι.. Ξυπνήστε ρεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΕΛΟΣ! ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως οι εργαζόμενοι είναι συνεπείς στο ωράριό τους και στην εργασία τους, έτσι και ο εργοδότης οφείλει να είναι συνεπής στην καταβολή των δεδουλευμένων.
    Κι όμως κι όμως...
    Τελικά σ' αυτή τη χώρα τίποτε δεν είναι αυτονόητο. Κρίμα!
    Πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι κάποιος, για την έκβαση των πραγμάτων και την έξοδο από την πολυετή κρίση βλέποντας κάτι τέτοια;
    Έγινε η Γερμανία στα μάτια του Έλληνα, παράδεισος. Δεν είναι παράδεισος η Γερμανία αλλά το εργασιακό τοπίο στην Ελλάδα κόλαση!
    Πώς να μην κάνει κανείς δεύτερες σκέψεις και να γίνεται ευάλωτος σε κάθε μορφής φήμες που μιλούν για διάφορα συμφέροντα περί της Αρχαιολογίας.
    Όταν κάναμε απεργία, τότε που έπεφταν κεφάλια -δέκα τρία παρακαλώ- θεωρηθήκαμε απαξιωτικά "επαναστάτες" ακόμη και από συναδέλφους εκ των έσω.
    Και τώρα που είμαστε καλά παιδιά, πάλι απλήρωτοι είμαστε.

    Μέσα στην έρημο της ανεργίας, η Αρχαιολογία, για την περιοχή μας έγινε μια όαση, που δυστυχώς κοντεύει να καταστεί μόνιμο πρόβλημα με όλα αυτά που συμβαίνουν εκεί.

    Τι κι αν είμαστε εργάτες δε σημαίνει πως είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

    Είναι προτιμότερο να είναι κανείς ένας καλός εργάτης και να νιώθει περήφανος γι αυτό παρά ένας φαύλος που αφήνει εφτακόσιους πενήντα (750) εργάτες απλήρωτους.
    Κύριοι εσείς που είστε υπεύθυνοι για την καταβολή των μισθών σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και κάντε το αυτονόητο.


    Ένας εκ των εργατών και άλλωτε επαναστάτης και πολύ παρήφανος γι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ειδαμε και τον μακης των 18e και 22e που μόνο μετα απο φασαρίες και στάσεις εργασίας έδωσε 33e και ακόμα οι εργάτες αναρωτιούνται γιατί μόνο με τον μακη δεν είδαν δώρα Χριστουγέννων , επιδόματα και εκκαθαρίσεις.
    καλα θα κάνουν οι αβανταδόροι του μακης να στείλουν τα παιδιά τους πριν μιλήσουν, γιατι κάποιοι που το κάνανε και ζήσανε τον εργασιακό μεσαίωνα του μακης ακόμα ακούνε την γκρίνια απο τους κανακάριδες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. είστε δούρειοι ίπποι ρεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ. Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ 31/3. ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΤΣΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ

      Διαγραφή
  12. ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΩΣΗΦΙΔΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΟΤΕΧΝΙΚΗ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΤΙ Ο ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΩΤΗΡΑ ΑΠΕΛΥΣΕ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΔΕΗ ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πληροφορώ ανίδεε σχολιαστή ότι και τους μόνιμους η ΔΕΗ τουςέχει ένα μήνα μέσα από τη στιγμή της πρόσληψής τους. Ρωτάτε για να μαθαίνετε, αν κάποιοι από τους μονίμους θυμούνται να σας το πουν!

      Διαγραφή
  13. ΕΣΥ ΡΕ ΞΥΠΝΙΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ? ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΤΙ . ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΛΛΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦΙΔΗ .ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΟΥΛΕΨΑ ΓΑΙΑ-ΑΚΜΗ ΝΕΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΗΤΑΝ Η ΓΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .